directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 06:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

música en directe fletxa

publicitat

Músiques Dimarts, 5 de novembre de 2013 08:11 h

Copa Lotus, Llorer i Morgat Morgat, finalistes de la 13a edició del concurs Sona9

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Copa Lotus
Copa Lotus


Morgat Morgat
Morgat Morgat


Llorer
Llorer

Comparteix
   



publicitat


ACN - Els grups Copa Lotus, Llorer i Morgat Morgat són els tres finalistes de la 13a edició del concurs Sona9 de grups emergents en català. Les tres formacions es disputaran la gran final que se celebrarà el pròxim 18 de novembre a la sala Apolo de Barcelona i que es retransmetrà en directe a través del programa Sona9, d'Icat.cat. Copa Lotus, de Vilanova i la Geltrú, és un grup de Vilanova i la Geltrú; Llorer, natural de Barcelona, és un grup de cançó d'autor i Morgat Morgat, de Banyoles, és una formació de pop-rock. En aquesta 13 edició, s'hi han presentat 160 grups i cantants d'arreu dels Països Catalans. Els grups aspirants han hagut de fer concerts preliminars, versions i adaptacions en directe, recitals acústics i enregistraments a l'estudi. En les anteriors edicions, el Sona9 ha llançat al mercat grups com Manel, Els Amics de les Arts o La Iaia, entre d'altres.

El guanyador del concurs rebrà el Premi Sona 9, consistent en la gravació i edició d'un disc, una campanya de promoció i publicitat als mitjans que organitzen el concurs -Icat.cat, Televisió de Catalunya i el Grup Enderrock- una gira de cinc concerts promocionals pels festivals més importants de Catalunya, la gravació d'un vídeoclip i promoció al Tr3sc.

El primer finalista tindrà el Premi Joventut, consistent en la gravació i edició d'un CD-EP de 4 cançons, minigira de tres concerts promocionals per Catalunya i campanya de difusió als mitjans del concurs. El Premi Èxit s'atorgarà al tercer classificat del concurs i està valorat en 2.000 euros en material musical i campanya de difusió als mitjans del concurs.

El jurat de la final del Concurs de Maquetes Sona 9 està format per periodistes de la revista musical Enderrock, l'emissora iCat.cat, Televisió de Catalunya i l'Agència Catalana de Notícies (ACN), representants de la Direcció General de Joventut i de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), el productor i músic Miqui Puig, l'enginyer de so Tomàs Tobisco (Bucnonera Records), els directors dels festivals Acústica de Figueres, BAM de Barcelona i Mercat de Música Viva de Vic, les Cases de la Música Popular i el Club de Cultura Tr3sC.

Els guanyadors del Sona 9 en les dotze anteriors edicions han estat: Sapo (2001), Sanpedro (2002), Shitting Milks (2003), Gàtaca (2004) i Miquel Abras (2005) en la categoria de pop-rock; Xot (2001), Gadegang (2002), Baetúria (2003), Rauxa (2004) i La Boina (2005) en folk; Túrnez & Sesé (2001), Quim Vila & Eutanàsia Col·lectiva (2002), Relk (2003), Carnal (2004) i Lluís Cartes (2005) en cançó d'autor.

A partir del 2006, el concurs va apostar per un guanyador únic, i el premi va ser pel grup barceloní de klezmer-pop Xazzar; el 2007, el grup de rock'n'roll empordanè s The Gruixut's; el 2008, els rapers de Cornellà de Llobregat, El Nota: el 2009, el pop dels barcelonins Mine! i els vigatans, La iaia van guanyar el 2010. En les dues últimes edicions, els guanyadors han estat Nyandú (2011) i Empty Cage (2012).




lectures 3177 lectures Comentaris Comenta-ho

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















giny

giny


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.