directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 09:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Jordi Pujol: 'La relació entre Espanya i Catalunya mai havia estat tan malament i anirà a pitjor'

L'expresident alerta que s'ha perdut el 'respecte' per Catalunya

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, considera que la relació entre Espanya i Catalunya 'mai havia estat tan malament' i preveu que 'anirà a pitjor', fins al punt que, si no canvia, Catalunya podria perdre la capacitat de tenir un projecte propi. En un seminari econòmic que s'ha organitzat aquest dimecres a Girona, Pujol ha vingut a dir que la política econòmica i social espanyola s'ha reorientat en la direcció correcta gràcies a que el govern de Zapatero 'ja no mana' i es limita a seguir les directrius de fora i ha augurat que la situació millorarà però no ha concretat quan. 'Estic esperançat', ha assenyalat, davant més d'un centenar d'empresaris i personalitats del món econòmic gironí.
jordi pujol, expresident
Comparteix
   


Etiquetes
El que va ser president de la Generalitat durant 23 anys, ha començat la seva intervenció afirmant que, tot i que la situació econòmica actual és dolenta, la previsió és que vagi millorant, gràcies al fet que el govern espanyol 'ja no mana' i li 'diuen el que ha de fer'. En aquest sentit, ha explicat que tant a nivell econòmic com social hi ha hagut un 'canvi de rasant' a partir del maig del 2010, moment en què el govern de Zapatero 'assumeix' les indicacions que li vénen 'de fora'. Aquesta ha estat 'la sort' d'Espanya, ha dit, i des de llavors ha començat a fer polítiques 'coherents' i a complir els deures' que li manaven. Fins llavors, ha dit, s'havien negat a reconèixer que hi havia crisi i no havia fet 'el que calia fer'.

Pujol ha volgut donar un missatge esperançador als empresaris assistents. 'Tinguin confiança', els ha dit, 'Europa sortirà de la crisi' i es reforçarà l'estat del benestar perquè sigui 'viable'. 'Potser serem els últims en fer-ho', com ja ha passat a nivell econòmic i social, però també s'hi arribarà. Per altra banda, ha subratllat el fet que a Catalunya 'hi ha país' i molta gent que treballa, i ha destacat l'impuls que l'economia catalana ha fet a nivell d'exportacions, en àmbits com el de la investigació.

Les males relacions entre Catalunya i Espanya
Davant aquest futur favorable, però hi ha una cosa que no va bé, que indirectament també pot perjudicar a l'economia. I és la relació entre Espanya i Catalunya. 'Mai havia estat tan malament i anirà a pitjor', ha sentenciat. Pujol s'ha referit a la 'desafecció' que José Montilla ja va expressar fa uns mesos i ha anat més enllà. Ha alertat de la pèrdua del 'respecte' i 'admiració' que abans la gent del carrer i de l'estat espanyol sentien, però també a nivell polític i institucional, posant l'exemple del Tribunal Constitucional. 'Tot això ha desaparegut', ha dit. I ha alertat que pot portar un 'esborrament' de la política, 'progressiu' però 'intens' i cap a la desaparició de la identitat com a país i de la capacitat de Catalunya de 'tenir un projecte'. Pujol ha mesurat les paraules i en cap moment ha parlat d'independència, com sí ho havia fet ara fa uns dies, quan va dir que la política espanyola podia empènyer Catalunya cap a dues opcions: o a la desaparició com a nació o la independència. Aquesta última opció ni l'ha esmentada.

Pujol ha fet aquestes reflexions durant la clausura de la jornada tècnica 'Alternatives financeres en temps de crisi', dirigida a empresaris, autònoms i directius de PIMES, organitzat per la FOEG juntament amb la Fundació + Empresa. Durant la seva intervenció, ha manifestat que les seves opinions són valoracions personals, de 'tal com veu la realitat' i sense ànim de 'comprometre' a cap grup polític ni govern.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
10 de febrer de 2011, 23.52 h

-mai NO havia estat tan malament


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
10 de febrer de 2011, 17.40 h

Sr. Pujol, Vostè diu (SIC) ":...Tot això ha desaparegut', ha dit. I ha alertat que pot portar un 'esborrament' de la política, 'progressiu' però 'intens' i cap a la desaparició de la identitat com a país i de la capacitat de Catalunya de 'tenir un projecte". Llavors, Vostè que últimament sembla que li ha vingut una mena d'hemorràgia verbal (perquè no para de dir i manifestar moltes coses), què opina què hauríem de fer ???. Seguir fil per randa el seu dofinet l'Artur i el seu íntim... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
No fotis ??? fletxa Casa Meva
10 de febrer de 2011, 15.43 h

S'ha de ser un iluminat de tres parells de nassos per dir aquestes grans "veritats", no ? I no aniria millor que anés a visitar obres com fan la resta de jubilats, Sr.Pujol ?

O es que encara ens vindrà a la memòria que vostè va governar durant 23 anys i que no pot despistar com si en tot això vostè no hi tingués res a veure.

Quina barra !!! Deu ser un tret comú a uns quants convergents ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
9 de febrer de 2011, 22.27 h

Pura física: una esquerda sempre tindrà la tendència d'esquerdar-se més... fins quan hem d'aguantar?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.