directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 19:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol creu que el ple del TC espanyol de dimecres no serà decisiu

Puigcercós creu que 'ja està escrita' una sentència, la qual 'amputarà drets i llibertats de Catalunya'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El govern espanyol creu que el ple del Tribunal Constitucional espanyol (TC) convocat pel pròxim dimecres per analitzar l'última ponència redactada pel magistrat conservador Guillermo Jiménez no serà decisiu, segons apunten fonts de La Moncloa. De fet, fonts del tribunal assenyalen que Jiménez de moment no ha sol·licitat sotmetre a votació el seu text en què declara inconstitucionals una vintena d'articles de l'Estatut ja que no ha aconseguit ni el suport de l'ala dreta ni de l'anomenat sector progressista. Davant la convocatòria del ple, el president d'ERC, Joan Puigcercós, s'ha mostrat convençut que la sentència 'ja està escrita' i 'amputarà drets i llibertats de Catalunya'.

Comparteix
   


Etiquetes
L'executiu espanyol dóna per fet que la reunió en ple de dimecres no suposarà cap avenç definitiu en la sentència de l'Estatut i, en tot cas, servirà per analitzar l'estat de les deliberacions i avaluar si Jiménez ha pogut acostar posicions amb els tres magistrats més durs Vicente Conde, Javier Delgado i Jorge Rodríguez Zapata, que consideren que cal una retallada més a fons que la que proposa el ponent.

És una lectura compartida des del Govern de la Generalitat que creu que els magistrats del TC encara no han estat capaços de tancar un acord que permeti emetre sentència.

Encara més restrictiu
Fracassat el primer intent en què va buscar pactar amb el sector dur sobre tres sentències 'a la carta', Jiménez va presentar aquest dilluns als magistrats un nou text que consideraria inconstitucionals les apel·lacions a Catalunya com a 'nació', els símbols nacionals i les referències al deure dels ciutadans de conèixer el català, a més de la distribució territorial en vegueries.

El seu text elevava a més d'una vintena el nombre d'articles que serien declarats inconstitucionals, però encara era clarament insuficient pels tres magistrats que conformen l'ala dura del TC. Amb aquest escenari, el TC prepara un nou ple on quedarà de manifest si ha estat capaç d'unir criteris.

Puigcercós creu que a Madrid hi ha un acord perquè hi hagi sentència
Pel president d'Esquerra, tant al PSOE com al PP 'els interessa una sentència'. A Zapatero -ha dit-, 'per amagar els seus errors en política econòmica' i, al PP, 'per tensar més la situació entre Catalunya i l'Estat'. Puigcecós ha assegurat que a Madrid hi ha algun acord perquè hi hagi sentència, 'el que caldrà veure si la virulència de la retallada és tant gran que els magistrats es posen d'acord per aprovar-la'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Josep-Maria fletxa Barcelona
15 de maig de 2010, 18.46 h

Doncs si Zapatero diu que dimecres no hi haurà sentència, tenint en compte com ho té tot de ben lligat aquest senyor, així com la seva capacitat per a l'endevinament i la predicció, ja ens podem anar calçant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de maig de 2010, 15.22 h

Ni ha que els hi agrada perdre el temps amb ximpleries!

Que ens vols fer creure que ens ha d'importar el TC o l'estatutet, "gobierno"?

Que no hi ha ningú a Catalunya que l'importi ni cap TC ni cap estatutet, nanu!

Visca la Constitució Catalana!
Visca la llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
euro PP.CC. fletxa NOMES LA INDEPENDÈNCIA ENS FARÀ LLIURES
15 de maig de 2010, 12.33 h

El que està passant a Catalunya i a españa, no es ni mes ni menys que el que ha passat sempre pero la gent no ho veia, o no ho volia veure. La economia, la justicia, la politica, els mitjans de comunicació etc. etc. els quatre poders, han estat sempre en mans dels de sempre. Ni la constitució española no ho va poder canviar, perque ja es van a afanyar a fer un canvi, perque res no canvies, i tot continui igual, amparan-se en la por dels vençuts de que es produis un altre enfrontament.
El... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim. fletxa PPCC.
15 de maig de 2010, 08.09 h

Quan els catalans ens desfem de Ciu,Psc-psoe i PP que són el mateix gos constitucionalista, miniautonomista regionalista, col·laboracionista, amb diferent collar i més del mateix podrem començar a pensar en la supervivència nacional de Catalunya, en la plena sobirania i en la dignificació com a poble. Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.