directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 06:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

música en directe fletxa

publicitat

Músiques Divendres, 7 de febrer de 2014 08:21 h

Els Catarres i Els Pets seguit de Manel, Els Laietans i Projecte Mut, els més nominats als premis Enderrock 2014

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Enderrock
Premis Enderrock 2014
© Revista Enderrock


Catarres
Els Catarres, un dels grups més nominats als Premis Enderrock 2014 (Arxiu)


Els Pets
Els Pets, nominats a 8 Premis Enderrock (Arxiu)


Laietans
Els Laietans, amb 7 nominacions als Premis Enderrock
© Martí, Mar - ACN


Projecte Mut
El Projecte Mut han estat nominats a 6 Premis Enderrock

Comparteix
   



publicitat


Música en Directe/ACN - Els grups Els Catarres, Els Pets, Manel, Els Laietans i Projecte Mut lideren el rànquing de nominacions a la votació popular dels Premis Enderrock 2014. Tots acumulen de vuit a sis nominacions als més de vint premis que atorga el públic en els màxims guardons de la música catalana. El públic pot començar a votar des d'aquest dijous mateix els seus artistes preferits en les categories de pop-rock, cançó d'autor, folk o jazz i intentar decantar la balança abans de l'entrega de premis, que es farà el 13 de març al Teatre Municipal de Girona. El director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, ha explicat que han anul•lat alguns dels guardons "perquè se solapaven" i per fer "més àgil" l'entrega de premis.

L'entrega de premis es farà per segon any consecutiu a Girona, al Teatre Municipal el dia 13 de març. A més, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha anunciat que serà l'escenari dels premis durant dos anys més, fins al 2016. D'aquesta forma, els Premis de la Música Catalana es posicionen en una aposta clara per la descentralització territorial i s’emmarcaran dins del projecte 'Girona – Ciutat de festivals'. Aquesta setmana es posaran a la venda les 'entrades per assistir a la gala a través de la web de la Revista Enderrock, al preu de 10 euros

Els Premis Enderrock posen l'accent en la música catalana i en català i abasten tots els estils musicals. El 26 de gener, la revista va tancar la primera volta per a la votació popular amb 5.500 vots recollits en les categories de pop-rock, cançó d'autor, folk i noves músiques, jazz i clàssica, a més de les categories de millors artistes, cançons, sales, videoclips, DVD i portades. A partir d'aquest dijous mateix comença la seva volta de votacions, que serviran per decidir els guanyadors de cada premi.

Quico Pi de la Serra

El premi que no admet discussió és el de trajectòria professional, que enguany han decidit atorgar a Quico Pi de la Serra. Lluís Gendrau ha remarcat que és un dels fundadors de la Nova Cançó i un dels artistes fonamentals de la música catalana.

Els nominats en la categoria de Pop-Rock són Aspencat, Els Catarres, Els Pets, Gossos, La Pegatina, La Troba Kung-Fú, Manel, Oques Grasses, Pepet i Marieta i Projecte Mut. En cançó d'autor Aida Sstrings, Albert Palomar, Andreu Valor, Beth, El Petit de Cal Eril, Feliu Ventura, Guillem Riera, Meritxell Gené, Miquel Abras i Cesk Freixas i Pau Alabajos. En Folk, 9Son, Boc, Canya d'Or, Ebri Knight, Els Laietans, Névoa, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Stukat del Bolet, Taverners i Terratombats. En la categoria de jazz hi ha nominats David Mengual, David Pastor i Giulia Valle.  

Un disc amb una 'e' al mig

El cartell és una imatge d'una obra de l'artista Xavier Escribà. Lluís Gendrau ha explicat que el van escollir sense dubtar perquè, encara que potser l'artista "no ho sap", es pot interpretar que és un disc amb una 'e' d'Enderrock al mig. L'obra escollida per il•lustrar el cartell s'anomena 'Rouleau de peinture'.




lectures 4812 lectures Comentaris Comenta-ho

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















giny

giny


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.