directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 19:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Els catalans atrapats a Londres qualifiquen de 'deplorable' l'actitud del consolat espanyol

'El consolat no és una agència de viatges', argumenta l'ambaixada espanyola

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els catalans d'entre el centenar llarg de ciutadans de l'Estat atrapats a Londres per culpa del tancament de l'espai aeri han criticat l'actitud 'deplorable' de l'ambaixada i el consolat espanyols al Regne Unit. De moment han organitzat pel seu compte autobusos per tornar cap a casa, i asseguren que els responsables del consolat els han dit que 'era el seu problema' que no tinguessin els diners per pagar els hotels i les despeses derivades del caos aeri. Nacho, un dels afectats, ha criticat que les autoritats espanyoles 'no es fan càrrec de res' i ha reclamat que almenys podrien haver gestionat el lloguer d'un ferri o d'un bus o encarregar-se de recollir els diners entre els ciutadans atrapats.
londres ambaixada
Comparteix
   


Etiquetes
Uns 135 ciutadans de l'Estat que eren de vacances a Londres i que s'han vist atrapats al Regne Unit per culpa del núvol de cendra del volcà d'Islàndia han organitzat pel seu compte diversos autobusos per tornar al país. De forma completament espontània, i després de sortir del consolat espanyol, el grup s'ha instal·lat a Sloane Square i ha recollit els diners per llogar els autobusos.

Nacho, que ha actuat com a portaveu del grup i s'ha fet càrrec de recollir els diners per pagar el bus, ha descrit en declaracions a l'ACN la seva experiència al consolat. 'Entres allà, t'asseuen, et diuen que no poden fer res i a sobre et deixen una mica de 'tonto' per haver viatjat amb Ryanair o EasyJet', ha explicat. 'Jo els he dit que havia vingut per quatre dies i que al final em tocarà quedar-me dues setmanes, i m'han dit: 'això és el teu problema'.

'El consolat no és una agència de viatges'

Fonts de premsa de l'ambaixada espanyola han assegurat a l'ACN que el consolat 'no és una agència de viatges' i que s'han fet 'centenars' de gestions per explicar als espanyols que estan al Regne Unit quines opcions tenen per sortir del país.

Els afectats que han anat al consolat diuen que primer els han intentat 'fer fora' i que després els han comunicat que la decisió oficial del govern a Madrid és 'no evacuar' els ciutadans. També han negat que, com diu la pàgina oficial del consolat, s'ofereixin diners per pagar les despeses del viatge.

'L'ambaixada i el consulat no es fan càrrec de res', ha explicat Nacho, que ha assegurat que mentre eren al consolat han escoltat que es retiraria l'oferiment de pagar perquè 'molta gent' estava demanant diners. La informació és a la pàgina web del consolat, però les persones amb qui ha parlat l'ACN no han rebut cap mena d'ajut econòmic. A les dues de la tarda, el consolat de Londres ha tancat.

José Mora, un dels afectats i regidor del PSPV-PSOE a Catarroja, al País Valencià, ha criticat l'actitud del govern espanyol, especialment tenint en compte que el govern britànic de Gordon Brown 'fins i tot ha mobilitzat l'armada' per retornar els seus ciutadans al país. 'Veure després la falta de sensibilitat, per no dir alguna altra cosa, dels representants consulars aquí a Londres et deixa una mica desemparat', ha confessat Mora.

'Penso que això que està organitzant ara la gent s'hauria d'haver organitzat des de la porta del consolat', ha defensat Mora. El regidor ha criticat que hagi de ser la gent 'espontàniament' qui organitzi els viatges, especialment tenint en compte que una gestió institucional del govern espanyol 'aporta més garanties' per arribar al destí.

La Carme, una altra de les afectades, ha volgut destacar 'la capacitat d'organització de la gent davant de la deplorable actitud que té el consolat amb uns ciutadans que l'únic que volen és o que els organitzin o que els ajudin a organitzar' el transport per tornar cap a casa.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
20 d'abril de 2010, 08.03 h

I després critiquen si Catalunya fa els seus propis "Consolats". Vergonya per ep.panya!!!. com de costum, ep.panya no ens serveix de rés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.