directe ! a La República. N. 4126. Dilluns, 20 de maig de 2024 04:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Condemnen Federico Jiménez Losantos a pagar 60.000 euros a Esquerra

Per afirmar que a les seus del partit s'hi amaguen armes

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Cada dia que passa, la jerarquia de l'Església espanyola paga el fet de tenir a Losantos com a conductor del programa dels matins de la seva emissora. Amb el desprestigi i econòmicament perquè ja és la tercera sentència contra Losantos pels insults, les desqualificacions i les mentides que ha arribat a afirmar.

Segons informen avui els diaris El Punt i Publico, el jutjat de primera instància ha condemnat el locutor Federico Jiménez Losantos a indemnitzar ERC amb 60.000 euros per haver asseverat, en un article, que 'la policia hauria d'haver entrat ja a totes les seus d'ERC per requisar les armes i munició que puguin amagar-hi'. L'afirmació, en aquest cas feta en un article publicat a El Mundo l'octubre del 2007, va portar els serveis jurídics d'Esquerra a presentar demanda civil contra Losantos. La jutgessa ha resolt a favor del partit, tot i que la sentència encara es pot recórrer.

Comparteix
   

El conductor de La mañana , a la cadena COPE, va carregar contra ERC després que els Mossos d'Esquadra detinguessin dos joves de les JERC com a presumptes autors d'una amenaça de mort al líder de Ciutadans, Albert Rivera. Segons explica El Punt, la defensa de Losantos va al·legar que el text era 'satíric' i emprava recursos estilístics com la 'hipèrbole' o l''al·legoria'. Però la jutgessa va desestimar aquests arguments i, en la sentència, diu que l'article constituïa 'una intromissió il·legítima en l'honor d'ERC'.

Per tot plegat, a més de la indemnització -que el partit destinarà a una fundació sense ànim de lucre dedicada a la promoció del català-, condemna Losantos a publicar la sentència íntegra a El Mundo i a pagar els costos judicials.

Losantos, reincident

No és el primer cop que la justícia dóna la raó a ERC arran dels comentaris de Losantos. El març de l'any passat, l'Audiència de Barcelona va condemnar el locutor i la COPE a indemnitzar Josep-Lluís Carod-Rovira i Joan Puigcercós per haver-los titllat de «pistolers». També ha estat condemnat a multes de 36.000 i 100.000 euros per injúries contra l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón (PP), i l'exdirector d'Abc, José Antonio Zarzalejos, respectivament.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
15 de novembre de 2008, 22.11 h

I jo miraré que no tingui un Mig-354(no sé si la numeració correspon) però pel cas és igual. No sigui que els mossos del mercenari i falsari comunista d'en Saura, no m'entrin a casa i me'l trobin i em fotin de cap i peus al tribunal d'ordre públic, encara vigent, però amb nom d'audiència nacional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
L'Esteve fletxa Valles Oriental
15 de novembre de 2008, 18.48 h

Com que soc d'Esquerra, vaig a mirar a l'armari per si tinc un Kalaskikov amagat i no ho se...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
ganxet fletxa reus
14 de novembre de 2008, 12.49 h

Auest Losantos "l'iluminat" cada dia está pitjor,La Conferencia Episcopal ò el Vaticá, haurien de pendre algun tipus de messura, no?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 de novembre de 2008, 12.44 h

Cap atac, sense resposta. Endavant ERC..!!!a


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Intent d’eliminar la llengua catalana de l’escola amb el Pla Pilot d’elecció de llengua

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.