directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 19 de maig de 2024 02:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Club Català del Naturisme reivindica per tercer any consecutiu la 'normalitat de la nuesa' a les platges

Avui se celebra el dia sense banyadors

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Evitar la segregació a les platges entre la gent que porta banyador i la que opta per anar completament despullada. Aquest és un dels objectius de la jornada reivindicativa del 'Dia sense Banyadors', que des de fa tres anys convoca el Club Català del Naturisme (CCN) per fomentar la 'normalitat' del nudisme a totes les platges catalanes. I és que fa dotze anys que la nuesa no està considerada un delicte. Tot i així, Àngels Font, membre del CCN, denuncia que els nudistes encara són víctimes de la intolerància. La jornada a favor de la nuesa s'ha celebrat a la platja de les Dunes de Gavà (Baix Llobregat) i també a Platja d'Aro (Baix Empordà) i Torredembarra (Tarragonès).
nudistes nudisme despullats
Comparteix
   

'Volem que s'apliqui la resolució 245/V del Parlament de Catalunya' ha dit la representant del Club Català del Naturisme en referència a la normativa que insta a les administracions públiques a prendre les mesures necessàries per suprimir els obstacles reglamentaris que impedeixin la pràctica del nudisme. 'Encara està mal vist en alguns sectors' ha lamentat Font 'si hi hagut una evolució en les peces de bany, que han passat de tapar el cos sencer al tanga, optar pel nudisme hauria de ser un pas que s'hauria de fer sense cap mena de problema' ha afegit.

En una atenció als mitjans de comunicació que ha fet completament nua, la portaveu del CCN ha negat que els naturistes siguin exhibicionistes. 'Nosaltres optem per un model de vida pròxim a la natura, i molts som vegetarians' ha comentat 'acceptem el nostre cos tal com és, defugint de la tirania del cos perfecte' ha continuat. 'Ens agradaria que, a la platja, els altres ens veiessin com un banyista més' ha afirmat 'la diferència és que la única indumentària que emprem és el nostre propi cos' ha afegit Font. Dels indrets o persones en què s'utilitza banyador, els nudistes empren el sobrenom de 'textils'.

Una desena de persones han estat prenent el sol i banyant-se, totalment despullades, a la platja de les Dunes de Gavà. Ben a prop, tenien instal·lada una taula amb informació sobre el naturisme. 'Jo no he tingut mai cap problema, però conec a molta gent que sí' ha comentat Cristina Ros, una jove de 25 anys que des de fa sis es desprèn de tota peça de roba quan trepitja la sorra.

Per la seva part, Basilio Rodríguez, veí de Cornellà de Llobregat i banyista 'textil', accepta que la gent vagi despullada si vol; però considera que cal habilitar espais exclusivament per a nudistes. 'Em sembla bé que reclamin els seus drets' ha considerat 'però també crec que s'ha de respectar a tothom i jo aquí, al costat d'ells, no em sento del tot còmode' ha afegit. De tota manera, Rodríguez ha finalitzat el seu raonament amb un resignat 'que cadascú faci el que vulgui'.

Tradició a Catalunya


El Club Català de Naturisme té 30 anys d'història i va ser pionera a l'estat espanyol en defensar el dret a gaudir de la nuesa. Actualment, compta amb 800 associats i té catalogades a Catalunya una trentena de platges. A bandes de les platges, també es pot practicar lliurement el nudisme a Catalunya als càmpings Templo del Sol (Baix Camp), el Relax-Nat (Baix Empordà) i al poble de El Fonoll (Conca de Barberà). Les piscines Picornell de Barcelona, a més, reserven horaris perquè la gent gaudeixi de les instal·lacions sense haver de portar cap peça de bany. Està previst que cap a la tardor entri en servei un horari nudista a la piscina municipal de Vilanova i la Geltrú (Garraf).




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
El vaixell espanyol naufragaria si no fos per l’aportació catalana

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.