directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 16:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Garganté denuncia que es pugui votar la Falange a les europees i no Iniciativa Internacionalista

Exhibeix suports tan dispars com el d'Aldolfo Pérez Esquivel, Arcadi Oliveres, Josep Maria Terricabras, Rut Carandell o Agustí Cerdà

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El número tres de la candidatura Iniciativa Internacionalista (II), el sindicalista Josep Garganté, ha denunciat avui la flagrant contradicció que suposa que els ciutadans de l'Estat espanyol puguin tenir l'opció de votar la Falange a les eleccions europees del 7 de juny i se'ls impedeixi votar Iniciativa Internacionalista, il·legalitzada dissabte pel Suprem espanyol per considerar que tenia vincles amb Batasuna. Ha ironitzat que es criminalitzi II constantment, mentre ningú qüestiona els 'demòcrates de tota la vida' de la Falange. Entre les signants del manifest Per la democràcia i la presumpció d'innocència, exigint que la candidatura pugui concórrer als comicis, s'hi compta el Premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel.
iniciativa internacionalista, josep garganté, Josep Maria Loperena
Comparteix
   


Etiquetes
Garganté, en una roda de premsa al Fossar de les Moreres, ha dit que II és una candidatura que va 'contra l'Europa dels rics', que vol transformar en 'l'Europa dels treballadors i treballadores, i dels pobles lliures'. Ha denunciat que II pateix una 'persecució pròpia del McCarthisme', en què qualsevol fet que protagonitza és pres com una prova irrefutable de la connexió d'II amb l'esquerra independentista basca.

Garganté no s'ha estat de 'donar una abraçada' als treballadors en vaga del País Basc i de dir: 'Simpatitzem amb l'esquerra abertzale, però no per això som abertzales, de la mateixa manera que simpatitzem amb Hugo Chávez i no som part del seu govern'.

L'advocat Josep Maria Loperena també ha denunciat: 'L'estat d'excepció que es viu al País Basc, en què s'exclou de les eleccions una part important de la població basca, ara s'ha estès a tot l'Estat espanyol'. També s'ha mostrat escèptic respecte la possibilitat que la llista deixi de ser il·legal: 'El Tribunal Constitucional forma part de tot un sistema contrari a l'estat de dret. Avui farà el que li mani el govern espanyol'.

Els sis magistrats de la sala segona del Tribunal Constitucional han de decidir abans de mitjanit si mantenen la il·legalització de la llista o bé si admeten el recurs que li van presentar els candidats. En aquest, rebutjaven explícitament la violència, principal argument del Tribunal Suprem a l'hora d'anul·lar la llista.

Si dóna per bona la il·legalització, la situació que denuncia Garganté es farà del tot evident el 7 de juny, quan els electors podran triar entre dues llistes que es reclamen hereves de Franco: la Falange Española de las JONS i la Falange Auténtica.

Desenes de suports

El grup de suport als Països Catalans ha donat a conèixer un llistat de personalitats que han signat donat suport al manifest, que denuncia la 'indignació i alarma davant el gravíssim atemptat contra les llibertats democràtiques i contra la pressumpció d'innocència, fonament de l'Estat de Dret, que suposa la il·legalització de la candidatura a les eleccions europees Iniciativa Internacionalista – La Solidaritat entre els Pobles', s'hi compten personalitats tan diverses com el promi Pérez Esquivel, el parlametari cors Jean-Guy Talamoni, l'economista Arcadi Oliveres, el filòsof Josep M. Terricabras, la periodista Isabel-Clara Simó, el diputat d'ERC Uriel Bertran, la 'reagrupada' Rut Carandell, el president d'ERPV Agustí Cerdà, l'advocat Benet Salellas, l'escriptor Julià de Jòdar o el cantant d'Obrint Pas Xavier Sarrià, entre d'altres, a més a més de sindicalistes de tot l'estat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
19 de febrer de 2013, 15.13 h

Normal que els falangistes es puguin presentar, si es presenten els independentistes que són la mateixa ... amb diferent bandera.

Aquests internacionalistes no els deuen deixar presentar perque no s'aclaren, són independentistes internacionalistes? volen crear fronteres en un món que volen sense fronteres? COm es menja això?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Santi Vidal fletxa Barcelona
22 de maig de 2009, 06.10 h

La democràcia espanyola trontolla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
copdecap fletxa meliana
22 de maig de 2009, 06.05 h

Al capitalisme (democràtic) -i ací cal incloure sense cap dubte els socialdemòcrates- sempre els ha fet molta més por el socialisme de base ( el que ells anomenen i satanitzen com a "extrema esquerra") que no el feixisme més ortodox com pot ser ara "Falange Espanyola"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.