directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 15:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La Cecot demana al nou Govern que "assumeixi riscos" en l'àmbit econòmic i polític

Després de reunir-se amb Junqueras, els empresaris alerten que "els riscos són a tot arreu" i per això en aquests moments cal un executiu caracteritzat per una "intel·ligència atrevida, que assumeixi riscos i ens faci avançar"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El president de la Cecot, Antoni Abad, ha demanat al nou Govern que "assumeixi riscos" tant en l'àmbit econòmic com en el polític. Segons ha dit el màxim responsable de la patronal vallesana, "el risc està a tot arreu" i el que volen els empresaris en aquests moments és un executiu caracteritzat per una "intel·ligència atrevida, que assumeixi riscos i ens faci avançar". Abad, que s'ha reunit aquest dijous amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha reconegut que té la recuperació dels impostos de successions i patrimoni li mereixen una opinió negativa, però s'ha mostrat confiat en el fet que siguin mesures excepcionals tal i com els ha explicat el propi Junqueras en la trobada.

Comparteix
   

Un Govern proper, que escolti i dialogui, i que s'atreveixi a prendre decisions. Aquestes són les peticions que fa la Cecot al nou executiu de la Generalitat. Pocs minuts després que es conegués la composició d'aquest, el seu president no ha volgut valorar els noms que el composen, però sí opinar sobre quins haurien de ser els trets definitoris del segon executiu de Mas, sobretot en allò relacionat amb l'economia.

Segons Antoni Abad, el país necessita assumir riscos perquè la situació és complicada. I ha parlat tant de l'àmbit econòmic com del polític. El president de la patronal vallesana els empresaris volen que la "intel·ligència atrevida" sigui la característica bàsica del nou Govern que ha d'assumir riscos, ha dit, per permetre al país avançar. 

El màxim mandatari de la Cecot ha reclamat al nou executiu que actuï pensant molt en l'economia productiva, la recuperació del teixit empresarial i de la facturació de les empreses catalanes. Segons ha dit, els empresaris, a poc que se'ls donin referents sòlids d'estabilitat, s'animen a prendre decisions per tirar endavant les seves companyies. El que convé és, ha dit, que s'enviïn missatges clars en el sentit que l'empresa continua essent "la cèl·lula mare" de les economies lliures i que aquest precepte "no és qüestionat". 

Abad ha fet aquestes declaracions després de reunir-se amb el president d'ERC, Oriol Junqueras. En el transcurs de la trobada amb el líder republicà, el president de la Cecot s'ha assabentat de la composició del nou Govern perquè Junqueras ha rebut una trucada de Mas en què li l'explicava. 

El president de la Cecot no només ha demanat atreviment i intel·ligència al nou Govern, sinó també a la resta de partits. En aquest sentit, ha parlat de "recolzaments parlamentaris intel·ligents", en referència al pacte d'estabilitat entre CiU i ERC. Sobre les mesures que inclou aquest acord, Abad ha reconegut que no està d'acord amb la recuperació dels impostos de successions i patrimoni. No obstant això, s'ha mostrat confiat en el fet que siguin mesures excepcionals. Aquest és, segons ha dit, el missatge que els ha traslladat Junqueras.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
mario fletxa barna
28 de desembre de 2012, 10.39 h

Esperem que aquesta trobada aplaqui els nervis de l'empresariat i no caigui en forat sense fons. És molt important que els empresaris estiguin al costat del govern i ajudin a sortir de la crisi creant treball per fer disminuir l'ATUR, només ELLS poden ajudar a creure en un demà d'esperança, la banca també però el TREBALL és la paraula màgica. Per part del govern si tenen els mitjans a l'abast, l'acció intel·ligent i assenyada que cal, i segur que la tindran podrem anar endavant, el no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.