directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 14:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dimarts, 19 de juny de 2007 05:00 h

La immersió a secundària

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
El Decret del Govern català frenant la tercera hora de castellà que pretenia el Govern Zapatero –el més gran dels mentiders- ha estat una bona notícia que, no obstant, s’haurà de fiscalitzar de prop tenint un personatge com Ernest Maragall presidint la Conselleria d’Educació. És positiu, i molt, que s’hagi blindat la immersió lingüística a primària. Però és suficient?

Ni de casualitat. Aquest Govern no es pot limitar a anar parant els cops autoritaris i centralistes que arriben de Madrid un rere l’altre. El gran repte, a hores d’ara, és generalitzar la immersió lingüística a tot el sistema educatiu. No és suficient amb garantir la immersió en el primer cicle formatiu, no ho pot ser. El repte avui és impulsar l’aplicació de la immersió lingüística a secundària, estenent un sistema que ja és un referent a Europa i que amb el pas dels anys ha demostrat ser un sistema que crea les bases per a que tots els nens d’aquest país coneguin les llengües que en són oficials. Amb una especial atenció a la llengua pròpia, com a llengua vehicular de tot l’ensenyament, perquè és aquesta la que segueix sent la llengua que grinyola, la llengua afeblida perquè no té estructures d’Estat pròpies i per un procés secular i reculat en el temps de discriminació i prohibicions sistemàtiques.

La immersió ha de tenir continuïtat, més enllà de primària. No hi ha raons objectives que no aconsellin generalitzar a tot els sistema educatiu la immersió. Com a mínim, fins a la universitat. Aquest és el repte de futur que, per primer cop, també apunta el Decret del Govern. Però no n’hi ha prou amb insinuar-ne voluntat. S’ha d’exigir molt més, amb ambició però tocant de peus a terra. Aquest és el repte de futur per a qualsevol Govern. Però sobretot per a aquest que és possible gràcies a l’esquerra independentista i a aquest Govern se l’ha comminar a fer tots els passos necessaris per generalitzar, en un termini raonable, la immersió lingüística a secundària.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Pep fletxa Girona
19 de juny de 2007, 10.54 h

Això és el que s'ha de fer d'una puta vegada. Tanta polèmica interessada pel tema de la tercera hora i sembla que un arbre no ens deixi veure el bosc. El que s'ha de fer, el que necessita el país, el que seria un pas endavant és la immersió a secundària. Espavileu al Govern, això sí seria un veritable AVENÇ


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jo fletxa BCN
19 de juny de 2007, 10.44 h

Si el final es confirma la inmersió a secundaria, serà una de les millors notícies per la llengua catalana en molts anys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.