directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 16:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

L'Aldea fa pinya i crea un associació per reclamar els seus diners

Els veïns es van reunir ahir en assemblea per trobar una solució al bloqueig dels comptes de la cooperativa

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Uns 200 veïns de l'Aldea, afectats pel bloqueig dels comptes de la secció de crèdit de la cooperativa, han aprovat aquest passat dilluns, reunits en assemblea, tirar endavant amb la proposta i constituir-se en una associació. El primer pas serà buscar assessorament legal que els condueixi cap a les demandes i iniciatives que siguin necessàries fer. 'No ens quedarem de braços creuats, volem recuperar el que és nostre', ha expressat una de les portaveus dels afectats, Estela Estorach. Durant la primera part de l'assemblea, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, ha volgut donar informació de primera mà als afectats sobre les accions que està duent a terme la Generalitat des de divendres.

Comparteix
   


Etiquetes
Escepticisme entre els afectats tot i els compromisos adquirits per part de la Generalitat i de la mateixa cooperativa de l'Aldea que abans de finals d'any podran recuperar els diners dels comptes a la vista que tenien. És per això que, malgrat agrair les gestions i decisions presses des de les administracions, han optat per tirar endavant, pràcticament per unanimitat dels presents, amb la constitució de l'associació d'afectats. En la reunió d'aquest dilluns s'han aprovat els membres de la junta de l'associació que presidirà Ramon Carles.

'Si cal ens mobilitzarem, farem tota la pressió que calgui per recuperar allò que és nostre. Jo no em penso quedar plorant a casa, lluitaré', expressava Estela Estorach davant dels assistents a l'assemblea. A mà alçada tots han aprovat la constitució de l'associació així com els representants a la junta. El primer pas serà buscar un advocat mercantilista que pugui assessorar els afectats a tirar endavant amb les mesures que pertoqui fer per recuperar els diners. 'Ara no sabem què hem de fer, ni tenim la informació del que ha passat', manifestava Estorach. En aquest sentit, durant l'assemblea s'ha acordat que un cop l'associació estigui constituïda legalment es demanarà una reunió amb la junta de la cooperativa perquè doni a conèixer els detalls de l'auditoria.

L'alcalde de l'Aldea, Dani Andreu, que ha donat suport a la constitució d'aquesta assemblea d'afectats, també ha volgut transmetre un missatge d'esperança afirmant que 'tot se solucionarà'. Andreu també ha agraït les mostres de suport d'entitats i municipis, i ha explicat que el Club de Futbol Gimnàstic de Tarragona destinarà una part dels fons que recollirà el pròxim dissabte per ajudar el poble de l'Aldea.

A l'inici de l'assemblea, el delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès, acompanyat pel director dels serveis territorials d'Agricultura, Pere Vidal, ha volgut donar, de primera mà, tota la informació als afectats de les actuacions que ha dut a terme la Generalitat. Així, Pallarès ha deixat clar que la cooperativa de l'Aldea 'té viabilitat', malgrat que està passant per una situació crítica, i ha atribuït el problema a la falta de liquiditat de la secció de crèdit.

Amb tot, el delegat s'ha mostrat prudent sobre els motius que han provocat aquesta situació, i ha detallat que des d'aquest dilluns i també aquest dimarts, tècnics del Departament d'Economia i Finances i membres de la junta de la cooperativa estan auditant els comptes de l'entitat perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, tingui dimecres al matí un informe detallat de què ha passat. 'La cooperativa es pot salvar i nosaltres farem tots els esforços que calgui i donarem tots els consells necessaris perquè no es torni a arribar a aquesta situació', ha afegit.

Pallarès també s'ha ofert a atendre tots els casos d'afectats que el requereixin, i s'ha mostrat convençut que en poques setmanes es podran desbloquejar els comptes a la vista de la secció de crèdit i que, poc a poc, s'estudiarà com resoldre les particularitats de cada compte a termini o plans de jubilació.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Josep fletxa L'Aldea
7 de desembre de 2011, 09.58 h

Ànims Aldeans!!! Ens en sortirem!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
pasbort fletxa Vila-real
6 de desembre de 2011, 10.25 h

Mire Sr. Duran, Es vosté i TOTS els que van votar a VOSTES els RESPONSABLES de que això passe, aixís com el que ha passat a l´ALDEA, JO no tinc RES, RES, RES, RES, de culpa, jo ja vaig VOTAR A FAVOR DE LA INDEPENDENCIA per donar UN CANVI RADICAL!!!! vos podeu dir el MATEIX..? mire si més NO, em serveix PER A NO SENTIR-M´HI CULPABLE, del que passa a l´ALDEA que ji, ji, ji, molts dels damnificats els BOBOS SIIIIII QUE VAN VOTAR PERQUE LA MERDA CONTINUE.....APA DONCS que mingen MERDA SI TAN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.