directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 10:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

música en directe fletxa

publicitat

Músiques Dilluns, 11 de novembre de 2013 08:35 h

El so de la gralla dels Laietans evoluciona cap a la música pop en el seu nou disc "Festa Major"

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

laietans
Els Laietans durant l'entrevista amb l'Agència Catalana de Notícies
© Martí, Mar - ACN


Laietans
Els Laietans durant el concert d'estrena del seu nou disc 'Festa Major'
© Martí, Mar - ACN

Comparteix
   



publicitat


ACN - El grup mataroní Els Laietans ha estrenat aquest diumenge a la tarda el seu nou disc 'Festa Major' en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa. Guanyadors del V Concurs Sons de la Mediterrània de l'any passat, la formació de grallers ha presentat un treball que conjuga la música popular d'arrel amb els ritmes pop. A través d'una quinzena de cançons, Els Laietans aporten una mirada diferent a la festa major catalana amb la col·laboració, entre d'altres, d'Obrint Pas, Els Catarres o la Cobla Sant Jordi. En una entrevista a l'ACN, un dels seus integrants, Pol Ducable, ha explicat que la seva intenció és "trencar l'estereotip que la gralla és un instrument sorollós" i apropar-lo a tots els públics. Ferran Samper, Pol Ducable, Roger Aulet i Roger Andorrà són els quatre integrants dels Laietans. Nascuts l'any 2006 a Mataró amb l'objectiu d'apropar la gralla a tots els públics, la banda ha fet un pas endavant amb la publicació del seu primer disc, 'Festa Major', després de guanyar la cinquena edició del Concurs Sons de la Mediterrània el novembre de 2012. Aquest diumenge els mataronins han estrenat la quinzena de cançons que conformen el nou disc davant del públic de la Fira Mediterrània de Manresa.

En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies, els integrants dels Laietans han explicat que la seva motivació és "readaptar el repertori tradicional per no tocar les composicions típiques i tòpiques". Així ho ha explicat Pol Ducable, qui ha assegurat que intenten "apropar l'instrument de la gralla a tots els públics" i també "trencar amb l'estereotip que la gralla és un instrument que sona molt fort i és molt sorollós". "Volem demostrar que la gralla és un instrument com qualsevol altre", ha remarcat.

Els Laietans van iniciar la seva projecció pública després de penjar a al canal Youtube una versió amb gralla de la cançó 'Waka Waka' de Shakira. "A partir d'aquí el tema es va escampar per les xarxes socials i vam entrar en un espiral d'esdeveniments que ens han portat fins aquí", ha ressaltat Ducable. L'any 2012 la formació va elaborar una maqueta que va presentar a la cinquena edició del Concurs Sons de la Mediterrània i en va sortir guanyadora. El premi els ha permès publicar el seu primer disc i iniciar una gira per tot el país. Després de Manresa actuaran a Terrassa el 29 de novembre.

'Festa Major' està format per una quinzena de cançons que tenen com a 'leitmotiv' una festa major catalana "on cada acte està representat per una cançó". El disc comença amb el pregó, que ha comptat amb la col·laboració de Màrius Serra qui en fa un rap, i la segueixen altres temes com les matinades, els castells o la borratxera final. A banda de Màrius Serra, els Laietans han comptat amb altres col·laboradors de luxe com els Obrint Pas, els Catarres o la Cobla Sant Jordi.

Els directes dels Laietans no deixen indiferent al públic i, segons han explicat ells mateixos, "són una bogeria, ja que és l'espontaneïtat en estat pur". Roger Andorrà ha ressaltat que "a part de tocar intentem que hi hagi molta complicitat amb el públic i també molt 'feedback', fins al punt que la gent canta els temes que nosaltres toquem amb la gralla".




lectures 2786 lectures Comentaris Comenta-ho

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















giny

giny


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.