directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 13:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

La premsa internacional parla d’unes eleccions per la independència

Reaccions de la premsa internacional al discurs del President Mas, ho tenen molt clar, eleccions per l’exercici del dret a l’autodeterminació”

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

Londres (ACN).- Els mitjans internacionals s'han fet ressò aquest dimarts a la tarda de l'anunci d'eleccions anticipades per part del president de la Generalitat, Artur Mas. "Catalunya votarà mentre la crisi a Espanya es fa més profunda", titula l'agència australiana de notícies AAP, que valora que la contesa electoral serà un "referèndum de facto" per a la independència de Catalunya. De la seva banda, Bloomberg considera que Mas "desafia" Rajoy convocant comicis pel 25 de novembre, mentre que l'Agència France Presse (APF) diu que les eleccions es convoquen davant les "tensions independentistes". Altres mitjans com el 'World Street Journal' i Reuters també parlen dels comicis catalans. 









Comparteix
   

Económico: Catalunha convoca eleições para referendar independência 

La Stampa: Catalogna, se torna alle urne è per chiedere l'indipendenza
·
L'Unità: Catalogna, proposto referendum per separarsi dalla Spagna

T
he Gazette Montreal: Spain's Catalonia region to have early elections, attention to focus on independence campaign
 
El País: Mas llama a votar el 25-N para encarar un proceso de autodeterminación

El Mundo: Mas adelanta elecciones para abrir 'un proceso de autodeterminación'

Berria: Hauteskundeak azaroaren 25era aurreratuko ditu Masek, "legitimitate berri bat" lortzeko

El diari francès 'Le Point' recull el teletip d'AFP, en el qual s'assenyala que les eleccions s'avancen dos anys respecte la data prevista davant "l'onada independentista". El text també recull les declaracions de la portaveu del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, parlant de la "inestabilitat" que provoquen les tensions independentistes a Catalunya. 
 
El web de Bloomberg assenyala que la campanya posarà el focus d'atenció "al potencial per la regió més gran d'Espanya per declarar la independència". Aquest "repte a Rajoy", exposa el mitjà de comunicació nord-americà, s'afegeix als problemes del president espanyol, que "lluita per evitar un rescat europeu" que obligui a imposar encara més austeritat als espanyols.
 
L'agència AAP recull, entre d'altres, les següents declaracions de Mas: "És temps de prendre el risc (...) Si Catalunya fos un estat, estaria entre els 50 països més exportadors del món". 
 
Reuters, mentrestant, destaca que la convocatòria d'eleccions anticipades per al 25 de novembre es fa "en un context de creixent sentiment independentista de Catalunya i de forta crisi econòmica a Espanya". L'agència de notícies reprodueix aquestes declaracions de Mas: "En moments excepcionals, decisions excepcionals". A més, recorda que la setmana passada el president va dir que Catalunya necessitava un govern amb una àmplia majoria.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
27 de setembre de 2012, 23.59 h

#20 Hombre ! Mi amigo del alma ! El otro dia nos lo pasamos muy bien recibiendo a nuestros amigos militares. A ver si lo repetimos, aunque luego no podamos sentarnos durante un buen rato.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Miquel fletxa Girona
26 de setembre de 2012, 19.36 h

#14 Albert, noto en tu un cert nerviosisme, no cauré al teu parany, continua així!!

Visca Catalunya lliure!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Pepet fletxa Santa Coloma de Gramanet
26 de setembre de 2012, 19.36 h

Alertu ves al psiquiatric i que et donin la medicacio. No pots sortir sense la medicacio, el metge ja t-ho ha dit moltes vegades.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
26 de setembre de 2012, 19.18 h

#15 Tranquilo que no me encontrarás porque te voy a ir yo a buscar. Cagón.
¿Sabeis pq sois españoles? Porque sois unos cagones... mucho lirili y luego na' de na'. Lo dicho me voy a partir la caja de vosotros durante 5 siglos Mas.. ostia esto de Mas no era coña pero ha sido gracioso... 5 siglos Mas... jajjaja pringaos.
Y al tontolaba que escribe como los subnormales le digo que no le hace falta escribir así porque el catalán ya es una lenguan propia de los simios y los subdesarrollados. C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
26 de setembre de 2012, 18.36 h

#17 Asina mi gutta, chabá, ke sea tu tang baliente de contestá a ese bettia que nos kiele pegá!! Como se nota ke lo de lo cliente matelno ta yiegao ar corasong, eing? eing? ahi ke be como te calao, eing? Ricueldo a tu mama, ke me conose de ase muschio anio. I andemá kilia disilte keeeee ... ettoooo.... eeeeee... otttia tu, ke nebbbio!! aoda no macuildo!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
F. Otetes fletxa Empordà
26 de setembre de 2012, 18.29 h

#14 Albertu!! Albertu!! Al ber tu escritu me ne enrecordao de que jo també he d'escriure al meu nebot, el que té Down, que demà és el seu aniversari. M'hi ha fet pensar el teu estil literari, tan típic dels qui tenen un coeficient intel.lectual inferior a 70. És clar que en el teu cas no és culpa teva: les enfermetats venèrees maternes solen deixar aquestes seqüeles, i si a més no vares menjar mai calent fins que no vares venir a Catalunya, com vols que reaccionés el teu malmenat cer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
26 de setembre de 2012, 18.24 h

#16

Tranquilo, es la mezcla de antidepresivos con anfetaminas.es que no parais, teneis un tobogan emocional que dejaria loco a cualquiera, ahora euforicos, ahora depresivos, otra vez euforicos, otra vez depresivos, etc..

Ahora con la Inde. el manicomio de San Baudilio abrira de nuevo y te trataran alli de tu odio y absoluta falta de educacion.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Tomas "R"o-deja fletxa PPCC !!*!!
26 de setembre de 2012, 18.20 h

No, no, perdona l'accés de còlera, no sé pas què m'ha passat. Potser podriem veure'ns personalment i et podria presentar les meves excuses? No tinguis por, que encatra mai no m'he menjat ningú.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Tomas "R"o-deja fletxa PPCC !!*!!
26 de setembre de 2012, 18.17 h

#14 Aixó de "fill de puta" sembla que us agrada molt a la xusma de la gentussa dels porcs imperialistes castellanistes. Deu ser perquè ja vareu conèixer el tema des de petits, quan la vostra mare atenia els clients sifilítics. Però mira, desgraciat, procura que no et trobi jo per aquewst món, perquè no tolero mal educarts com tu, i les meves lliçons d'educació solen ser "un xic difícils de suportar". Ara ves-te', a prendre per allà on sols prendre quan t'ofereixes als teus amiguets.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
26 de setembre de 2012, 17.37 h

#12 Hablas de independentistas como si fuerais una plaga o una peste que se propaga como la rabia... Para mi no sois independentistas sois hijoputas que es más facil de pronunciar. Que sepas que yo soy más de izquierdas que la pasionaria pero vosotros sois unos putos fachas que habéis comido el coco a mucha gente con mentiras. Mucha de la gente que os apoya son emigrantes o hijos de emigrantes de regiones a las que sólo sabéis insultar y reiros de ellas. So asquerosos. Y os conozco bien, s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 42
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.