directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 06:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

música en directe fletxa

publicitat

Músiques Dijous, 28 de novembre de 2013 09:17 h

Els Antònia Font anuncíen la seva dissolució

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Antònia Font, Barnasants
Els Antònia Font al Barnasants 2013 presentant el seu últim disc (Arxiu)


Antònia Font, Barnasants
Antònia Font al Barnasants 2013 (Arxiu)

Comparteix
   



publicitat


Aquest matí, i després de disset anys sobre els escenaris, els Antònia Font han anunciat, a traves d’un comunicat de Fina Estampa, que es dissolen. En el mateix comunicat han anunciat que el concert de comiat serà el proper 27 de desembre al Teatre Principal de Palma.

Disset anys sobre els escenaris


En actiu des de 1997,  Antònia Font han publicat  vuit discs –nou, si comptem el directe Pareix talment una foto (2008)- que, a més de rebre una gran acollida per part de la crítica i el públic, els han fet mereixedors d’un bon grapat de reconeixements que inclouen el Premio de la Música 2008 al Mejor Álbum de Pop per Coser i Cantar (2007), el Premi Nacional de Cultura (Música) de la Generalitat de Catalunya (2008), dos Premis Puig-Porret  per Alegria (2002) i Lamparetes (2011) i un Premi Altaveu, entre d’altres. El seu impacte però és difícilment mesurable en xifres i arriba fins al moll de l’os d’una escena, la del pop cantat en català i –encara- la del pop fet a l’Estat, que ells van alliberar del context sociopolític apostant per la creativitat en estat pur sense obeir cap més dictat que el del seu univers poètic, inconformista i radicalment independent.  Actitud i aptitud en un llarg centenar de cançons i un bon grapat de concerts inoblidables que, com no podia ser d’una altra manera, acomiaden amb Alegria.

Comunicat d'Antònia Font

Disset anys i vuit àlbums després, Antònia Font anuncien la seva dissolució. Satisfets amb la feina feta i conscients del seu llegat, els membres del quintet mallorquí consideren que ha arribat el moment de posar punt i final a la seva trajectòria i concentrar-se en projectes personals no necessariament relacionats amb la música. Sense controvèrsia ni traumes interns,  Joan Miquel Oliver (guitarra i composició), Pau Debon (guitarra i veu), Jaume Manresa (teclats), Joan Roca (baix) i Pere Manel Debon (bateria) coincideixen en que el seu darrer àlbum, Vostè és aquí (Robot Innocent, 2012), culmina la seva proposta artística i és un digne epitafi per una carrera que no encaixaria un pas enrere. Per això, el concert programat pel proper 27 de Desembre al Teatre Principal de Palma serà l’última oportunitat de veure’ls a damunt d’un escenari.

 




lectures 2672 lectures Comentaris Comenta-ho

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















giny

giny


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.