directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 01:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Dos-cents catalans voten a la consulta de Suïssa Decideix

El 42,35% dels catalans que viuen al Quebec vota a la consulta sobre la independència

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Dos-cents catalans, sense comptabilitzar encara el vot per correu, han participat en la consulta sobre la independència organitzada per Suïssa Decideix. Fins a 188 catalans que viuen a Suïssa han votat 'sí' a la independència (95,74%), només cinc han optat pel 'no' (2,66%) i tres pel blanc (1,6%). La participació en la consulta organitzada per Catalans al Quebec per l'Autodeterminació s'eleva fins al 42,35% del cens. Fins a 36 dels 85 catalans que resideixen al Quebec han respost a la crida i han emès el seu vot sobre la independència de Catalunya des del continent americà. 33 persones han dit 'sí' a la independència (91,67%), hi ha hagut un vot negatiu (2,78%) i tres vots en blanc (5,55%). Catalans al Quebec per l'Autodeterminació destaca l'alta participació donada la dificultat d'organitzar una consulta a l'exterior de Catalunya. En aquesta onada de consultes, a banda del Quebec i Suïssa, també han pogut votar els catalans a Irlanda i Holanda.
suïssa decideix, consulta, 25a
Dues catalanes participen a la consulta de Suïssa Decideix.

Comparteix
   


Etiquetes
A Suïssa, per ciutats, a Lausana han estat comptabilitzats 27 vots pel 'sí' i a Ginebra 4 vots pel 'sí'. A la Resta de Suïssa han votat 149 persones pel 'sí', 5 pel 'no' i hi ha hagut 3 vots en blanc.

Les comunitats de catalans a l'exterior que han secundat la consulta del 25A han fet públic el següent manifest:

"Catalans i catalanes, interpretant el sentiment i els anhels del Poble que ens acaba de donar el seu sufragi, i tenint present que tot acte espiritual i simbòlic precedeix la realitat imminent, en nom de la majoria que ja s'ha expressat i que es continua expressant favorable a la Independència de la Nació Catalana, Catalans al Quebec per l'Autodeterminació -grup promotor de Quebec Decideix-, demana al Parlament de Catalunya, com òrgan de màxima representació democràtica dels catalans, que reconegui el resultat de les Consultes i actuï en conseqüència.

En aquest sentit demanem la màxima unitat per tal que al proper Parlament de Catalunya hi hagi una majoria de diputats i diputades disposats a proclamar l'Estat Català mentre es convoca un referèndum de ratificació sota l’auspici de les Nacions Unides. Per això mateix, apel·lem a tots els catalans i catalanes que han votat afirmativament als referèndums que per coherència votin en el mateix sentit a les properes eleccions al Parlament, per fer possible que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat a la Unió Europea".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.