directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 20:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

La justícia decidirà el juliol si prohibeix cautelarment les clàusules sòl

El jutjat mercantil núm. 11 de Madrid decidirà si accepta la petició d’ADICAE de suspendre provisionalment els “sols” hipotecaris de les 101 entitats incloses a la macrodemanda admesa a tràmit

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Després que el jutjat confirmés ahir l'admissió a tràmit de la macrodemanda col·lectiva interposada per ADICAE i resolgués que analitzarà l'abusivitat de les clàusules sòl, la seva nul·litat i la devolució d'allò pagat indegudament (veure nota), el procediment comença a avançar. També ahir, a través d'una diligència d'ordenació el jutjat determinava que la vista de mesures cautelars serà, en quatre sessions, entre els dies 15 i 18 de juliol, ambdós inclosos. Cada afectat de les gairebé 4 milions d'hipoteques amb clàusules sòl existents a Espanya paga entre 1.031 i 2.144 euros d'excés a l'any. Això implica que els ingressos anuals indeguts que obté la banca pels "sòls" hipotecaris se situaria al voltant dels 5.000 milions anuals.

Comparteix
   


Etiquetes
ADICAE va sol·licitar en la seva demanda l'adopció de mesures cautelars consistents en ordenar la suspensió d'aplicació de les clàusules sòl, de manera que en aquesta vistael jutjat resoldrà si accepta aquesta mesura i si la fa extensiva al conjunt d'hipoteques amb clàusula sòl de les entitats demandades o la restringeix als 15.000 afectats sumats a l'Associació en aquesta acció col·lectiva.

Al ser una demanda col·lectiva que, en cas de resoldre segons el que ha sol·licitat ADICAE, podria determinar l'anul·lació de totes les clàusules sòl abusives a l'Estat espanyol,existeix la possibilitat que sobre la base de l'anomenada "extensió d'efectes" la suspensió cautelar que es dicti sigui aplicable a totes les hipoteques amb clàusules sòl contractades a l'Estat espanyol amb les 101 entitats demandades.

ADICAE considera inacceptable que els afectats per una condició que ha estat objecte de desenes de resolucions judicials i fins i tot d'iniciatives parlamentàries per declarar la seva abusivitat segueixin suportant els perjudicis de l'aplicació del "sòl" mentre es resol el procediment judicial. Per això, en aquesta vista ADICAE destacarà el greu perjudici que l'aplicació de la clàusula sòl està generant als consumidors en general, i als 15.000 hipotecats sumats a la demanda col·lectiva de l'Associació, i ratificarà la petició de prohibir l'aplicació de la clàusula sòl fins que es dicti sentència per evitar els danys generats als consumidors.

A tall d'exemple, i segons considicions actuals, en una hipoteca de 150.000 euros a 30 anys, referenciada a l'Euribor +1 i amb una clàusula sòl mitjana (del 3'56 %) generada amb l'Euribor al 0'562, un sobrecost artificial de 1.931'04 euros anuals (160'92 euros al mes).
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
26 de març de 2014, 12.50 h

Comunicado de la Resistencia : a los españoles: desde la Resistencia al invasor español,luchamo s por el reconocimiento del derecho a decidir de todos los pueblos que han pensado en su INDEPENDENCIA,q ue quieren ser libres,que no se sienten españoles,que quieren tener un futuro independiente y sin coacciones por parte del fascismo español del psoe y pp,upyd,etc iNSTAMOS a los que se consideran españoles,a permitir,a tolerar,con mente abierta,que por fin,los pueblos puedan decidir sobre su ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
26 de març de 2014, 12.21 h

¿Pot dir-me alguna persona si La Caixa ha fet "clàusules terra" o només és cosa dels "altres" ? Gràcies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
26 de març de 2014, 10.25 h

Es diu 'terra'. No 'sòl'


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 de març de 2014, 01.39 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://www.elblogdesociales.com/wp-content/uploads/2010/07/europa1000.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de març de 2014, 23.08 h


Des d'ara mateix em dono de baixa de CCOO i faré pedagogia perquè molts companys ho facin. No havia vist mai, dos sindicats defensant tesis de partits de dretes i nazionalistes, espero que els seus afiliats prenguin bona nota. Fa temps que no parlen de les retallades del govern de CiU, amb la complicitat d'ERC, i que estan patint els treballadors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
25 de març de 2014, 17.18 h

Els bisbes espanyols gasten més del doble en 13TV que en Cáritas. Malestar al panorama mediàtic espanyol.

Segons informen ElConfidencial http://www.elconfidencial.com/comunicacion/2013-12-17/la-conferencia-episcopal-sale-al-rescate-de-13tv-tras-registrar-perdidas-de-25-millones_67116/ com també el diari La Gaceta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.