directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 1 de juny de 2024 08:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV-EUiA prioritzarà impulsar un acord per fer una consulta d'autodeterminació la pròxima legislatura

ICV-EUiA prioritzarà impulsar un acord per fer una consulta d'autodeterminació la pròxima legislatura

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- ICV-EUiA prioritzarà en el seu programa impulsar un acord nacional pel dret a decidir amb forces polítiques, agents socials i entitats representatives per realitzar, la propera legislatura, "un referèndum o consulta d'autodeterminació, perquè la ciutadania pugui decidir sense límits el futur de Catalunya"; així com promoure un Estat propi amb tres opcions diferents: "tenir una relació de caràcter federal, confederal o ser present directament en l'àmbit europeu depenent de la voluntat de pacte de l'Estat i de la lliure decisió de la ciutadania de Catalunya". ICV-EUiA ha celebrat la Convenció Programàtica i ha aprovat el seu programa electoral per unanimitat i les 30 propostes prioritàries. 
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Entre les 30 prioritats, la coalició aposta per crear ocupació; posar fi a la política d'austeritat eliminant de la Constitució la preeminència del deute per davant de les despeses socials; promoure una auditoria ciutadana del deute, així com una fiscalitat justa i progressiva. En aquest context, ICV-EUiA prioritzarà lluitar contra el frau fiscal; restituir l'impost de successions; implantar l'impost a les grans fortunes, així com implantar un tram català de l'IRPF per rendes de més de 300.000 euros, crear un impost a la banca i implantar figures fiscals contra qualsevol moviment especulatiu de capitals.

ICV-EUiA també ha decidit prioritzar del seu programa "mantenir la protecció social i econòmica de les persones aturades, especialment de persones amb atur de llarga durada que esgoten la prestació contributiva".

Eliminar l'euro per recepta

Pel que fa a la salut, la coalició liderada per Joan Herrera ha votat prioritzar l'aposta per recuperar les prestacions sanitàries retirades i suprimir els copagaments farmacèutics i de serveis que estableix; portar a terme un pla de xoc contra les llistes d'espera, així com eliminar l'euro per recepta. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
4 de novembre de 2012, 14.18 h

I com pensen vostès fer realitat totes aquestes coses si continuem sent espremuts per la "una grande y libre". Ara ja no valen les mitges tintes, posem els collons sobre la taula. Els comparo a vostès com aquell bon vi, però espatllat perque es beu barrejat amb gasosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Aquest serà el partit que votaré a les eleccions europees

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.