Toni Albà veu normal que els troglodites del PP pensin que el valencià és iber
“ Es normal que ustedes, como trogloditas que son, crean que el valencià es ibero. Han oido hablar de una ciencia llamada filologia?” ha piulat Albà
El PP ha presentat una proposició no de llei d'especial urgència a Les Corts Valencianes instant a que el govern valencià s'adreci a la Reial Acadèmia Espanyola (RAE) perquè aquesta reconegui al diccionari que el valencià és una llengua pròpia diferenciada de la llengua catalana. La proposició està escrita amb termes poc normatius i propis de les entitats que defensen el secessionisme lingüístic com "ab", "llenguage", "aixina", "periodos", "bolletí" o "llingüistes", entre altres. Al text, el PP assenyala que el valencià parteix de la prehistòria, al segle VI abans de Crist i quan ha arribat fins a l'actualitat després de les aportacions de fenicis, grecs i llatins. La resposta d’Albà s’adequa, i molt, al nivell de la proposta del PP.
Segons l'exposició de motius, signada pel síndic del grup popular a Les Corts Valencianes, Jorge Bellver "en la cultura ibèrica trobem els valencians el germen de la nostra actua, plasmada de manera fefaent en els documents arqueològics que es van descobrint: festes, costums, folclores, economia, religió, societat i llengua". I continua assenyalant que "la parla dels valencians, que part sense dubte de les més profunda prehistòria, s'escriu ya des del segle VI abans de Crist ab el llenguage ibèric i, després de les aportacions successives a partir de les fenícies, gregues i llatines, ha arribat als nostres dies en la forma en que la coneixem".El text continua exposant que "després del cultiu posterior durant un poc més de siscents anys" el valencià ha aconseguit una identitat pròpia "de tal manera que els valencians tenim tot el dret del món a denominar-la i regular-la com considerem convenient, tal com han reconegut i reconeixen els més reputat i independents filòlecs i llingüístes".
La proposició no de llei indica que l'Estatut d'autonomia reconeix que el valencià és la llengua pròpia del territori i assenyala que la RAE inclou des del 1970 la definició del valencià com una llengua varietat de la llengua catalana, tot i que l'any 1959 definia ale valencià com "llengua parlada en la major part de l'antic Regne de València".
Per aquest motiu, el PP proposa que Les Corts Valencianes insten al Consell a adreçar-se a la RAE per sol·licitat que en virtut dels acords de l'any 1959 de l'Estatut valencià "reconega al valencià la seua categoria de llengua o idioma propi dels valencians que es parla en la major part de la Comunitat Valenciana i aixina ho faça constar en la pròxima edició del Diccionari".