directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 09:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

música en directe fletxa

publicitat

Músiques Dimarts, 19 de novembre de 2013 10:55 h

Copa Lotus guanya el concurs Sona 9 2013

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Copa Lotus, Sona 9
Tres components de Copa Lotus observen el guardó de guanyadors del Sona 9
© Francesch, Pere - ACN


Llorer, Sona 9
L'actuació de la banda Llorer a la Sala Apolo
© Francesch, Pere - ACN


Copa Lotus, Sona 9
El grup Copa Lotus a la Sala Apolo
© Francesch, Pere - ACN


Morgat Morgat, Sona 9
L'actuació de la banda Morgat Morgat a la Sala Apol
© Francesch, Pere - ACN

Comparteix
   



publicitat


ACN - El grup de Vilanova i la Geltrú Copa Lotus s'ha proclamat vencedor aquest dilluns del 13è concurs de maquetes Sona 9, el més important de la música en català per a nous talents. El jurat ha hagut de dirimir entre aquests i els altres dos finalistes, Morgat Morgat i Llorer , després de l'actuació de tots tres en la gran final, celebrada per segon any a la sala Apolo de Barcelona. En aquesta vetllada de la música en català han participat també els vencedors de la passada edició del concurs, Empty Cage, i Coriolà. Com a guanyadors, els Copa Lotus gravaran en un estudi professional els seu primer disc i se'ls facilitarà la promoció i difusió de l'àlbum a través d'una campanya i una gira per Catalunya.

Els vilanovins Copa Lotus són els nous guanyadors del concurs Sona 9. La tretzena edició del certamen ha culminat aquest dilluns a la nit amb la proclamació de la formació de rock, amb una marcada inspiració de la música folk de l'Amèrica profunda.

El quartet, que deu el seu nom a uns postres d'un restaurant vilanoví, ja té un disc publicat (autoeditat), anomenat 'Els títols de crèdit', i ara tindran ocasió de gravar un segon LP, gentilesa del concurs.

Per arribar fins aquí, els grups aspirants al Sona 9, i especialment els tres finalistes, han hagut de fer concerts preliminars, versions i adaptacions en directe, recitals acústics i enregistraments a l'estudi al llarg d'un any. En les anteriors edicions, el Sona9 ha llançat al mercat grups com Manel, Els Amics de les Arts o La Iaia, entre altres.

Copa Lotus, mereixedor del Premi Sona 9, s'ha guanyat la gravació i edició d'un disc, una campanya de promoció i publicitat als mitjans que organitzen el concurs -Icat.cat, Televisió de Catalunya i el Grup Enderrock- una gira de cinc concerts promocionals pels festivals més importants de Catalunya, la gravació d'un vídeoclip i promoció al Tr3sc.

El segon finalista, Morgat Morgat , s'endú el Premi Joventut, consistent en la gravació i edició d'un CD-EP de 4 cançons, minigira de tres concerts promocionals per Catalunya i campanya de difusió als mitjans del concurs. El Premi Èxit s'ha atorgat, doncs, a Llorer, la banda que lidera Laura Forner. Aquesta distinció està valorada en 2.000 euros en material musical i campanya de difusió als mitjans del concurs.

El jurat de la final del Concurs de Maquetes Sona 9 està format per periodistes de la revista musical Enderrock, l'emissora iCat.cat, Televisió de Catalunya i l'Agència Catalana de Notícies (ACN), representants de la Direcció General de Joventut i de l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), el productor i músic Miqui Puig, l'enginyer de so Tomàs Tobisco (Bucnonera Records), els directors dels festivals Acústica de Figueres, BAM de Barcelona i Mercat de Música Viva de Vic, les Cases de la Música Popular i el Club de Cultura Tr3sC.

Els guanyadors del Sona 9 en les dotze anteriors edicions han estat: Sapo (2001), Sanpedro (2002), Shitting Milks (2003), Gàtaca (2004) i Miquel Abras (2005) en la categoria de pop-rock; Xot (2001), Gadegang (2002), Baetúria (2003), Rauxa (2004) i La Boina (2005) en folk; Túrnez & Sesé (2001), Quim Vila & Eutanàsia Col·lectiva (2002), Relk (2003), Carnal (2004) i Lluís Cartes (2005) en cançó d'autor.

A partir del 2006, el concurs va apostar per un guanyador únic, i el premi va ser pel grup barceloní de klezmer-pop Xazzar; el 2007, el grup de rock'n'roll empordanè s The Gruixut's; el 2008, els rapers de Cornellà de Llobregat, El Nota: el 2009, el pop dels barcelonins Mine! i els vigatans, La iaia van guanyar el 2010. En les dues últimes edicions, els guanyadors han estat Nyandú (2011) i Empty Cage (2012).




lectures 3032 lectures Comentaris Comenta-ho

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















giny

giny


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.