directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 13:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Comença la primera i última Setmana Blanca

Aquesta setmana fan festa els alumnes de Girona, Lleida i la Catalunya central, la següent la població del sud i l'àrea metropolitana · La majoria dels alumnes es quedarà a casa · Una minoria assistirà a casals o activitats d'esquí

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La primera i última Setmana Blanca a les escoles catalanes comença aquest dilluns i s'allargarà fins a l'11 de març, ja que aquest període de vacances escolars es fa en dues tandes en funció del centre. Des d'avui i fins al 7 de març seran els nens de Girona, la Catalunya Central, Lleida i el Maresme-Vallès Oriental els que faran vacances d'hivern mentre que la resta d'alumnes les gaudiran la setmana següent. Aquesta és una de les apostes de l'anterior Govern que, pels pronunciaments de l'actual consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, no tindrà continuïtat el proper curs. Mentre que al Pirineu, les estacions d'esquí esperen una bona ocupació, la majoria d'alumnes es quedaran a casa.
setmana blanca escola aula classe
Comparteix
   


Etiquetes
A banda del nou Govern, la Setmana Blanca impulsada per l'exconseller Ernest Maragall no ha convençut a tothom. Mentre que moltes famílies la veuen com un nou problema per encaixar amb les seves obligacions laborals, els hostalers del Pirineu en destaquen l'oportunitat de negoci però els de les comarques gironines creuen que els traurà ocupació a l'estiu, quan les vacances seran més curtes.

Les activitats alternatives organitzades a les escoles no han tingut l'èxit esperat i, de fet, en alguns centres petits no s'han pogut programar a causa de la poca demanda. La crisi econòmica fa que moltes famílies tirin d'avis enlloc de portar els fills a casals.

Des de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, el seu president, Antoni Escudero, creu que aquesta setmana els perjudicarà perquè escurçarà les vacances d'estiu. 'Si abans les famílies feien un mes de vacances, aquest any només tindran tres setmanes', ha lamentat Escudero.

Nou calendari

El curs 2010-2011 va començar abans de l'habitual, el 7 de setembre, per l'aplicació del nou calendari escolar implantat per l'exconseller d'Educació, Ernest Maragall. Aquesta proposta va generar crítiques per la manca d'ajudes o per la poca previsió amb que s'ha implantat. Amb el canvi de Govern, la nova consellera d'Educació, Irene Rigau, ja ha mostrat la seva voluntat que aquesta setmana no es repeteixi en el futur.

De moment però, aquest dilluns ha començat la primera tanda de la setmana de vacances. La segona tongada, i la més nombrosa en escolars, serà del 7 a l'11 de març i afectarà els centres pertinents al Consorci d'Educació de Barcelona, Baix Llobregat, Barcelona Comarques, Tarragona, Vallès Occidental i Terres de l'Ebre.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Matilde fletxa Mollerussa
28 de febrer de 2011, 16.13 h

D'això ja en parlarem. Depén de la pressió que faci el lobby de les empreses de lleure, liderades per la Pere Tarrés, i del benefici que en treguin les escoles privades. Jo no seria tant optimista de cara al futur!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.