directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

música en directe fletxa

publicitat

Músiques Dimecres, 27 d'agost de 2014 10:41 h

Els Premis Altaveu distingeixen Refree & Sílvia Pérez Cruz, Za!, Anímic, Orquestra Plateria, La Pegatina, Blues & Ritmes i 'Nord' del grup Patch

Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Pegatina, Acampada Jove
La Pegatina (Arxiu)


ZA!
Imatge promocional de Za!
© acn


Silvia Pérez Cruz Raül Fernández Miró
Silvia Pérez Cruz i Raül Fernández Miró
© ACN

Comparteix
   



publicitat


ACN - Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández, àlies 'Refree'; el duet Za!; els grups Anímic, l'Orquestra Plateria i La Pegatina; el festival Blues & Ritmes i la lletra de la cançó 'Nord', del grup Patch, són els Premis Altaveu 2014, que es lliuraran el dijous 4 setembre com a preàmbul del Festival de la Música i la Cançó de Sant Boi de Llobregat. Els guardons distingeixen els artistes, entitats, trajectòries i iniciatives que el jurat considera que d'una manera destacada han enriquit la música produïda a Catalunya en el darrer any. En el lliurament de premis, a Can Masallera, hi assistiran Za!, Anímic i l'Orquestra Plateria. El Festival Altaveu se celebrarà del 5 al 7 de setembre i arriba a la 26a edició. El jurat dels Premis Altaveu, format per professionals del món de la música i periodistes, ja ha decidit els grups i iniciatives que reconeixerà en el certamen d'enguany. Un dels guardonats és el tàndem format per Sílvia Pérez Cruz i Raül Fernández, 'Refree', que aquest any ha presentat el disc 'Granada', una proposta que ha rebut amplis elogis tant de la crítica com del públic.

També serà distingit amb els Premis Altaveu un altre duet. Es tracta de Za!, format per Papa duPau i Spazzfrica Ehd, que ha llançat el seu quart disc, 'Wanananai', que explora el llenguatge de la música tribal. El grup Anímic, format a Collbató (Baix Llobregat) i amb més d'una dècada de recorregut al darrere, també tindrà el seu reconeixement en la 26a edició del Festival Altaveu per la seva capacitat d'evocació, entre altres mèrits.

Un altre dels premiats és l'Orquestra Plateria, que ha revolucionat la música popular de les festes majors en els darrers 40 anys. Des del Cap d'Any de 1975 a la sala Zeleste, Manel Joseph i companyia han liderat una de les bandes més festives a Catalunya. També coneguda per la seva capacitat de generar rauxa i diversió allà on actua, La Pegatina és una altra de les formacions reconegudes en els Premis Altaveu. Amb deu anys de trajectòria i quatre àlbums editats, La Pegatina ofereix un projecte artístic que combina la rumba, el reggae, el rock i el hip hop.

El festival Blues & Ritmes de Badalona rebrà la distinció de Sant Boi després de celebrar el 25è aniversari la primavera passada. Durant aquest quart de segle, el Blues & Ritmes ha portat artistes de referència internacional i va ser una de les primeres cites musicals a l'Estat a programar blues i músiques d'arreu. La lletra de la cançó 'Nord', del grup Patch, també serà distingida en el guardons per la seva força poètica.

Els Premis Altaveu són l'avantsala del festival, que enguany tindrà Laetitia Sadier, Robert Ellis, Mishima i Joana Serrat com alguns dels principals reclams. També hi actuaran Neil Halstead, Jacco Gardner, Myles Sanko i Jose Domingo. El Petit de Cal Eril presentarà en primícia 'Big Eril', un concert conjunt amb la Free Spirits Big Band, una formació de setze músics encapçalats per David Mengual. Els grups finalistes de l'Altaveu Frontera -Malachi Estéreo, Coriolà, Pedro Parque i Xebi SF- completen el cartell musical.




lectures 3501 lectures Comentaris Comenta-ho

publicitat



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat



















giny

giny


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.