directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 03:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

música en directe fletxa

publicitat

Músiques Dijous, 7 de novembre de 2013 12:00 h

La Pegatina arriba avui als cinemes

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant



La Pegatina
Els membres de la Pegatina al Documental
© La Pegatina


La Pegatina
La Pegatina


La pegatina
Axel, el trompeta de La Pegatina al documental
© La Pegatina


La Pegatina, Acampada Jove
La Pegatina omple escenaris a casa nostra i arreu del món

Comparteix
   



publicitat


ACN / Musica en Directe - Avui dijous, La Pegatina, presenta #LaPegatinaElDocu, un documental per celebrar els seus 10 anys sobre els escenaris. El documental, dirigit per Xavier Martínez (Chobichoba) es centra en el seguiment centrat de La Pegatina per algunes de les seves gires, creant una historia que ens explica qui són els set membres del grup, i tota la seva historia, des dels inicis fins a l’actualitat.

En una entrevista a l'ACN, Martínez va ressaltar el recorregut que ha fet el grup que va començar des de zero i ara fa concerts a mig món. "El que ha aconseguit La Pegatina ho han fet pocs grups". "Hem volgut mostrar La Pegatina a la gent que no els conegui de res", ha apuntat. En aquest sentit, el director del llargmetratge ha remarcat que pocs grups han aconseguit fer el què ha fet La Pegatina: començar des de zero a Montcada i Reixac sense tenir molta idea de música i arribar anys després a tocar a mig món a països com Argentina, Japó, Equador o Holanda, entre altres.
 
En aquest sentit, el seguiment dels concerts i les gires han servit per parlar de moments del passat. "Tot el que ha estat La Pegatina és un aprenentatge per ser el grup que omple més a sales de Catalunya i de part d'Espanya", ha assegurat.

El documental consta d'imatges d'arxiu cedides pel grup de quan La Pegatina va començar i d'un seguiment de les gires del grup a Xina, Europa i al País Basc. Es mostren els membres del grup i s'explica qui són un per un: Rubén Sierra, Adrià Salas, Ferran Ibañez, Axel Magnani, Romain Renard, Sergi L. Gry i Ovidi Díaz. Així mateix, apareixen gent de l'escena 'mestiza' com Marc Parrot, Gambeat o Manu Chao. 

 
Martínez ha explicat que manté una relació amb els membres de la banda d'amistat. De fet, ha recalcat que sempre que es posa una càmera a acompanyar una persona és crea una ratlla, però ha assegurat que en aquest cas hi va haver un moment que la càmera va desaparèixer: "Ells són molt tranquils i bona gent i va ser increïble aquesta sensació de passar la línia i que la càmera no hi sigui".
 
Martínez ha apuntat que li han donat llibertat total per fer el llargmetratge i ha dit que hi ha molta veritat: "Està tot explicat d'una forma una mica món Pegatina. La idea era mostrar-los tal com són". "No intenten mostrar el que no són"


 
De La Pegatina, ha destacat que "són una gent que toca davant de 10.000 o 40.000 persones depèn dels bolos i no intenten mostrar el que no són". Així mateix, Martínez ha recordat que els uneix una amistat de fa anys de fer videoclips.
 
El documental s’estrenarà avui a diferents cinemes de casa nostra, entre aquests els Cinesa de Diagonal Mar i La Maquinista de Barcelona, als cinemes de Festival Park de Mallorca i al cinema Bonaire de València. “El Docu” de La Pegatina també s’estrenarà el mateix dies a diferents cinemes de l’Estat Espanyol, Galícia i Euskal Herria. A part dels cinemes, el documental també estarà disponible a la taquilla de YOMVI, la plataforma vinculada a Canal +.




lectures 5639 lectures Comentaris Comenta-ho

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















giny

giny


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.