directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 12:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El 'duranisme' fracassa en el seu intent d'extirpar l'independentisme d'UDC-Girona

El candidat preferit per Duran, Xevi Ribera, cau un lloc a la llista de fa quatre anys · Jordi Fàbrega serà qui acompanyarà Carles Puigdemont al capdavant de la llista gironina de CiU

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El sector duranista d'UDC-Girona ha fracassat estrepitosament en el seu intent de situar el regidor Xevi Ribera com a tàndem de Carles Puigdemont a la llista de CiU per a les eleccions del 22 de maig. A l'executiva d'ahir a la nit, Ribera no només va acceptar retirar la seva candidatura a favor de la de l'exregidor Jordi Fàbrega, sinó que fins i tot va acceptar cedir el lloc que va ocupar fa quatre anys a la presidenta local d'UDC, Isabel Muradás, propera a Albert Riera, precisament el candidat que Ribera volia batre, segons que va destapar AraGirona.cat.

Xevi Ribera, Elena Ribera, UDC, Unió
Comparteix
   


Etiquetes

Riera, a qui Duran li retreu la seva consciència i praxi independentista, va optar per fer un pas enrere quan va saber que el duranista Ribera estava disposat a disputar-li el càrrec, evitant així una guerra interna a UDC. Però el sector més sobiranista del partit, luny de donar-se per vençut, va pensar immediatament en Jordi Fàbrega, nacionalment distant de les tesis de Duran i Ribera, i enquadrat en un sector del partit amb importants suports en l'estructura nacional.

De fet, Fàbrega ja va ser regidor a l'Ajuntament de Girona entre 1987 i 1991, i ja havia de formar tàndem amb Puigdemont a les eleccions de fa quatre anys, però a última hora se'n va apartar per motius estrictament personals. Abans, com ara Riera, també havia xocat internament amb Duran per qüestions de país. I, com Riera, sempre havia generat simpaties a CDC, extrem a què no arribava Ribera.

La següent posició que ocuparà un militant d'UDC a les llistes definitives de CiU serà la sisena, que fa quatre anys va ser per a Ribera i que ara ocuparà Muradás. Per darrere seu, a la setena posició, s'hi trobarà Ribera, que hauria renunciat a presentar una llista alternativa a la de Fàbrega per pressions diverses, sobretot relacionades amb la seva feina, segons fonts consultades per AraGirona.cat.

Ribera i Bohigas, tocats
Després de tot aquest intent de capgirar l'estructura d'UDC-Girona des de Barcelona, el regidor Xevi Ribera n'ha sortit tocat, veient-se forçat a frenar la seva voluntat d'encapçalar la formació i, a més, perdent una posició a la llista respecte fa quatre anys.

Però també, i sobretot, n'ha sortit malparada la diputada duranista Elena Ribera, qui hauria rebut l'encàrrec directe de Duran i Lleida d'acabar amb el front independentista gironí i no se n'hauria sortit, així com el president comarcal d'UDC, Jordi Bohigas.

Riera i les joventuts del partit van donar suport explícit a la consulta independentista del 25 d'abril, tenien penjada l'estelada al balcó de la seu i, al darrer congrés del partit, l'any 2008, UDC-Girona va presentar un parell de ponències marcadament sobiranistes que van fer enfurismar Duran.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jaume R fletxa Girona
8 de febrer de 2011, 15.54 h

Que fitxin en Joan Pluma, exregidor socialista a l'ajuntament de Girona, i ara amb un càrrec a la Generalitat de la mà de CiU. A més, li plouen felicitacions de tot arreu, sinó vegeu aquesta carta de comiat d'una associació de veins de Girona:
http://www.eldimoni.com/article.php?id_article=5701


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.