directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 14:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

Allau de comentaris a les xarxes socials en favor de Raül Agné per la seva defensa del català

Solidaritat remarca la 'valentia i dignitat' de l'entrenador del Girona CF pels fets de dissabte passat a Osca

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Els internautes han inundat les xarxes socials de comentaris a favor de l'entrenador del Girona CF, Raül Agné, després que aquest dissabte marxés d'una roda de premsa a Osca en què van increpar-lo per parlar català, tot exigint que fes les declaracions posteriors al partit en castellà. Agné s'hi va negar -va dir que primer respondria en català i després en castellà-, i després de la insistència dels periodistes perquè s'expressés en espanyol es va aixecar i va marxar. Solidaritat Catalana per la Independència (SI) també ha felicitat Agné, reconeixent-li la 'valentia i dignitat' que va demostrar amb la seva actuació, i posant-lo com a 'com a exemple a seguir'.

agné, entrenador
Comparteix
   


Etiquetes

'Necessitem gent valenta, un d'ells en Raül Agné'; 'Respecte per la seva posició, admiració per la seva valentia. Que n'aprenguin!', o 'Molts polítics haurien d'aprendre del gest de dignitat de Raül Agné'. Són només alguns dels molts comentaris que avui fan els internautes a les xarxes socials com Facebook o Twitter.

Un dels canals de suport al Facebook ('Suport a l'entrenador del Girona, Raül Agné, per expressar-se en català'), tenia a primera hora de la tarda d'aquest dilluns més de 8.500 seguidors, i un segon ('Raúl Agné, gràcies en nom de tots els Catalans'), ja passava dels 1.100. Així mateix, Twitter ja presenta el tema com un dels que està rebent més piulades, amb l'etiqueta de 'trending topic'.

També SI ha felicitat Agné per carta, posant l'entrenador del Girona CF 'com a exemple a seguir per tots aquells catalans que es puguin trobar en una situació de discriminació semblant, perquè tinguin el coratge de plantar cara'. En aquest sentit, el diputat Joan Laporta ha reconegut aquest matí a El Matí de Catalunya Ràdio que 'és trist que es produeixin aquestes situacions, però hem de mirar endavant perquè són les que ha promogut l'espanyolisme polític'.

La CUP de Girona ja ha mostrat també el seu suport a l'entrenador. Segons el portaveu, Jordi Navarro, 'Agné ha mostrat una gran valentia i dignitat marxant d'un lloc on se l'intentava discriminar per raons de llengua'. En aquest sentit, abans de partir, l'entrenador va denunciar que si hagués parlat en anglès en comptes d'en català segurament no se li hauria demanat que canviés de llengua.

Segons la CUP de Girona, Agné 'va veure violats els seus drets com a catalanoparlant', un fet que afirma que 'malauradament no és gens estrany'. La formació remarca que l'entrenador del FC Barcelona, Josep Guardiola, ha aconseguit 'treure de la foscor' el català en utilitzar-lo a les rodes de premsa, però lamenta que 'encara no acaba d'agradar als sectors espanyolistes', dels quals denuncia que ha estat víctima l'entrenador gironí. Així, la formació assegura que aquests casos no són aïllats, sinó que 'es troben al dia a dia i de manera més agreujada en determinades zones del País Valencià o les Illes'.

Una versió diferent dels fets

Mitjans de fora de Catalunya, però, com el 'Diario de Alto Aragón', tenen una visió diferent del succés. Així, per exemple, aquest explica que l'entrenador, 'fent cas omís de la petició', va continuar responent en català i, 'després de negar-se a declarar en castellà, es va aixecar i va marxar de la sala de premsa, deixant sense possibilitat d'atendre més qüestions'. Tot i així, concreta que després se'l va veure atenent els mitjans.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
15 de febrer de 2011, 16.13 h

Ets genial Raül, t'admirem molt.

Els que teniu accès als mitjans de comunicació, sou esperança per a la nostra cultura, pq dels polítics no esperem res de bo.

VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
15 de febrer de 2011, 10.54 h

Gràcies Raül. Sóc fill de la Franja i el meu poble, com el teu, va quedar inundat pel desig desmesurat de riquesa fàcil d'uns quants. Avui són els fills, ahir eren els pares, i demà - si no hi posem remei - seran els néts d'aquells que ens volen morts en tots els sentits. Sona dur, però és així. Ja n'hi ha prou d'eufemismes. No deixem que ara enfonsin el que encara ens queda: la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra dignitat com a poble. És un orgull compartir amb tu els meus... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4 Toni Fernandez
Toni Fernandez fletxa [object Object]
15 de febrer de 2011, 10.09 h

Doncs si això que informa el diari aragonès no és cert, llavors un diari pot mentir impunement, sense problemes??


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Miquel fletxa BCN
15 de febrer de 2011, 08.51 h

La dignitat d'Agné contrasta amb la indignitat dels polítics catalans que renuncien a parlar en català al Congrés, col·laborant amb els espanyols a esborrar la llengua catalana de la vida publica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de febrer de 2011, 23.25 h

A veure si perdem ls "vergonya" d'una vegada, i exigim que es respecti la nostra llengua ens tots els ambits, feliçitats RaÜl, tots t'admirem molt.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 de febrer de 2011, 19.41 h

El que mai farà el Govern ho ha de fer el poble!

Gràcies Raül Agné per deixar-los en evidència!


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.