directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 18 de juny de 2024 16:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

LLIBRES EN DIRECTE fletxa

publicitat


Dimarts, 6 de març de 2018 17:55 h

Martí Gironell recull el 38è Premi Ramon Llull 2018 per la novel·la 'La força d'un destí'

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant carregant


Comparteix







Etiquetes
(ACN)- L'escriptor i periodista Martí Gironell (Besalú, 1971) ha rebut el 38è Premi Ramon Llull 2018 per la novel·la La força d'un destí, editada per Columna Edicions. Es tracta d’una obra dedicada a l'emprenedor català amb orígens càntabres, nascut a Santander, Ceferino Carrión i que després esdevindria a Estats Units, Jean Leon. Després de recollir el premi, Gironell ha assenyalat que aquesta novel·la reflecteix "un somni fet realitat" d'un home que va anar a Estats Units a per crear-se una altra vida perquè aquí se sentia engabiat i creia que no se'n sortiria.
 
El protagonista Ceferino Carrión va fugir de l'Espanya franquista amb 25 anys i es va embarcar a bord d'un vaixell al port de Le Havre, a França, en direcció als Estats Units. A Nova York va canviar d'identitat i es va convertir en ciutadà nord-americà amb el nom de Jean Leon. La sort el va portar a viure a tocar de les estrelles de cinema que admirava. De fet, amb James Dean van projectar un restaurant plegats i malgrat la seva mort va obrir La Scala, un establiment que es va convertir en el referent de Hollywood dels anys 50 i 60 amb estrelles habituals com Paul Newman, Warren Beatty, Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor o els Kennedy. Leon va tornar a Catalunya per comprar uns terrenys al Penedès i elaborar el seu propi vi. Gironell ha assenyalat aquelles estrelles de Hollywood adoraven a Jean Leon, era "com un Déu petit, com el director d'orquestra de la vida quotidiana d'aquestes persones perquè quedaven humanitzades a través dels seus ulls".
 
La força d’un destí ha estat publicada per Columna Edicions el passat 28 de febrer en català. Properament serà traduïda al castellà i al francès. En castellà l’editarà l’Editorial Planeta i en francès serà publicada més endavant per l’editorial Belfond.
 
L’obra de Gironell
 
Entre els llibres publicats per Gironell hi ha El pont dels jueus (2007) i un any després va guanyar el Premi Néstor Luján de novel·la històrica el 2008 amb La venjança del bandoler. Després va publicar L'arqueòleg (2010), L'últim abat (2012), El primer heroi (2014) i el 2015 va publicar Strappo i el conte infantil El nen dibuixat.


publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat

publicitat





publicitat



publicitat



publicitat



VÍDEOS fletxa

TV3

comentaris


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.