directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 04:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

música en directe fletxa

publicitat

Músiques Dilluns, 28 d'octubre de 2013 08:05 h

Es presenta la programació de la 15a edició del Banc Sabadell Festival Mil·lenni

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Banc Sabadell Festival Mil·leni
El Banc Sabadell Festival Mil·leni arriba a la seva 15a edició


Manel
Manel en una imatge d'arxiu
© Marina López, ACN


Beth
Beth serà present a aquesta 15a edició del Festival Mil·lenni

Comparteix
   



publicitat


El 15è Banc Sabadell Festival Mil•lenni presenta fins a una trentena de concerts repartits per diferents escenaris de Barcelona des d'aquest mes de novembre fins a maig de 2014 . Això representa gairebé el 90 % de la programació ja que queden alguns artistes per confirmar per a la primavera . Els espais que acolliran les actuacions seguiran sent al Gran Teatre del Liceu , l'Auditori , el Palau de la Música i altres sales com Apolo , Bikini , Razzmatazz o Barts .

En aquesta edició el flamenc torna a ocupar un lloc important en el festival. Miguel Poveda oferirà una actuació especial al Gran Teatre del Liceu per celebrar els seus 25 anys de trajectòria musical i Estrella Morente torna al Mil • lenni amb el seu disc més ambiciós , " Autoretrat " . Tots dos el mes de febrer . Tomatito , en format sextet , presenta " Sóc flamenc" amb el qual reivindica l'essència de l'estil. I José Mercé ve acompanyat del cantaor José Manuel Zapata per interpretar " Tango : Homenatge a Carlos Gardel ".

D'altra banda, la jove veu de Diana Navarro, acompanyada per l'Orquestra Simfònica del Aljarafe homenatja la sarsuela amb una nova visió de l'estil molt personal. El també andalús Zenet , qualificat com "el crooner andalús" arriba amb una gira de grans èxits anomenada " Somiar amb tu " on destil • bolero , són , tango , cobla i swing.

Les grans veus i estrelles consolidades internacionalment també tenen el seu lloc. Ute Lemper estrena al festival " Forever : The Love Poems of Pablo Neruda " amb els versos s'acosta al flamenc , el jazz o la chanson. Serà el 7 de febrer al Palau de la Música. Yann Tiersen presentarà el seu nou treball que sortirà a l'abril , el proper any al Barts.
 
Aquest mateix recinte acollirà la gira de comiat de la gran dama de la cançó melòdica espanyola , Paloma San Basilio titulada "Fins sempre" , a la polifacètica cantant grega Anna Mouskouri amb el seu " Happy Birthday Tour" on repassa als compositors que més l'han inspirat ja Adamo , el gran baladista amb el seu immens cofre de records musicals .

L'anomenada world music adquireix enguany gran protagonisme. La música dels Balcans torna amb Goran Bregovic i la seva inseparable Orquestra de Noces i Funerals per interpretar " Akohol . Champaigne for the Gypsies ". Totó i la Momposina , tot un símbol a Colòmbia i ambaixadora de la música folklòrica de la seva costa caribenya , protagonitzarà una vetllada plena d'energia per ballar i gaudir a l'Apolo. L'italià Vinicio Capossela presenta el seu nou treball " rebetiko Gymnastas " amb el qual s'endinsa i reinterpreta amb aquest singular estil musical grec ( rebetiko ) comparat amb el tango , el blues o el fado. L'explosiu Rachid Taha presenta el seu excel•lent nou treball "Zoom " amb el qual fa gala d'una gran diversitat d'estils barrejant electro - rock, dub, trip hop i efluvis àrabs. I el que ja és un habitual, Carlos Núñez, un dels millors gaiters del món i erudit musical capaç de conjugar la música celta amb les de la resta del món.

En el pop rock hi ha propostes de dins i fora de les nostres fronteres. Mark Lanegan presenta el seu nou treball " Imitations " en una gira especial per a teatres acompanyat per un quartet de corda. I la compositora i guitarrista Anna Calvi, anomenada per alguns com la nova PJ Harvey (i avalada per Nick Cave i Brian Eno), actuarà a l'Apolo 2 per a presentar " One Breath ". Els granadins Lori Meyers, grup estendard del pop-rock nacional, presenten el seu cinquè treball, "Empremta" el 27 de desembre al Razzmatazz. Standstill presenten a l'Auditori el seu espectacle "Cénit" concebut per provocar la catarsi entre els espectadors amb una acurada posada en escena i amb cançons que ells mateixos qualifiquen com "més lluminoses". Delafé i las Flores Azules tornen amb el seu costat més intimista , sense oblidar el seu pop fresc i optimista , en què han deixat una mica de banda les seqüències electròniques. I per acabar, els madrilenys Miss Caffeina, un grup que cada vegada guanya més terreny en el panorama musical presenta " De pols i flors " amb el qual es balancegen entre l'indie pop i la música més comercial .

Cantant en català i mostrant la cara més singular, inclassificables i personal de la música estan Roger Mas en un concert especial a Sta Maria del Pi en què recuperarà els seus "cançons tel.lúriques". Manel, que són ja una de les propostes més consolidades del país proposta vénen arriben aquesta vegada més elèctrics que mai amb el seu "Atletes , Baixin de l’escenari" I el trio de galàctics Sisa, Porter i Oliver actuaran a l'Auditori el 13 de març després la seva exitosa estrena en el passat MMVV.

D'altra banda, The Pepper Pots, el grup gironí de soul que ha traspassat fronteres actuant als EUA i Japó entre altres països vénen a presentar el combatiu "We Must Fight" el seu nou treball estil "old school". La cantant i compositora catalana Beth arriba amb el seu treball més íntim i personal, "Família" inspirat en la seva recent maternitat .

També hi ha concerts per gaudir en família i en horari de tarda com el de Macedònia que tornen al Mil.lenni després del seu èxit l'any passat amb "Flors " el seu nou disc , i la Sant Andreu Jazz Band dirigida per Joan Chamorro , la Big Band més jove d'Europa formada per joves d'entre 8 i 18 anys que ha col • laborat amb els grans del Jazz . En la seva doble concert especial de l'Auditori comptarà amb la col • laboració de Perico Sambeat , Ricard Gili i Ignasi Terrazza entre d'altres , i la indispensable Andrea Motis al capdavant .




lectures 2360 lectures Comentaris Comenta-ho

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















giny

giny


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.