directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 18:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Girona Decideix demana als voluntaris un 'esforç extra' per encarar la recta final fins al 25A

directe!cat enceta una sèrie d'articles per copsar com evoluciona l'organització de la consulta a les ciutats més grans d'aquesta tercera onada

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

A tan sols un mes de la celebració de la consulta, Girona Decideix convoca els més de 350 voluntaris que ja estan mobilitzats en l'organització per demanar un 'compromís i un esforç extra' en la recta final fins al 25A. Després de la negativa de l'equip d'Osona Decideix a col·laborar en l'organització, els gironins afirmen que aquest revés els ha fet 'posar el llistó encara més alt' i entomar 'el repte amb molta més energia'. El portaveu de Girona Decideix, Biel de Montserrat, ha explicat a directe!cat que la consulta comptarà amb una vintena de locals electorals i que s'està negociant amb l'Ajuntament per disposar d'edificis municipals.
Girona Decideix, consulta, independència
Acte de presentació de Girona Decideix.

Comparteix
   


Etiquetes
Arribar als 500 voluntaris
Girona Decideix s'ha fixat com a xifra òptima per a l'organització de la consulta gironina arribar fins als 500 voluntaris. Ara per ara compten ja amb més de 350 persones mobilitzades i, tot i que l'objectiu encara està lluny, confien en què hi arribaran ja que a mesura que s'acosta el 25A el ritme d'adhesions s'incrementa. A banda de les adhesions individuals hi ha més de cinquanta entitats gironines col·laborant perquè la consulta sigui un èxit.

La màxima participació entre les 80.000 persones amb dret de vot
Tot i abocar-se en aconseguir la màxima participació possible, de Montserrat explica que no es fixarà un objectiu de participació per valorar posteriorment l'èxit o el fracàs de la consulta. Assegura que l'organització està preocupada per la participació, per promoure el debat però no vol estar condicionada per les xifres. El volum del cens, amb gairebé 80.000 persones majors de 16 anys amb dret de vot, comportarà que s'hagin d'habilitar una vintena de col·legis electorals. És per això que Girona Decideix està negociant amb l'Ajuntament la possibilitat de disposar de locals municipals.

Taules i apoderats per al vot anticipat
Com en d'altres poblacions, Girona ja ha encetat el vot anticipat. Des de fa dues setmanes que s'han habilitat una quinzena de taules en diferents indrets de la ciutat per tal que les persones que no puguin exercir el seu dret de vot el 25A puguin participar en la consulta de forma anticipada. Una de les novetats a Girona és la figura de l'apoderat. Més de 50 apoderats han estat acreditats per a la recollida del vot anticipat, així les persones que ho desitgin poden contactar-hi i d'aquesta manera es facilita que persones amb mobilitat reduïda, per exemple, participin en la consulta. Girona Decideix encara no ha fet recompte del volum del vot anticipat i preveu fer públic una primera xifra a primers d'abril, tot i això valoren positivament la participació fins ara i avancen que la recollida del vot anticipat s'intensificarà properament posant a disposició de la ciutadania encara més taules.

Les sinergies amb l'àrea metropolitana, un acte conjunt l'onze d'abril
Una de les claus de l'èxit de l'organització és el treball conjunt amb la resta de poblacions de l'àrea metropolitana de Girona que també faran la consulta el 25A. Aquestes sinergies es materialitzaran el proper onze d'abril amb un acte conjunt. Primerament es comptava amb la col·laboració de Salt, Sarrià de Ter, als quals ja s'hi han sumat altres poblacions com Fornells de la Selva, Quart, Aiguaviva o Vilablareix. Tot plegat contribueix a crear un clima molt favorable a la participació en la consulta. A banda de l'acte de l'onze d'abril, al llarg del proper mes es programaran actes sectorials ja sigui amb sindicats, joves, nouvinguts, etc i per barris.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Arnau fletxa PPCC
25 de març de 2010, 11.50 h

Acabo d'entrar a un grup del Facebook (de molt poques persones unides per cert xD) de que s'ha de votar al Puigcercós, doncs veig que hi ha un parell de comentaris que posen que votar ERC es com votar als taurins espanyolistes del PSC, i va l'administrador del grup i els borra!! jo també n'he posat un per a que m'expliquin aquesta censura i m'han dit que prefereixen els toros i ser espanyols abans de perdre les eleccions, i que Montilla es un bon xicot. Que fort!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Quim fletxa PPCC.
25 de març de 2010, 10.24 h

www.youtube.com/watch?v=OxdDi827IKI -


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Julià fletxa Barcelona
25 de març de 2010, 10.13 h

El titular és una interpretació del manipulador periodista que ha fet l'entrevista. El que diu el sr. Gibson textualment és "Si jo fos un polític nacionalista català estaria avergonyit de veure el que està fent la gent i no estar avançant". En cap moment no diu res d'encapçalar un moviment social com el nostre de les consultes. El que diu és que els polítics catalans TOTS haurien de fer avançar el país cap a la indpendència cadascú a la seva manera. A l'entrevista també diu que t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 de març de 2010, 09.48 h

Quim, això es veritat!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Miquel fletxa Barcelona
25 de març de 2010, 09.24 h

Que es fiqui en el seu país aquest senyor. Aquí a casa nostra el que no volem és justament que els polítics professionals estiguin per sortir a la foto i treure rèdit electoral. Quan va començar el moviment no hi eren. Només ens cal que les instruccions a la militància siguin la de implicar-se sense fer soroll. Que vingui el Putxi, la Simó o el Ridao per exemple com va succeir al febrer al Baix Llobregat és frenar la participació, perquè molrta gent que vool la independència no vol ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.