directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 15:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El model Wert de “Gulag” educatiu: per fugir corrents d'Espanya

Wert ha deixat clar quin és el futur educatiu de Catalunya, si continua sent una comunitat autònoma d’Espanya; les imposicions recentralitzadores de Wert segueixen fil per randa les directrius de la FAES per liquidar la diferència

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

En una entrevista a Telemadrid, el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ha dit que "hi ha algunes evidències" que relacionen el creixement del sentiment independentista en algunes comunitats autònomes "amb la direcció que ha portat el sentit educatiu", i posa en dubte que els principis constitucionals d'igualtat, solidaritat i equitat estiguin ben atesos. Malgrat això, ha precisat que la seva reforma educativa –que implica que Govern espanyol augmenti el percentatge de continguts imposats a les autonomies- , "no pretén ser una recentralització", sinó que tracta d '"eliminar el desenfocament que ha tingut el procés educatiu a Espanya ", i ha assegurat que la seva proposta de reforma educativa "no és ideològica, i ha assegurat que en matèria lingüística, està "fermament disposat" a resoldre aquest “l’assumpte” que "va més enllà de la inspecció de l'Estat". 
 

Comparteix
   


Etiquetes
12 famílies de 50.000, la màxima preocupació del ministre
 
Preguntat si el Govern és "incapaç" de fer que es compleixi la Constitució i que a Catalunya i les Balears un nen pugui estudiar en castellà, Wert ha respost que "No ha de quedar cap dubte sobre el fet que en aquesta legislatura aquest tema tindrà una solució pràctica, perquè el problema no és el que digui la llei, que ho diu clarament, i és que tothom té dret que el castellà sigui la llengua vehicular en què rebi l'educació. No n'hi ha prou amb l'anomenada atenció individualitzada per entendre aquest dret, sinó que cal fer-ho efectiu. I jo garanteixo que això ho farem ", ha assegurat.

Les reaccions del Govern

 El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha considerat aquest dilluns "molt greu" que el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, hagi relacionat l'independentisme amb el sistema educatiu català. Homs ha demanat a Wert que expliqui quines són les "evidències" de les que parla, "no fos cas que passessin a ser quimeres per part del ministre", ha dit fent referència a la carta del rei. Homs ha arribat a preguntar-se fins i tot "què fa de ministre" si realment no li preocupen els resultats acadèmics, sinó altres coses. I és que el portaveu ha recordat que els estudiants catalans acaben l'ensenyament obligatori amb un nivell de castellà per sobre de la mitjana espanyola.

Homs ha instat Wert a explicar les declaracions que ha fet, perquè "no es pot llençar un missatge d'aquestes característiques per part d'un ministre i no aclarir de què està parlant, és una afirmació molt greu".

Però a més, li ha demanat que es miri les dades del propi ministeri que ell presideix, perquè "parlen per si soles". Segons el portaveu, és una "paradoxa" que el ministre faci aquestes declaracions quan els estudiants catalans tenen un millor nivell de castellà que la resta dels espanyols.

Pel que fa a la intenció del govern espanyol de garantir el castellà com a llengua vehicular, Homs ha ironitzat que potser modifiquen la pròpia doctrina del TC i totes les lleis, o la pròpia Constitució. En tot cas, ha opinat que l'objectiu d'un ministre hauria de ser estar atent als resultats. "No sé exactament el propòsit o la finalitat de Wert. Si el coneixement està per sobre de la mitjana, deu ser això el que deu ser més important. Si li preocupen altres coses, aquest senyor què fa de ministre?", ha conclòs.
 
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Ll.B. fletxa Granollers
3 d'octubre de 2012, 19.48 h

Els meus estudis propis mostren que mentres Espanya la manin els espanyols l'independentisme seguirà creixent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ll.B. fletxa Granollers
3 d'octubre de 2012, 19.48 h

Els meus estudis propis mostren que mentres Espanya la manin els espanyols l'independentisme seguirà creixent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
montse fletxa girona
3 d'octubre de 2012, 15.49 h

Sr Wert, vaig ser educada en un col.legi espanyolista.Tota la meva educacióla vaig rebre en el seu idioma "español" i miri per on tot i tenir prohibit el català,la meva llengua sóc independentista.ViscaCatalunya"


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Anna Mateu fletxa Santa Maria de Palautordera (BCN)
3 d'octubre de 2012, 12.41 h

A mi em feien cantar el cara al sol a l'escola i no em vaig fer feixista, no et fot!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jaume fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2012, 11.57 h

La foto del Wert i l'Aznar és impagable. El Wert dient les tonteríes habituals i el Aznar mirant-lo de reüll per assegurar-se que les diu i no li falla veu. Tots dos són la part més casposa de la dreta espanyola; la que no ha entés que han tingut 300 anys per fer el que vàren fer (amb éxit) a França i no ho han aconseguit. I NO HO ACONSEGUIRÀN. Sel's hi ha acabat el temps.

D'ençà Felip V, els que han manat (monarquía, exércit, esglèsia, terratinents, partits polítics, la caspa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Siset fletxa Vic
3 d'octubre de 2012, 09.47 h

El Sr. VErt no té ni idea d'educació, és una mena de comisari polític de l'època d'en Franco o del seu amic Hitler. No es pot jugar a fer política amb l'ensenyament. Si ens vol tots educats en el pensament únic, que recordi que en temps del criminal Franco ja ho van intentar i llavors sí que van aconseguir crear molts independentistes i jo en sóc un exemple com d'altres que he llegit. Però ja va bé que vagin per aquí perquè ells sí que són una fàbrica d'independentistes. VOLEM R... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Independència i prou fletxa Lleida (Països Catalans)
2 d'octubre de 2012, 23.17 h

Quan aturarem els franquistes? Només els aturarem amb la Independència dels Països Catalans. Els franquistes són la vergonya d'Europa. Els nazis que hi resten i hi manen encara. I ja fa més de vuitanta anys!

Els qui tenim una certa edat recordem perfectament com els franquistes ens "educaven", quins mestres de la legió ens enviaven, els quals, tan aviat com deies una paraula en català, et trencaven la cara, et feien sagnar de boca i d'orelles, et cremaven puntes de cigarret a la llengua... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Aniol fletxa l'Ametlla del Vallès
2 d'octubre de 2012, 17.57 h

Ostres, cada dia són més burros aquests messetaris! Aviam, si ara imposen un llibre de text que digui que la terra és plana, com que tenim un estol de mestres sobradament qualificats en coneixement i honestedat, ensenyeran a la mainada el què és cert i el que no. I per si un cas davant un exàmen que vingui imposat des de Madrit on preguntin com és la terra, ja els hauran ensenyat que, malgrat sigui un disbarat (és el que volen els ejpanyols) hauran de respondre que és plana.
Vaja, de f... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 d'octubre de 2012, 15.25 h

Joves apart, la munió de gent d'una certa edat, també però no necessàriament vells, educats total o parcialment en l'escola franquista, que es manifestaven l'11S, a quina conclusió ens du? Ara resultarà que l'escola franquista alliçonava vers l'independentisme català?


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
2 d'octubre de 2012, 14.01 h

Jo de Wert em preguntaría quin serà el futur educatiu de CAT quen s'independitzi d'Espanya. Per cert, aquest senyor d'on surt?


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.