directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El PSC donarà suport a la moció d'ERC per retirar el monument franquista de Tortosa

Asseguren que hi ha gent d'esquerres que vol que es conservi

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El grup municipal del PSC a l'Ajuntament de Tortosa ha avançat que donarà suport a la moció que ERC presentarà en el ple ordinari del pròxim dilluns en què es demana retirar i traslladar el monument franquista ubicat al mig del riu Ebre. El portaveu socialista, Joan Sabaté, ha reconegut la complexitat del debat sobre el manteniment o no d'aquest monument perquè s'ha convertit en un element del paisatge urbà de la ciutat, però ha deixat clar que si la Generalitat ofereix diners per retirar-lo i es presenta la proposta al plenari 'hem de votar-la a favor'.

Fa unes setmanes l'Ajuntament tortosí va ordenar la retirada de les plaques commemoratives, però el monument encara és lluny de la seva retirada definitiva.
monument feixista tortosa
Comparteix
   

Sabaté ha matisat, però, que el PSC aposta per retirar el monument i convocar un concurs d'idees per fer un altre monument al mateix lloc, vinculat a una passarel·la de vianants. El portaveu del PSC ha recordat que aquesta idea del concurs d'idees per reconvertir el monument franquista, aixecat amb motiu de la Batalla de l'Ebre, ja la va proposar sent ell alcalde, però la 'complexitat' del debat no va permetre avançar en el tema. 'És una polèmica que va més enllà d'ideologies, hi ha molta gent d'esquerres a Tortosa que aposta per la conservació del monument', ha reconegut.

Pel que fa a la proposta de mantenir la monumentalitat del lloc, Sabaté s'ha referit a un esbós que va fer l'arquitecte Santiago Calatrava durant la dècada dels 80 per transformar el monument en una passarel·la. 'Encara deu estar en algun dels calaixos dels serveis d'Urbanisme', ha manifestat.

Sobre la idoneïtat del moment en què es presenta la proposta, Sabaté ha assegurat que la retirada del monument té una 'certa complexitat econòmica' per les seves dimensions, que fa inviable que l'Ajuntament se'n faci càrrec. Així, el portaveu socialista ha recordat que és 'ara' quan la Generalitat ha fet un oferiment de recursos econòmics per retirar la simbologia franquista. 'És un tema que s'ha d'abordar des del consens, però si la Generalitat posa els diners i ERC fa la proposta, nosaltres li hem de donar suport', ha manifestat.

Amb tot, Sabaté ja ha assegurat que dubta que la moció s'aprovi donada la formació de consistori on CiU, al govern, i el regidor del PP, a l'oposició, sumen majoria.

Recuperar la celebració del dia de la Constitució


D'altra banda, el PSC ha presentat aquest dijous dues noves mocions que presentarà al plenari de dilluns. En primer lloc, una proposta genèrica que s'està presentant a tots els ajuntaments perquè els regidors i regidores que s'acullin a permisos de paternitat i maternitat puguin delegar el seu vot en favor d'altres membres del consistori, en el plens de les corporacions locals.

La segona moció és perquè l'Ajuntament de Tortosa recuperi la celebració del dia de la Constitució, que va deixar de fer-se l'any passat. Sabaté ha recordat que des de l'any 1979 fins al 2006, totes les corporacions han celebrat aquesta efemèride, i insta al ple a celebrar 'la festa de la Constitució amb un acte institucional adient i obert a la ciutadania'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Quim fletxa Igualada
28 de novembre de 2008, 07.58 h

La meva mare era d´un poble del Baix Ebre, concretament de Paüls, i cada vegada que passo pel pont de tortosa i veig el vergonyos nyap feixista sento fàstic i rabia, més tenint en compte que és situat tant a prop de l´escenari de la batalla de l´Ebre on tants catalans perderen la vida defensant les nostres llibertats.QUE L´ENDERROQUIN JA!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.