directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

EDITORIAL fletxa

publicitat


Dilluns, 7 de desembre de 2009 05:00 h

13-D a Ventdelplà

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant carregant


Comparteix






Una de les claus dels èxits de les series de ficció de TV3 és parlar amb tota normalitat del que passa a la vida real i adaptar-ho a la ficció televisiva: violència de gènere, fracàs escolar, relacions sentimentals, cultura, política, corrupció, economia, enveges, amistats, immigració, eleccions i evidentment referèndums, fins i tot les consultes del 13-D.

Però es veu que a Ventdelplà de les consultes per la independència ningú en parla, és un tema tabú, no fos cas que hi guanyés el 'sí' a la independència, com pot passar a la majoria de viles del Principat. Llavors s'obriria una crisi d'Estat de letals conseqüències, no fos que inhabilitessin l'alcaldessa, la bona de l'Isabel, acusada d'actes il·legals.

Amb aquesta manera d'ignorar la realitat, els seguidors de Ventdelplà ens quedarem sense saber si l'Ajuntament cediria el Centre Cívic per celebrar les votacions o què votarien el Monràs, en Jaume, la Teresa, la Ruth. Tampoc podrem saber si el Xavi faria un debat sobre les consultes a la ràdio municipal o quines serien les discussions sobre la independència al Bar Tramuntana, entre personatges tant entranyables com el Ramiro i el Llibert i d'altres ciutadans de la vila.

D’aquesta manera tot seguirà sent anormal, el 13-D no hi haurà consulta i no caldrà que el Telenotícies de cap de setmana informi de res que vagi contra la anormalitat. Els titulars dels diaris de Ventdelplà es podran seguir dedicant a apadrinar els pares de la constitució -l'espanyola, és clar- i podrem seguir celebrant les victòries nacionals espanyoles al Palau Sant Jordi, amb previ obsequi de milers d'euros de l'Ajuntament de Barcelona perquè els espanyols puguin gaudir-ho amb totes les despeses pagades.

I d'aquesta manera, la vida a Ventdelplà continuarà, sense problemes i sense trencar cap plat: El país fictici que retrata la sèrie dormirà tranquil i enganyat, disposat a fer bondat per tal que tot segueixi igual. Sort que Vendelplà és una ficció, i com totes les ficcions té algú que l'escriu i en pot canviar el final.

Per sort, la realitat de Catalunya no l'escriuen guionistes unionistes, sinó que la fem els ciutadans, i el moviment iniciat a Arenys de Munt té camí: el proper 13-D, més de 700.000 ciutadans tenen dret a vot, i per primera vegada el dret a decidir podrà exercir-se amb normalitat. El moviment per la independència és imparable i malgrat el joc brut d'alguns, el futur és només del ciutadans que lliurement puguin decidir sobre el Dret a Decidir. Ventdelplà és la ficció, però Arenys de Munt, Vic, Girona, i fins i tot Barcelona són la realitat, la vida mateixa. Sense cap mena de dubte, les consultes són una oportunitat.



publicitat



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Vicenç Marquès i Sanmiquel fletxa SABADELL (Vallès Occidental) CATALUNYA
9 de desembre de 2009, 12.34 h

En Josep Maria Benet i Jornet, segur que escriu els guions de Ventdelplà a contra cor del què ell voldria escriure. Els de "dalt" li manen el que ha d'escriure i el què no ha d'escriure i ell, com que cada dia ha de menjar, escriu el que li manen. Quantes coses no s'han dit a Ventdelplà per no aixecar la llebre?

Ven més una traïdora i assassina punyalada a una noia que començava a refer la seva vida, que no pas esperonar al poble perquè s'animi a votar en la consulta per la indepen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
KIRI fletxa cerdnayola
7 de desembre de 2009, 14.23 h

Dubto que a VentdelPlà arrisquin tant. De fet quan hi ha eleccions tampoc parlen del partit que guanya o perd. Vendelplà és una sèrie per entretenir la gent i prou fa en destacar aspectes com el fet de parlar català amb normalitat a la gent que ve de fora o ensenyar coses que abans no s'ensenyaven (homosexualitat, violència de gènere). Però amb un tema que aixeca passions com aquest ho veig difícil. Tampoc no li correspòn de parlar-ne.



Respecte a TV3 jo no soc tant paranoi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
7 de desembre de 2009, 12.48 h

És que si posessin la consulta a Ventdelplà haurien de fer que l'alcaldessa es retratés i, és clar, com que és independent pels Verds, s'hi hauria d'oposar. I ja tenim l'embolic servit. Que no aniria malament per revifar una mica el guió, que és avorridíssim... Mireu si és avorrit que, quan maten algú, ens n'alegrem perquè passa alguna cosa... (A part que el personatge que va morir ahir era pesadíssim i a l'actriu li fan fer una veueta que ja no és naïf: és insuportable per estrid... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Lluís fletxa Vilanova
7 de desembre de 2009, 12.37 h

TV3 ja fa temps (Crosta nacionalista, acomiadament de càrrecs, Tripartit, nomenaments d'adictes, etc.,) s'ha convertit amb una cadena espanyolista adicta i obedient al régim establert, tot això sumat al baix nivell d'autoestima de molts catalans, donen aquests resultats, fins hi tot trobo estrany que mantinguin el programa d'afers exteriors i el Polinia a la graella.De totes maneres....al temps!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
pasbort fletxa Vila-real
7 de desembre de 2009, 11.52 h

Els mitjans de comunicació aixís com els polítics, tenen les mateixes idees que en temps franquistes, i els ciutadans que PROTESTEM SOM XENOFOBS-RACISTES-FACISTES? a part està els que TOT ho veuen bé i els VOTA mira que VOTAR a favor dels BOTXINS=VERDUGOS o als seus amics i quí son els BONS en VENT DEL PLA? doncs això, i encara que últimament ja els fan parlar en català, però NO ES LA VEU DE LES ESCOLES AL PATI NI AL CARRER!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ramona Serra Boncompte fletxa Ger de Cerdanya
7 de desembre de 2009, 11.21 h

Sóc una seguidora de Vendelplà, em distreu de les cabòries quotidianes.He trobat a faltar una consulta al Tramuntana, perquè tot el que passa a Catalunya passa per aquest bar entranyable. La Marcel.la l'hauria de reclamar.En Benet i Jornet ha tingut un lapsus de memòria. Però, no patiu pas,allò és ficció.en canvi,el dret i el desig de ser lliures són ja una realitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de desembre de 2009, 10.51 h

Amb tots els meus respectes, perquè no vull ofendre ningú, us he de preguntar: És que no us adoneu de la manipulació de TVCataespanya3 ???. No us heu adonat que per aquesta cadena, Catalunya va sobre rodes ???. És que no us heu adonat que gairebé mai donen o diuen res de política catalana, si és que aquesta no és perquè surti el rei, en sapatero i en montilla??? És que no us heu adonat que si no fos per aquests "culebrots" que us fot a tothora, vent del pla, el cor de la ciutat i la h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
lluís fletxa solsona
7 de desembre de 2009, 08.35 h

Els mitjans de comunicació estan dominats per partits polítics que no volen que la societat s'espavili, que obri camins de sobirania democràtica, que pugui tirar endavant iniciatives per canviar les coses que els polítics no volen canviar, això els fa molta por. Es per això que tv3 i molts d'altres mitjans ignoren o intenten desprestigiar i empetitir el que es un moviment social sense precedents de democràcia participativa i en que la societat per primera vegada s'implique per sobre de co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.