directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

José Domingo també abandona C's però no deixarà l'escó al Parlament

Dels tres parlamentaris inicials només en quedarà un

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El diputat del grup mixt al Parlament, José Domingo, ha anunciat aquest dimarts que ha decidit deixar la militància de Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C's), tot i que matindrà el seu escó al Parlament de Catalunya. Domingo ho ha dit durant una conferència que ha pronunciat titulada 'De la Llei de política lingüística a la Llei d'educació de Catalunya'. 'Recupero la meva independència, em dono de baixa de Ciutadans i no militaré en cap altra formació política fins que acabi aquesta legislatura', ha assegurat. Domingo ha assegurat no voler participar en 'guerres fratricides' i s'ha reivindicat com a 'diputat no nacionalista'. El diputat s'ha mostrat contrari a la coalició europea amb Libertas.
josé domingo ciutadans
Comparteix
   

El diputat ha traslladat aquest dimarts a la tarda la seva decisió al president del partit, Albert Rivera, amb qui espera trobar-se dimecres per parlar sobre com queden les feines dins del grup parlamentari. Durant la conferència, davant d'un centenar de persones, Domingo ha fet un repàs a la seva trajectòria política, tant en el partit C's com també en associacions de la societat civil.

Entre els presents hi havia Antonio Robles, també diputat del grup mixt, amb qui va entrar el Parlament l'any 2006 juntament amb el president del partit, Albert Rivera. Fa unes setmanes, Robles va anunciar que deixaria l'escó en els pròxims mesos per no estar d'acord amb que C's vagi a Europa amb la coalició Libertas.

Domingo també s'ha mostrat crític amb la coalició europea. Ja quan ho va decidir el partit, Domingo va obrir un període de reflexió sobre el seu futur al partit. Ara, ha afirmat que els postulats d'aquesta formació 'paneuropea' és 'contrària' al seu pensament i plantejaments ideològics.

L'espai 'estret' de C's i UPiD

La coalició de Libertas ha estat el detonant que ha provocat que Domingo hagi decidit deixar el partit, però no deixarà l'escó, ja que creu que 'imprescindible' que els 'no nacionalistes' estiguin a la cambra catalana. De fet, s'ha definit com a 'diputat no nacionalista'. Domingo considera que 'és necessari restablir les bases de confiança política que facin possible la presència d'una única llista en les pròximes eleccions autonòmiques'. Per Domingo, 'l'espai a ocupar és massa estret per a que pugui acomodar a dues formacions polítiques competint per un mateix electorat'.

A més, creu que 'no tenen sentit' les disputes ideològiques entre C's i UPiD. 'Prova d'això és que molts militants de C's han trobat lloc a la nova formació sense necessitat de massa filigranes ideològiques', ha dit. Domingo creu que 'el moviment no nacionalista ha d'aconseguir que les dues parts d'un mateix cos recuperi la unitat', i ha rebutjat participar en 'guerres fratricides'. 'Es tracta de reconstruir, no de deconstruir el que tant va costar de forjar', ha reblat.

Domingo ha dit 'no sentir-se estrany ni amb els companys del moviment que militen al UPiD ni, per suposat, amb els ciutadans que han compartit fins avui militància amb mi'. Per això, ha reivindicat la seva condició de 'diputat no nacionalista' i s'ha compromès a 'defensar els interessos, els dels dos, els de tots, al Parlament des del grup mixt'. 'I ho faré sigui quina sigui la militància', ha afegit. Domingo ha assegurat que, amb la seva marxa de C's, 'recupera' la seva 'independència' i ha garantit que no militarà en cap altra formació política fins que acabi la present legislatura.

El diputat ha dit que centrarà la seva activitat en la del grup parlamentari, on treballarà 'a favor de la refundació del no nacionalisme a Catalunya amb esperit obert'.

Domingo també ha llançat crítiques a la direcció de C's. 'He de confessar que moltes vegades no m'he sentit amb el suport de l'organització de Ciutadans i no sempre s'ha reconegut la tasca parlamentària', ha dit, tot apuntant que a vegades 's'ocultava la feina'. Domingo ha denunciat que hi ha hagut 'una absurda desconfiança' i un 'excés de sobèrbia' per part d'alguns dirigents, que ha fet que 'molts dels que acompanyaven el projecte ara no es trobin vinculats orgànicament al mateix'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Pol fletxa Montblanc
13 de maig de 2009, 13.50 h

Ben amorrat a la moma!!! Aquests funcionaris del virrei ho tenen ben clar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ferran fletxa Barcelona
13 de maig de 2009, 12.25 h

Home, no vol deixar la menjadora, és natural!!!



Ai, aquests nazionals de doble moral!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.