directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 11:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Per Sarkozy l'alliberament dels tres cooperants catalans 'també és una prioritat per a França'

Després que Al-Qaeda hagi deixat en lliberat un ostatge francès

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

'Malauradament encara queden tres espanyols i dos italians segrestats al nord de Mali, i aquesta també és la nostra responsabilitat', ha afirmat la passada matinada el president francès, Nicola Sarkozy, en la seva visita llampec a Bamako per saludar personalment a l'exostatge francès, Pierre Camatte, alliberat per Al-Qaeda dimarts passat. Sarkozy, que ha agraït l'esforç fet per Mali per aconseguir la llibertat de Camatte, ha mostrat també la seva 'solidaritat total' amb les famílies dels segrestats i el Govern de l'Estat. De la seva banda l'exostatge ha explicat al cap d'estat el 'calvari viscut' en els gairebé tres mesos de captiveri, afirmant que la 'solitud' ha estat el més difícil de suportar.
Sarkozy
Comparteix
   


Etiquetes
Pierre Camatte, el ciutadà francès retingut gairebé tres mesos per Al-Qaeda al nord de Mali i alliberat dimarts al vespre, ha rebut aquesta passada matinada, la visita del president francès, Nicolas Sarkozy, al palau presidencial de la capital del país, Bamako. Camatte, en aparent bon estat de salut, ha rebut l'afecte de Sarkozy, que desprès de posposar un viatge a Gabon, ha fet una escala de poques hores a Mali per poder saludar personalment l'exostatge. La visita del president francès, que ha estat rebut amb tots els honors a l'aeroport de Bamako, ha servit també per simbolitzar l'agraïment al seu homòleg malià, Amadou Toumani Touré, per tots els esforços realitzats en vies d'aconseguir l'alliberament de Camatte, segrestat pels salafistes el passat 26 de novembre a Menaka, al nord del país. En aquest sentit apuntar que a la delegació francesa hi havia també Bernard Kouchner, ministre d'Exteriors francès, i la persona clau en les pressions a Bamako per aconseguir l'alliberament dels quatre presos salafistes que Al-Qaeda demanava a canvi de la vida del ciutadà francès.

En la seva conversa amb Nicolas Sarkozy, Amadou Toumani Touré i Bernard Kouchner, l'exostatge ha explicat el calvari viscut en els prop de noranta dies de captiveri. ' El més difícil de suportar és la solitud, ja que hi ha dies que la desesperació et supera per no saber què t'espera, per les amenaces de mort amb armes i perquè tot és molt depressiu', afirmava però amb to ferm. Ha assegurat que la seva 'presó ha estat el desert', i que l'aïllament, i la manca de distraccions per fer passar el temps l'han portat moltes vegades a fregar la bogeria. També ha explicat com eren els seus segrestadors. 'Bàsicament eren uns fanàtics', apunta, 'ells creuen en una veritat que consideren suprema, l'alcorà, que reciten de memòria i canten durant tot el dia una vegada i una altre', justifica. Malgrat el cansament i el patiment viscuts, en un moment de reflexió, ha denunciat 'que el grup de segrestadors està format per gent molt jove, menors de 30 anys, i això fa molta por'.

L'alliberament de Pierre Camatte podria ser la clau per la posada en llibertat dels tres cooperants catalans segrestats a Mauritània el passat 29 de novembre. En aquest sentit, Sarkozy, ha recordat que 'malauradament encara queden tres espanyols i dos italians segrestats al nord de Mali, i aquesta també és la nostra responsabilitat', és per això que s'ha compromès a treballar com fins ara per contribuir a l'alliberament de la resta d'ostatges.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Thor fletxa Igualada
26 de febrer de 2010, 10.09 h

Encara li treurà les castanyes del foc a ZP, per afegir mes ridicul encara a la politica exterior espanyola...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.