directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 21:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Llum verda a incrementar el control de les fundacions

El Govern aprova el Projecte de llei del Protectorat de fundacions i associacions d'utilitat pública · L'objectiu és evitar un nou cas Millet

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Consell de Govern ha aprovat aquest dimarts el Projecte de llei del Protectorat de fundacions i associacions d'utilitat pública. Aquesta és una de les actuacions del Govern anunciades ara fa uns mesos en el marc d'un paquet de mesures que tenien com a objectiu evitar un nou cas Millet. Amb el nou text, s'estableixen mecanismes de supervisió per garantir el compliment de la voluntat fundacional i el bon ús dels recursos públics. També s'incorporen mesures de transparència, com l'obligatorietat d'informar de l'acumulació de càrrecs en els òrgans de govern d'entitats vinculades, com passava amb l'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música.
fèlix millet
Comparteix
   


Etiquetes
En una roda de premsa el passat 16 de novembre, els consellers d'Economia i Finances, Antoni Castells, de Cultura, Joan Manuel Tresserras, i de Justícia, Montserrat Tura, van presentar un paquet de setze mesures amb l'objectiu d'evitar un nou cas Millet. Una d'aquestes passava per reforçar les funcions del Protectorat de fundacions.

El nou text aprovat pel Govern, que es vol tramitar al Parlament per la via d'urgència, integra les funcions del Protectorat, l'òrgan de l'administració encarregat de donar suport i assessorament a les fundacions i de desenvolupar funcions de registre i de supervisió. D'aquesta manera, la nova llei regularà els instruments de control del Protectorat, que ha de garantir tant el compliment de la voluntat fundacional i les disposicions legals i estatutàries, com el bon ús dels recursos que sovint s'hi destinen mitjançant els ajuts i les subvencions públiques, així com les donacions o les aportacions periòdiques dels ciutadans.

També s'incorporen mesures per potenciar la transparència d'aquestes entitats, com ara la d'informar de l'acumulació de càrrecs en els òrgans de govern o el foment de l'elaboració de balanços socials perquè la ciutadania pugui saber si s'estan complint les finalitats fundacionals.

Atès que la Generalitat té la competència per declarar la utilitat pública d'aquelles fundacions que compleixin els requisits per gaudir d'aquest règim, la nova llei també introdueix una nova funció al Protectorat, que és la de fer les funcions de supervisió, suport, dipòsit de comptes i seguiment.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jofre fletxa Barcelona
24 de març de 2010, 10.34 h

Tranqui Quim. Que si vols riure a partir de novembre veuràs la merda que surt de la Generalitat i a partir del maig de l'ajuntament de Barcelona. És allà on heu governat amb els sociates oi? Ah que ho féieu per la cohesió social i perquè el país ho demanava. hua hua hua. El dia que el Vendrell expliqui a canvi de què una determinada entitat bancària li va condonar el deute d'ERC podreu parlar e mans netes mentrestant a callar perquè esteu tan bruts com qualsevol altre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
24 de març de 2010, 08.30 h

Els regionalistes de segona de Ciu deuen estar pujant-se per les parets. Hahahahahahaaaaaaaa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.