directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 19:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

El Govern espanyol denega a les Illes el règim fiscal especial canari

Segons el Govern espanyol "el major desenvolupament econòmic i social" de les Illes "no fan necessària" l'adopció d'un sistema especial

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una mostra més que l'Estat de les autonomies no funciona gaire bé. Els greuges comparatius són constants. Ara és el torn per als dos arxipèlags que té l'Estat espanyol. I és que des de les Illes Balears es queixen de no tenir el mateix règim fiscal especial que sí té  la comunitat canària. El Govern espanyol s'excusa dient que no és una qüestió purament geogràfica el règim especial de les Canàries sinó el seu índex inferior de renda per càpita en comparació amb l'Estat espanyol.
parlament balears illes govern
El PP acabarà perdent el domini del Parlament balear

Comparteix
   


Etiquetes
Al congrés dels diputats es va donar una extranya situació. Un diputat del PP, Joan Salord, de les Illes va preguntar a l'executiu espanyol sobre perquè les Illes Balears no reben el mateix tracte fiscal, el règim fiscal especial, que s'aplica a les Illes Canàries. La resposta socialista va ser contundent.

Segons el Govern espanyol "el major desenvolupament econòmic i social" de les Illes Balears en comparació amb la mitjana estatal "no fan necessària" l'adopció d'un sistema especial de finançament com sí tenen a les Illes Canàries.

Així, l Règim Especial de les Illes Canàries pretén aconseguir "un equilibri just i adequat" entre aquestes i l'Estat. Aquest Règim Especial preveu quotes determinades de finançament per mirar d'atenuar els inconvenients que presenta la "insularitat", i notables avantatges fiscals en aquest sentit. Però l'executiu espanyol afirma que en realitat aquest Règim Especial canari és degut a la mitjana de riquesa per càpita de les Canàries, inferior a la mitjana estatal, i no pas només a la insularitat. Per a l'executiu espanyol, les dades econòmiques de les Illes Balears "no justifiquen l'establiment d'especialitats fiscals que promoguin el seu desenvolupament econòmic i social", ja que aquestes disposen d'un nivell més elevat de renda.

A més a més el govern espanyol justifica també aquesta postura perquè les Canàries estan considerades com a "regió ultraperifèrica", de manera que rep certs ajuts estatals permesos per la Unió Europea, cosa que no poden fer les Illes Balears i Pitiüses.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.