directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 13:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

música en directe fletxa

publicitat

Músiques Dimarts, 17 de desembre de 2013 08:34 h

Bongo Botrako, Manel, Txarango, Els Catarres, guardonats amb els Premis ARC 2013

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Bongo Botrako
Bongo Botrako (Arxiu)


Catarres
Els Catarres a l'Acústica de Figueres 2013 (Arxiu)


Txarango
Txarango a la Telecogresca 2013 (Arxiu)


Manel, Primavera Sound
Manel
© Francesch, Pere - ACN

Comparteix
   



publicitat


ACN - L'Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) ha lliurat els guardons Premis ARC 2013. Bongo Botrako, Manel, Txarango, Abbey Road, Els Catarres, La Principal de la Bisbal, l'Auditori de Girona, la Sala Apolo de Barcelona, Slàvia de Lleida, les Festes de Santa Tecla de Tarragona, el Festival del Mil·leni, l''Sputnik' del Canal 33 i 9Son han estat els premiats en aquesta edició. Així mateix, s'ha entregat el guardó especial a la trajectòria a Pepe Monasterio. Els premis s'han entregat aquest dilluns al Teatre Principal, en una gala que ha servit per homenatjar el moviment musical de l'Ona Laietana, articulat al voltant de la desapareguda Sala Zeleste, que compliria 40 anys. 52 nominats han competit en les 14 categories de l'onzena edició d'aquests guardons, presentats per Toni Albà, que mantenen el pes específic dels premis a la música en directe en els seus diversos formats, i entre els quals hi ha el premi especial a la trajectòria. El president d'ARC, Jordi Gratacós, ja va explicar el passat setembre que enguany, a més dels artistes, es premiaria el sector empresarial i la indústria musical. Segons Gratacós, l'any passat els premis van patir un "canvi total" amb l'objectiu de "donar més suport al sector de la indústria musical i, per això, vam deixar de donar el 100% dels premis als artistes".

Pel que fa als premis a gires, Bongo Botrako ha rebut el guardó a la millor gira de sales de Catalunya; Manel a la millor gira de teatres i auditoris de Catalunya, i Txarango a la millor gira internacional d'un artista o grup català. Txarango ha destacat, al recollir el guardó, que entenen la música com "un instrument de transformació social".

Respecte a les gira de festa major per ajuntaments, Abbey Road, grup musical de tribut a The Beatles, ha rebut el guardó ARC a la millor gira de Festa Major - Versions i Tributs; Els Catarres per la millor gira de Festa Major - Temes propis i La Principal de la Bisbal per la millor gira de Festa Major - Grups de Ball.

Pel que fa als premis generals, l'Auditori de Girona ha rebut el guardó a la millor programació musical de teatre o auditori; la Sala Apolo de Barcelona, el premi a la millor programació de sala de concerts; Slàvia de Lleida, per la millor programació d'espai musical; les Festes de Santa Tecla de Tarragona per la millor programació de Festa Major; el Festival del Mil·leni, premi a millor cicle de música o festival; l''Sputnik' del Canal 33 com a millor mitjà de comunicació o programa musical i 9Son, premi artista revelació 'La Vanguardia'.

Els guardonats han agraït el rebre el premi ARC. Carles Puigdemont, alcalde de Girona, ha recollit el guardó donat a l'Auditori de Girona agraint entre d'altres al públic que "tot i les dificultats ha estat fidel a la programació de l'auditori". Mentre, Begoña Floria, de l'Ajuntament de Tarragona, ha remarcat: "Això de mirar cap al sud de tant en tant està molt bé i Santa Tecla és una gran festa i molt antiga i li dediquem moltes hores a la programació de música i música de gent del territori". Des del Slàvia s'ha agraït també al públic que els ha seguit tot aquest temps. En aquesta edició dels premis ARC també s'ha entregat el premi especial a la trajectòria al productor Pepe Monasterio, que ha agraït el guardó.

Una associació amb més presència

Gratacós ha destacat a l'inici de l'acte que la seva associació "guanya presència en l'àmbit de la indústria musical per dignificar la professió". Ha dit que no es pot amagar que aquests són "uns moments difícils" i ha apuntat algunes de les causes com les retallades, la morositat, l'intrusisme o la pujada de l'IVA. Molts clients tenen la caixa buida i no podem fer més d'acreditors. Estem endeutats", ha assenyalat.

Gratacós ha remarcat que ARC es compromet "a ser una peça clau per millorar la industria musical del directe. Malgrat tots els entrebancs no podem ni deixarem de tirar endavant", ha remarcat, al temps que ha demanat a les institucions que comptin amb ells: "Som els interlocutors del sector". Ha ressaltat que els premis ARC han de servir per reivindicar la dignitat de la professió i de moltes empreses.

Llista de premiats:

1. PREMIS A GIRES:

MILLOR GIRA DE SALES DE CATALUNYA
BONGO BOTRAKO

MILLOR GIRA TEATRES I AUDITORIS DE CATALUNYA
MANEL

MILLOR GIRA INTERNACIONAL D’UN ARTISTA/GRUP CATALÀ
TXARANGO

2. MILLOR GIRA DE FESTA MAJOR PER AJUNTAMENTS:

MILLOR GIRA FESTA MAJOR – VERSIONS I TRIBUTS
ABBEY ROAD

MILLOR GIRA FESTA MAJOR - TEMES PROPIS
ELS CATARRES

MILLOR GIRA FESTA MAJOR – GRUPS DE BALL
LA PRINCIPAL DE LA BISBAL

3. PREMIS GENERALS:

MILLOR PROGRAMACIÓ MUSICAL DE TEATRE O AUDITORI
AUDITORI DE GIRONA

MILLOR PROGRAMACIÓ DE SALA DE CONCERTS
SALA APOLO (BARCELONA)

MILLOR PROGRAMACIÓ D’ESPAI MUSICAL
SLÀVIA (LLEIDA)

MILLOR PROGRAMACIÓ DE FESTA MAJOR
FESTES DE SANTA TECLA (TARRAGONA)

MILLOR CICLE DE MÚSICA O FESTIVAL
FESTIVAL DEL MIL•LENI

MILLOR MITJÀ DE COMUNICACIÓ O PROGRAMA MUSICAL
“SPUTNIK” DE CANAL33

PREMI ARTISTA REVELACIÓ LA VANGUARDIA
9SON

PREMI ESPECIAL A LA TRAJECTÒRIA
PEPE MONASTERIO
 




lectures 5425 lectures Comentaris Comenta-ho

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















giny

giny


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.