directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 11:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

música en directe fletxa

publicitat

Músiques Dilluns, 24 de març de 2014 15:35 h

El Festival (a)phònica prepara l’11a edició acollint el Campionat Estatal de Beatbox

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

(a)phònica
L' (a)phònica de Banyoles


Markooz, beatboxer i membre del jurat del campionat
Markooz, beatboxer i membre del jurat del campionat

Comparteix
   



publicitat


El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, prepara la propera edició del festival, que aquest any arribarà a l’11a i tindrà lloc del 20 al 24 de juny a la capital del Pla de l’Estany.

Una de les novetats que avança el festival és que enguany serà la seu del 5è Campionat Estatal de Beatbox, una competició oficial d’on sortirà el participant al campionat del món d’aquesta disciplina vocal. Des dels seus inicis el Festival (a)phònica ha apostat per l’exploració de les diferents vessants de la veu, i una de les disciplines que més hi incideix és el beatboxing, una forma de percussió vocal que es caracteritza per l’habilitat de produir ritmes i sons musicals només amb la veu.

Durant les diverses edicions del festival, hi han actuat beatboxers de gran reconeixement com Markooz, Beardyman, Bauchklang, Beatmac, Nose Beatbox... En aquesta edició, doncs, es vol fer un pas més, creant un abans i un després de la cultura del human beatbox al territori, acollint un esdeveniment de gran qualitat i projecció internacional.

D’aquesta manera, durant dos dies, el 21 i el 22 de juny, els millors beatboxers de l’Estat espanyol es donaran cita per tal d’aconseguir el títol oficial de Campió Estatal de Human Beatbox 2014 i obtenir una plaça per al Beatbox Battle® World Championship, un dels esdeveniment internacionals de més prestigi, antiguitat i repercussió del món, que cita els beatboxers més destacats de l’escena mundial. A més de participar a la competició, els beatboxers participaran en diverses activitats com tallers i demostracions en el marc del festival.

Per participar al campionat cal ser major de 16 anys, penjar a youtube un vídeo de 2 minuts de durada amb beatbox realitzat en directe utilitzant el so de càmera i inscriure’s gratuïtament a través del web www.spanishbeatboxbattle.com. Les inscripcions ja estan obertes i es poden formalitzar fins a l’1 de maig. El 15 de maig, un jurat internacional, format per Bee Low (president de Beatbox Battle Networks), Ball-Zee (3 vegades campió del Regne Unit), Babeli (doble campió d’Alemanya), BMG (actual campió de França) i Markooz (primer campió oficial de beatbox a l’Estat espanyol) farà públic el veredicte, amb els 8 finalistes que participaran al campionat. Entre els participants ja n’hi ha dos d’escollits prèviament: Zekka, el vigent campió estatal (Almeria) i Gasu, campió de la batalla Zombeats Summer Battle 2013 (València). Els criteris del jurat per a la preselecció es basaran en 4 aspectes: originalitat, musicalitat, estil i tècnica. Els seleccionats participaran en les diferents batalles d’un contra un, i finalment els dos millors arribaran a la Gran Final, que es podrà veure a l’escenari Juanola La Muralla (gratuït).




lectures 3626 lectures Comentaris Comenta-ho

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















giny

giny


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.