directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 01:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Generalitat serà titular de 122 quilòmetres de la N-II i la N-260

L'Estat espanyol ha autoritzat el traspàs de les carreteres i de 16,2 milions d'euros per obres de millora de les vies

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Estat espanyol traspassarà a la Generalitat 122 quilòmetres de l'N-260 i l'N-II, en trams que han perdut la seva funcionalitat arran de noves autovies. El govern d'Espanya transferirà 16,2 milions d'euros per a obres de millora en els trams de les carrereteres cedides. L'acord inclourà també l'intercanvi de la titularitat de l'N-260 i la C-26 entre Olot i Ripoll.
El Govern ha autoritzat avui al Departament de Política Territorial i Obres Públiques la signatura d'un acord amb el Ministeri de Foment per al canvi de titularitat de diversos trams de les carreteres N-260, N-II i C-26, per tal d'adaptar-se al canvi en la funcionalitat que s'ha produït en aquests punts de la xarxa viària. En total, els nous trams que assumirà la Generalitat sumen 122 quilòmetres, 74 quilòmetres a l'N-II i 48 a la carretera N-260.

Així, aquest conveni establirà el traspàs a la Generalitat de diversos trams de l'N-II i de l'N-260, en haver perdut la seva funcionalitat original de llarg recorregut arran de la construcció d'unes noves autovies que ara desenvolupen aquesta funció. Pel mateix motiu, es determina l'intercanvi entre la Generalitat i l'Estat de la titularitat de la carretera C-26 i de l'N-260 entre Olot i Ripoll. En paral·lel, es preveu que l'Estat transfereixi 16,2 milions d'euros perquè es duguin a terme les obres necessàries per tal d'adequar els trams cedits de l'N-II i el tram entre Argelaguer i Olot de l'N-260.

El conveni preveu el traspàs a la Generalitat d'aquests trams interurbans de l'antiga carretera N-II, substituïda en el seu caràcter de llarg recorregut per l'autovia A-2: Soses – Lleida; Lleida – Bellpuig; Granyanella – Ribera d'Ondara; Ribera d'Ondara – Jorba; Jorba – Igualada; i Igualada – Castellolí. Aquests trams sumen un total de 74 quilòmetres.

D'altra banda, el conveni establirà la cessió a la Generalitat del tram, de 15,8 quilòmetres de longitud, entre Argelaguer i Olot de l'antiga carretera N-260, arran de la construcció de l'autovia A-26. Paral·lelament, s'acorda l'intercanvi de titularitat entre la Generalitat i l'Administració de l'Estat respecte de l'itinerari d'Olot a Ripoll.

Així, l'N-260 d'Olot a Ripoll per Vallfogona de Ripollès passarà a ser de titularitat de la Generalitat i la C-26 d'Olot a Ripoll per Collabós passarà a ser de titularitat estatal i s'integrarà dins l'Eix Pirinenc, ja que té unes característiques funcionals que s'adapten a les d'una via bàsica. El tram corresponent a la C-26 té 31 quilòmetres de longitud i el de l'N-260, 32 quilòmetres.

Protocol sobre la xarxa viària catalana

El conveni autoritzat avui concreta un dels aspectes recollits en el protocol signat pel DPTOP i el Ministeri de Foment l'octubre de 2005; el traspàs de diversos trams de l'N-340, N-230, N-240 i N-260 que canviaran de funcionalitat a mesura que es vagin finalitzant els corresponents trams d'autovia previstos per l'Estat. El protocol, d'altra banda, recull inversions per part de totes dues administracions de més de 7.300 milions d'euros a la xarxa viària catalana fins a l'any 2012.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
pep garcia fletxa barcelona
25 d'abril de 2007, 18.50 h

Aixo es el nou ESTATUT ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Caram... fletxa Ribes
25 d'abril de 2007, 15.24 h

Caram...així que el tripartit, per desplegar l'estatut, ara es dedica a traspassar competències a Madrid (tram Olot-Ripoll)? Així ja no cal dictamen del constitucional, ja els traspassem també els col·legis i els hospitals, que són serveis 'bàsics'...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.