directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 23:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

música en directe fletxa

publicitat

Músiques Dimarts, 4 de març de 2014 10:47 h

El Barnasants obre la setmana amb el doble concert de comiat d’Obrint Pas

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Obrint Pas, Barnasants
Obrint Pas en la seva darrera actuació al Festival Barnasants (Arxiu)

Comparteix
   



publicitat


5 i 6 de març

Obrint Pas
a l’Auditori de Barcelona. 21h. 15€ (anticipada) i 18€
El festival BarnaSants acull al seu cartell el concert de comiat al principat dels valencians Obrint Pas. Una cita imprescindible per als fans. Sis músics a l’escenari armats amb guitarres, llaüts, contrabaix, viola de roda, dolçaina, percussió i veus ens convidaran a viatjar pel vessant més íntim de les seves cançons. Aquesta vegada, a més, serà un recital acústic irrepetible, l’últim que el grup farà al Catalunya abans de posar punt i final a la trajectòria a valència. Podem estar segurs que serà una nit farcida de sorpreses.

6 de març

Túrnez & Sesé
al Centre Cultural Albareda. 20h. 10€

Túrnez & Sesé és una formació especialitzada a musicar poesia catalana, amb influències de la cançó mediterrània a la tradició trobadoresca. La seva trajectòria comprèn cinc àlbums propis editats per Picap i la participació en més d’una quinzena de treballs col•lectius, l’últim dels quals és Espriu: Amb música ho escoltaries potser millor (Picap, 2013). La veu de Xavi Túrnez queda embolcallada per la guitarra acústica de Daniel Sesé, el violoncel de Jordi Ruiz, el violí i les veus de Laia Rius i les percussions de Lluís Molas.

7 de març

Albert Fibla  a l’Auditori de Barcelona. 21h. 12€

Albert Fibla torna al BarnaSants per convertir l’escenari de L’Auditori en el Mocambo de Paolo Conte, un bar on s’escolta jazz i es beu absenta. Fascinat per l’univers de paolo conte, el cantautor de Badalona s’ha submergit en un grapat de les millors cançons del músic italià, només pel plaer de cantar el que a ell li hauria agradat escriure. Perquè Mocambo i altres contes (Picap, 2013) no és un disc d’homenatge, sinó –segons el mateix Albert Fibla– tot un “acte de sabotatge, pura pirateria”.

Cece Giannotti a Luz de Gas. 21h. 12€
El guitarrista i compositor català-canadenc Cece Giannotti presenta EL seu nou espectacle, After Midnight, un homenatge al malaurat J.J. Cale. J.J. Cale ens va llegar la seva música, el seu segell Tulsa Sound, la seva veu estupefaent i el seu esperit torbador. El músic canadenc resident a Barcelona Cece Giannotti, amb la seva inconfusible destresa de versionar i sense oblidar el moll de l’os de les composicions de cale, ens farà viatjar pels paisatges de l’amèrica més personal. Un espectacle que el 2014 també veurà la llum en disc.
 
Nico Tomás a laCocteleria Fizz. 21h. 8€
Les Nits de L’Art és una activa promotora musical de la comarca del Baix Llobregat que des de fa una dècada treballa per difondre la cançó d’autor. Habituals del BarnaSants, en aquesta edició del festival han programat una selecció de propostes que aniran desfilant per la cocteleria Fizz de Barcelona: Alfonso del Valle (21 de febrer), Antonio Martínez Ares (28 de febrer), Nico Tomas (7 de març), Pep Mirambell,  guanyador del Certamen de Cantautors de Viladecans (14 de març), Carretera (21 de març), Fran Gómez (28 de març) i David Toiber (4 d’abril).

8 de març

Maria del Mar Bonet a La Violeta (Altafulla). 20.30h. 10€
Maria del Mar Bonet celebra el Dia internacional de la dona treballadora amb un recital on es fa acompanyar del guitarrista valencià Borja Penalba. Guitarres en mà, per a aquest recital exclusiu per al BarnaSants triaran algunes peces emblemàtiques de l’extens cançoner de la cantant i compositora illenca. Maria del Mar Bonet té una llarga i reeixida trajectòria als escenaris musicals d’arreu, gràcies a una obra discogràfica impecable, el seu gust per la poesia i la bellesa en el cant que la fan sempre atractiva.

Joan Masdéu a Luz de Gas. 21h. 12€  
Joan Masdéu avança en directe el que serà el seu segon disc en solitari, Dissabte (Música Global, 2014). Un treball directe i valent, sense fissures. Lletres des de les entranyes, honestes i transparents, que arriben sense artificis i fan de contrafort a una obra sòlida i ben fonamentada que marcarà un punt i a part en la trajectòria de l’ex Whiskyn’s, Joan Masdéu. L’artista reusenc farà dissabte creatiu amb una sincera col•lecció de cançons, al costat de Joan López a la bateria, Quim Xicòria al baix i Esteve Lázaro ‘Oest’ a la guitarra i veus.

Sandra Rehder al Centre Cultural Albareda. 20:30 h. 15€               
La cantant, compositora i poeta argentina Sandra Rehder presenta en contra dos, un plantejament poètic i musical que gira al voltant de les dones. El projecte neix de la trobada i la complicitat entre Sandra Rehder, l’editor i poeta alejandro Crimi i el guitarrista Gustavo Battaglia. L’especatcle s’estrenarà al BarnaSants i hi tindrà dos poetes convidats: José María Micó i Ferran Fernández. Serà una nit dedicada a la dona, amb un repertori on destacaran les cançons de compositores com Eladia Blázquez o María Elena Walsh.

9 de març

Manel Joseph & Gran Caimán a l’Auditori Barradas (L’Hospitalet de Llobregat). 19h. 12€

El carismàtic cantant de La plateria fa un repàs a 45 anys d’ofici i presenta algunes cançons del seu nou disc, Que en som d’animals! (2014). El calb més emblemàtic de la música catalana ha format part de grups mítics com dos+un, mirasol colores, La rondalla de la costa o l’orquestra plateria i ha col•laborat en discos i concerts de Gato Pérez, Pau Riba, Sisa o Iai Batiste. Aquest ‘ballautor’ va publicar el 2011 el seu primer disc en solitari, Rimas baratas (Krik music). En directe s’acompanyarà del quintet Gran caimán.

Pedro Guerra a la Nova Jazz Cava (Terrassa). 20h. 17€
El canari Pedro Guerra presenta sol a l’escenari un ventall de les cançons que resumeixen una trajectòria de més de trenta anys de militància. El músic de Tenerife va revolucionar la cançó d’autor als noranta amb temes com “debajo del río”, “Contamíname” o “Siete puertas”. Aquesta trajectòria ha quedat recollida al triple àlbum 30 años (Sony, 2013), amb 54 peces enregistrades en directe on es demostra que el més important és, com diu pedro Guerra, “que la cançó pot ser cantada amb una guitarra, sense res més”.

Gaddafi Núñez a la Harlem Jazz Club. 19h. 10€
El cantautor peruà Gaddafi núñez presenta el seu nou àlbum, Certeza (La ollita records, 2013), un treball acústic de cançó d’arrel folklòrica
Les cançons de Gaddafi núñez, instal•lat a Barcelona des del 2002, tenen una elegant traça poètica i van de la mà de valsos, huaynos, landós i festejos, tot ritmes populars de la seva terra natal. el concert del festival BarnaSants també inclourà un petit homenatge per a la compositora peruana chabuca Granda, de qui el 2013 se celebrà el trentè aniversari de la seva mort




lectures 1992 lectures Comentaris Comenta-ho

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















giny

giny


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.