directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 22:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras veu el manifest 'Tornem a ERC' com una prova de la il·lusió que genera el nou projecte del partit

125 persones de l'òrbita d'ERC aposten per un independentisme gradual i per anar a Madrid en 'clau catalana'

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El futur president d'ERC, Oriol Junqueras, ha valorat positivament al seu bloc el manifest 'Tornem a ERC' signat pers 125 persones de l'òrbita del partit. Junqueras ha considerat que és una prova de la il·lusió que ha generat 'el nou projecte'. De fet, el manifest aposta perquè ERC articuli 'una nova oferta política coherent per esdevenir un referent electoral clar'. En aquest context, aposta per un independentisme gradual i que es doni suport a 'qualsevol iniciativa que suposi un pas més en l'autogovern i que pugui generar un suport ampli de la societat com el pacte fiscal'.

Comparteix
   


Etiquetes
En el seu bloc, Junqueras ha explicat en el text 'Obrir ERC a la societat' que aquestes darreres setmanes ha parlat amb molts representants del món universitari, de la societat civil i també amb molts independentistes d'esquerres que 's'han il·lusionat amb el nou projecte i que tenen ganes de treballar i que les coses ens vagin bé'. Prova d'això, ha apuntat, '125 professionals van fer públic el manifest Tornem a ERC. 'La nostra obligació és treballar per eixamplar la nostra base de suport social', ha apuntat l'encara eurodiputat d'ERC, i que s'ha 'de sumar per aconseguir els objectius polítics que tant anhelem i pels quals treballem amb tanta intensitat'.

Junqueras ha assenyalat que el seu compromís i el de la futura executiva d'ERC és 'teixir complicitats amb tots els actors polítics, socials i civils que comparteixin un dels nostres tres objectius irrenunciables: la llibertat de Catalunya, l'estat del benestar i la igualtat d'oportunitats, i els valors republicans'.

El manifest al que s'ha referit Junqueras comença destacant que ERC ha d'articular 'una oferta política coherent per esdevenir un referent electoral clar, capaç de donar resposta a les demandes de més llibertat, justícia i desenvolupament que la societat catalana del segle XXI demanda'. Per això, s'aposta per un independentisme 'constant i conseqüent' per 'connectar les petites decisions del dia a dia polític amb l'objectiu d'esdevenir un nou estat' i per un 'independentisme cohesionador' per vincular el camí cap a la independència 'amb l'esforç d'integració i cohesió com a país'. De fet, creuen que és 'preferible treballar per arribar a la meta amb majories socials clares que voler córrer sense mirar qui t'acompanya'.

Des de 'Tornem a ERC' volen també un 'projecte socialdemòcrata' per 'buscar la centralitat política' allunyada de 'posicionaments extremistes', així com un independentisme gradual. Proposen donar 'suport a qualsevol iniciativa que suposi un pas més en l'autogovern i que pugui generar un suport ampli de la societat com el pacte fiscal. La fita de la independència és clara, però no pot esgrimir-se com una excusa per no defensar passes endavant coincidents amb altres projectes polítics', afegeixen. 

A Madrid, al servei del Govern de la Generalitat

De cara les eleccions generals, consideren que 'els diputats catalans han d'estar' a Madrid 'al servei del Govern de la Generalitat, independentment del seu color polític, i independentment del color polític del govern espanyol'. Manifesten que 'ja no cal fer pedagogia a Espanya, ni actuar com si la proximitat ideològica amb els partits espanyols fos garantia d'un millor tracte envers Catalunya'. Segons el manifest, 'un diputat català sempre ha de sumar a la causa catalana'.

En aquest context, aposten per obrir les estructures de partit a la societat i que hi hagi accessibilitat en l'elaboració de llistes, així com obrir-se al talent de la societat. 'Tornem a ERC' proposen un partit integrador que reivindiqui l'independentisme com a objectiu social, però 'no com a excusa: l'important no és ser independentista sinó que Catalunya esdevingui un estat sobirà'. 'Tothom que vulgui treballar per assolir aquest objectiu és benvingut', afegeixen. 

Junqueras nega un procés de coalició amb Reagrupament i Democràcia Catalana

Per altra banda, Junqueras ha negat al seu bloc que s'hagi obert cap procés per fer una coalició de cara les eleccions espanyoles amb Reagrupament i Democràcia Catalana, (partit liderat per Joan Laporta).



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
atlasac fletxa Vila-real
17 d'agost de 2011, 10.25 h

El que en cada casa deurien de tenir clar es, que si estimen més castella que la terra catalana DEUEN de VOTAR Partits Polítics, per a mantindrens com ara (encara que no s´anteren.....ho tinc que dir perquè?) per el contrari si creuen que ja em passat masses anys d´ESCLAUS han de VOTAR INDEPENDENCIA (però que tinguin memòria dels MENTIDERS!!!)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Joan fletxa Palamós.
16 d'agost de 2011, 16.33 h

#15 - Quina ERC desitjes ? La dels penjabanderes espanyoles made in Puigcercós ? Quina traició ! Quina vergonya! Quin DEPENDENTISME !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
SCOLANUS fletxa barcelona
16 d'agost de 2011, 15.25 h

Mireu nois,ya podeu posarme tots el punts negatius que us dongui la gana ,pero la veritat es que els partits que tenim es creuan que ya som una Nacio Independent i lluitan com si fossin discrepancies internes de un Govern propi i NO LA UNICA FITA QUE TENIU QUE GUANYAR ES LA INDEPENDENCIA I LO QUE SOU d esquerres de dretes ,comunistes ,verts ,cristians repuplicans.monarquis o teoacrates YA PODREU DECIDIRLO CUAN SIGUEM INDEPENDENTS QUE !!! es INCOMPRENSIPLE PER EL VOSTRE CERVELLET POLTRONER A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Ivan fletxa Avinyó
16 d'agost de 2011, 15.19 h

#24 Ja et responc jo per ell, si vols. Saps què et dirà?, que CIU ha pactat amb el PP perquè els partits de l'oposició són uns irresponsables que prefreixen que el país s'enfonsi abans que donar suport al Govern, i que en aquest cas el PP ha actuat amb responsabilitat, perquè com tots sabem el PP és un partit que estima Catalunya i blablablablabla...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Coto Fluix fletxa Pla de l'Estany
16 d'agost de 2011, 14.41 h

#20 Que no t'enteres, el Sr. Bosch va deixar l'alcaldia amb majoria absoluta i es va presentarali Parlament. El Sr. Bosch és diputat i és el que va portar el cas Palau i va demostrar la merda en que està enmerdat CiU.
En tot cas mira els resultats de la Comarca; el que ha passat a Banyoles és un relleu generacional, un canvi de cares per entendre'ns.
Però no era això del que parlavem, minyó. No m'has respost. Espero amb delectació els teus jocs malabars per justificar els vostres amors... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Ivan fletxa Avinyó
16 d'agost de 2011, 13.21 h

#22 Però a veure, per a tu, la paraula ESQUERRA què vol dir?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
bacus fletxa barcelona
16 d'agost de 2011, 13.14 h

jo només votaré a ERC a madrid si es declara no-socialista ni comunista i per tant que no vulgui una dictadura pels catalans perquè si aquesta és la única idea que tenen perquè la gent treballadora visqui millor anem vent servits. la idea és brillant eliminar la llibertat i instaurar una dictadura d'estat.

els que no ho vegin així ja tenen el seu partidet la comunista CUP la resta que deixin de parasitar a ERC ja que al final socialista+socialista significa reglar-li els vots al psoe i... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Ivan fletxa Avinyó
16 d'agost de 2011, 12.30 h

Si algú es creu de veritat que els de CIU són independentistes que m'ho digui, que tinc uns bitllets de loteria premiats per vendre'ls-hi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
16 d'agost de 2011, 11.53 h

#19 Tu ets del Pla de l'Estany?...donç perqué no et preguntes com és que el vostre estimat Bosch passes d'alcalde amb majoria absoluta de Banyoles a res i ara teniu majoria absoluta de CiU?.

Sembla extrany que si tant collonuts sou, us vagin fotent fora de tot arreu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Coto Fluix fletxa Pla de l'Estany
16 d'agost de 2011, 11.49 h

#16, Mitel ell! Ja et trovaba a faltar. No vols a en Montilla però no et fa fàstic que els teus pactin els pressupostos amb el PP. És igual que es carreguin l'immersió linguistica; és gual que allà on manen es carreguen el català; és igual que carreguin contra l'etiquetatge en català; com carai es menja això?
No amic meu, no; si condemnes una cosa, has de condemnar l'altre... simplemnt per sentit comú.
No pots anar per la vida com un holligan qualsevol; amic meu.
Una abragada.
Salut ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.