directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 14:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRES EN DIRECTE fletxa

publicitat


Dilluns, 26 de febrer de 2018 18:00 h

Editorial Comanegra i l'Institut del Teatre publiquen una antologia teatral dedicada a l'escriptor suec August Strindberg

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
ACN)- L'editorial Comanegra i l'Institut del Teatre han editat una antologia teatral de l'escriptor suec August Strindberg (1849-1912), que recull l'evolució de les principals preocupacions de l'autor en el context de crisi de la consciència individual i col·lectiva a Europa amb les obres El viatge de Pere l’Afortunat (1883), La més forta (1888), Dansa de mort (1905) i La sonata dels espectres (1908). També inclou reflexions teòriques, com el pròleg de La senyoreta Júlia, el Memoràndum adreçat als membres del Teatre Íntim o una selecció de cartes a August Falck, que completen el volum. El llibre August Strindberg forma part de la col·lecció de textos teatrals Dramaticles, editada per Comanegra i l'Institut del Teatre.
 
Comanegra ha apuntat, que Strindberg va ser "un dels autors més influents de les lletres sueques, que va fer de la seva dramatúrgia del jo la base per a la renovació del teatre modern en el tombant dels segles XIX i XX". L'editorial també ha ressaltat que alguns dels escrits, inclosos en l'antologia, són en alguns casos inèdits tant en català com en castellà i permeten endinsar el lector "en les idees de Strindberg sobre la direcció escènica, la direcció d'actors i l'escriptura d'obres dramàtiques".
 
Tots els textos han estat traduïts per Carolina Moreno Tena, excepte l'obra Dansa de mort, traduïda per Feliu Formosa i publicada el 1976 per Edicions Robrenyo, revisada ara per ell mateix. L'edició compta també amb un estudi introductori a càrrec de Carolina Moreno Tena i Teresa Vilardell, que inscriu Strindberg en la Modernitat i obre vies per explicar-lo més enllà de la pulsió biogràfica habitual.
 
La col·lecció Dramaticles, editada per Comanegra i l'Institut del Teatre, va néixer el 2016 i ha publicat obres d'autors catalans contemporanis com Lluïsa Cunillé, Pere Riera i Josep Maria Miró, així com textos clàssics de Luigi Pirandello, Harold Pinter i Jean Anouilh.


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat

publicitat





publicitat



publicitat



publicitat



VÍDEOS fletxa

TV3

comentaris


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.