directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 19 de maig de 2024 22:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

La solució del Govern espanyol per a les ONG catalanes, només per aquest any

Tot i això, Cabrera admet que Catalunya és de les comunitats que més marca la casella de finalitats socials

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Govern espanyol ha anunciat aquest dimarts que, finalment, les ONG catalanes podran optar al 0,7% de l'IRPF obtingut de les declaracions que el destinin a finalitats socials, però es tracta d'una mesura vàlida només per a aquest any tal i com ja va advertir el diari Público. La ministra d'Educació, Polítiques Socials i Esport, Mercedes Cabreraha dit que es tracta d'una mesura 'transitòria' i ha assegurat que el model anterior es manté per aquest any perquè les ONG locals i autonòmiques no han tingut temps a associar-se amb ONG d'altres territoris perquè es puguin considerar així estatals. L'any que ve el model serà el nou i les ONG catalanes tornaran a quedar fora de les subvencions sinó presenten els projectes de manera conjunta amb ONG d'altres territoris.

Comparteix
   

La decisió del Govern espanyol d'excloure les ONG que no tinguin àmbit estatal o que actuin en més d'una comunitat autònoma del 0,7% de l'IRPF va motivar el rebuig entre les ONG i els partits catalans. Aquesta setmana les ONG catalanes han fet un front comú per demanar que Catalunya rebi entre 37 i 53 milions d'euros de la recaptació del 0,7% de l'impost de l'IRPF.

Aquesta setmana les ONG catalanes han fet un front comú per demanar que Catalunya rebi entre 37 i 53 milions d'euros de la recaptació del 0,7% de l'impost de l'IRPF. Segons el president de la Taula del Tercer Sector Social, Carles Barba, Catalunya hauria de rebre entre 37 i 53 milions d'euros que és la quantitat que li pertoca a Catalunya en funció de la seva població i del seu índex de pobresa. El president ha recordat que els catalans són els ciutadans de l'Estat que més marquen la casella del 0,7%, però en canvi les subvencions són menors que en territoris com Extremadura.

Segons informa el 3cat24.cat aquest any l'Estat espanyol repartirà 190 milions d'euros a ONG a partir de l'assignació econòmica de la casella de l'IRPF, i si l'ordre ministerial hagués tirat endavant hauria exclòs el 40% de les més de 300 ONG catalanes que l'any passat van sol·licitar aquesta ajuda.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
3 de març de 2009, 16.05 h

Aquesta és una mesura que Franco aplaudiria rabiosament des de la tomba, i que Aznar i Acebes maleeixen perquè no se'ls va acudir abans a ells. Però, tranquils, que arriba de la mà de ZP i l'"España plural"! Res no hem de témer!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Intent d’eliminar la llengua catalana de l’escola amb el Pla Pilot d’elecció de llengua

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.