directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 11:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Iberia trasllada el Pont Aeri al seu espai de la T1 del Prat

Josep Piqué avança que Vueling tancarà l'any amb beneficis

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'aerolínia Iberia ha iniciat aquest dimarts el trasllat de les sis aeronaus que pernocten a Barcelona a la T1 per començar a operar aquest dimecres tots els vols des de la nova infraestructura. El primer vol de la companyia serà el Pont Aeri de tres quarts i cinc minuts de set del matí. Els responsables d'Iberia asseguren que, des de la nova terminal, els vols a Madrid es reduiran uns deu minuts. Per a la primera jornada a la T1, Iberia reforçarà un 30% la plantilla. Juntament amb les seves associades, Iberia oferirà 336 vols diaris a 43 destinacions, el que suposa el major número d'operacions de la T1. A partir de dimecres també estrenaran la T1 Vueling i les companyies de l'aliança One World.
avio iberia el prat aeroport barcelona catalunya
Un avió d'Iberia al Prat

Comparteix
   

A quarts de nou de la nit s'ha iniciat el trasllat del primer Airbus d'Iberia fins a la T1. Un grup de periodistes i directius d'Iberia han embarcat a la nau per darrera vegada des de la T2 per viatjar per terra fins a la nova terminal. Al llarg de la nit, les altres cinc naus que pernocten a la capital catalana es conduiran cap a la nova infraestructura.

A partir del dimecres, tots els vols de la companyia espanyola s'operaran des de la nova terminal. Per a aquesta primera jornada, Iberia ha reforçat la plantilla un 30% més del que és habitual en un dia normal per tal d'assegurar que no es produeixin alteracions en el servei. També es destinaran persones a la T2 per tal de redirigir els 'despistats' que no s'han adonat que els vols surten des de la T1, ha explicat el director general d'Aeroports d'Iberia, José Luis Freire, en declaracions als periodistes després que l'aeronau arribés a la nova terminal.

Freire ha afegit que el trasllat a la T1 dels 1.500 treballadors que Iberia té al Prat es farà progressivament i en funció del moment en què les companyies associades a les quals presta serveis passin a operar a la nova terminal.

Els primers viatgers que agafin el Pont Aeri des de la nova T1 veuran que el trajecte fins a Madrid se'ls reduirà aproximadament en uns 10 minuts.

Segons ha explicat la responsable del Pont Aeri, Conchita Vinagre, aquesta millora es produeix perquè la mini terminal exclusiva d'aquest servei, el Corredor Barcelona-Madrid, es troba en el cap de la pista i, per tant, les aeronaus tarden menys a accedir a zona d'enlairement. Amb seixanta vols diaris, el Pont Aeri tindrà a la nova terminal mostradors de facturació exclusius, quinze màquines d'auto 'check-in' i una zona d'embarcament particular.

Piqué és positiu


El president de Vueling, Josep Piqué, ha assegurat avui que l'aerolínia catalana tancarà l'any amb beneficis tot i la complicada conjuntura econòmica. A més, Piqué no ha amagat el seu 'desig' que Iberia, que té un 45% de les accions de Vueling, pugui fusionar-se finalment amb British Airways: 'Per a nosaltres, qualsevol millora en la conjuntura del nostre màxim accionista és desitjable', ha afirmat Piqué als mitjans durant una visita als nous mostradors de facturació de Vueling a la terminal T1 del Prat, on demà, acabat el trasllat, començarà a operar. 'Som els primers al Prat, amb un 25% de quota, el doble del segon, i volem consolidar aquesta posició de lideratge donant el millor servei', ha afegit.





COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.