directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 19 de maig de 2024 04:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Àngel Ros vol ser candidat a la presidència de la Generalitat

El socialista defensor del grup propi del PSC a Madrid ha reconegut que els diputats al Congrés han comès 'greus errors'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde de Lleida i aspirant a primer secretari del PSC, Àngel Ros, ha considerat que 'no és desitjable' arribar al congrés socialista amb una candidatura unitària dels candidats a liderar el partit. Ros considera que això restaria 'debat d'idees' al conclau del PSC. En qualsevol cas, l'aspirant ha manifestat, en una entrevista a TV3, la seva voluntat de ser candidat a la presidència de la Generalitat, fins i tot en cas de no sortir escollit primer secretari. I és que Ros ha considerat que unes primàries obertes a la ciutadania són ja 'irreversibles'. El candidat a liderar el PSC també ha reconegut 'greus errors' dels diputats socialistes a Madrid i per això ha insistit en defensar el grup propi.
A les portes del congrés nacional del PSC del que haurà de sortir una nova direcció, Àngel Ros ja ha avançat que, amb independència de si ara guanya o no la primera secretaria del partit, la seva intenció és participar a les eleccions primàries per ser candidat a la Generalitat. 'Si d'aquí a dos anys hi ha les mateixes circumstàncies, em presentaré', ha explicat l'alcalde de Lleida, que creu 'possible' que el PSC mantingui la 'variable independent' de tenir 'un lideratge orgànic i un lideratge social' que no recaiguin en la mateixa persona. 'Si no guanyo les eleccions a primer secretari però veig que puc aportar que el PSC guanyi les eleccions a la Generalitat, em presentaré', ha sentenciat durant l'entrevista.

I és que al PSC sembla que ja tothom dóna per fet que hi haurà eleccions primàries obertes a tota la ciutadania que manifesti un cert compromís progressista, seguint els models nord-americà i francès. 'Això ara ja és irreversible', ha considerat Ros, que creu a més que suposa 'una renovació democràtica importantíssima'.

Abans, però, l'alcalde de Lleida haurà de competir amb els altres candidats a liderar el PSC en el congrés del partit. De moment, Àngel Ros ha considerat que 'no és desitjable' que Pere Navarro, Miquel Iceta, Joan Ignasi Elena i ell mateix acabin tancant una candidatura unitària de cara al conclau dels socialistes catalans. 'Si ja anéssim a una candidatura única, estaríem defugint el debat d'idees i la designació de la direcció estaria condicionant el debat d'idees', ha sentenciat Ros.

En aquest sentit, l'alcalde de Lleida ha volgut enviar un missatge als 800 delegats que participen al congrés del PSC. Ros, que ja ha avançat que intentarà que el pes de tota la militància sigui més gran en propers congressos i puguin escollir el primer secretari, ha cridat els delegats a que 'pensin en tot Catalunya i no només en els militants que els han escollit'. 'Hem d'eixamplar el camp, les mires', ha manifestat Ros.

D'altra banda, el candidat a liderar el PSC ha insistit en la seva reclamació de tenir un grup propi dels socialistes catalans a Madrid. I és que Ros ha reconegut que, fruit de no tenir aquesta visibilitat i veu pròpia al Congrés i al Senat, el PSC ha 'comès molts errors importants' com no votar el preàmbul de l'Estatut o no donar suport a 'la trampa' del fons de competitivitat. 'Vam caure de quatre potes', ha considerat.

Ros ha apostat també perquè el PSC tingui una actitud més predisposada a l'acord en 'grans temes de país', com els pressupostos de la Generalitat o la revisió del sistema de finançament. En aquest sentit, precisament, l'alcalde de Lleida ha recordat que, per ell, el concert econòmic que alguns demanen per Catalunya 'no té cabuda ni a l'Estatut ni a la Constitució', i ha considerat que 'és insostenible' per a les finances estatals concedir el concert als set milions de catalans.

Amb tot, Ros ha apostat pel 'pacte fiscal federal' que defensa el seu partit i que, segons l'alcalde de Lleida, implica 'demanar sempre més per Catalunya' revisant el sistema de finançament 'anant cada vegada cap a tenir més recaptació'. 'Però ho hem de liderar des del PSC, això, no podem anar a rebuf d'altres propostes', ha sentenciat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
6 de desembre de 2011, 14.00 h

I yo bisbe d´ l´ Seo de Urgell.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa Palamós
5 de desembre de 2011, 18.13 h

El senyor Ros vol ser candidat a què....? L'Albert Plà també volia ser torero.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
P.Unxó fletxa PPCC !!*!!
5 de desembre de 2011, 17.50 h

#1 Tu, xicotet que pretens ser de l'Estartit encara que ningú no et cregui: et passa sovint això de PREGUNTAR coses a una entitat abstracta com és un partit polític? Si et passa sovint, creu-me, cerca una bona assistència psiquiàtrica i no et preocupis, que avui en dia gairebé tot es cura (tot? no, no...llevat del CRETINISME d'alguns desgraciats morts de gana mentals. Oi que m'entens?)


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Guttabo Guillelmo Galsia Gutierre (GGGG) fletxa ePPania (ké la má glande!!)
5 de desembre de 2011, 17.45 h

Pintol ke pintah iglensiah
pintah anjilitoh beyioh
pelo nunca tacoldahte
de pintas uuuuunn aaaangeeeel RUBIOOOOO

#1 Asina me gutta, chiabá de l'Estaltís, ke sea tu chenófobo i no tolere tu ke lo imniglanteh cahteyianopalante aplendang er catalang i chieguen a sel plesindenteh dela Cheneralistá de Cataruña. I tamieng me gutta ke clitike tu a ESQUERRA REPUBLICANA, poke eh lunico partio ke noh pleocupa i da miedo aki en epaña. Sigue asina i tiene tu un carajiyio de Masno pagao en la cantin... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ivan fletxa Avinyó
5 de desembre de 2011, 13.37 h

#1 I tant que qualsevol pot ser-ho, mira en Mas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
5 de desembre de 2011, 13.29 h

Jo també vull ser President de la Generalitat. Si ho fou en Motxilla, qualsevol pot ser-ho. Oi ERC?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
El vaixell espanyol naufragaria si no fos per l’aportació catalana

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.