directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 22:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Felip Sisè sentit

La jungla del procés a vint-i-dues setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Artur Mas, Albert Monteys, Albert Rivera, Alicia Sánchez Camacho, Narcís Serra, Eduardo Torres Dulce

Comentaris 39  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre ( @Granollacs ) Arxiver i Historiador.-Un dels símptomes més reveladors de l’ensorrament d’un sistema és la seva completa incapacitat per interpretar la realitat que ha de gestionar. El dinasticisme borbònic espanyol viu en el seu món, ben aviat, dels morts. Ha emprés l’intent de perpetuar-se sense tenir en cap consideració la gent i tard o d’hora la gent li passarà per sobre. Pel que fa a Catalunya, a més, ben aviat constatarem que som davant d’una simple operació estètica (que no d’Estat), que la famosa oferta no arriba i que, com brillantment, ens va sintetitzar l’encara reina Sofia de Grècia, des del seu palau de vidre, podem estar tranquils que “todo va a seguir igual”.Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas, Artur (president de la Generalitat).
Direcció clara (gairebé).

El primer Bestiari que dedico al president Mas és per lloar el seu bon criteri a l’hora d’afrontar l’abdicació reial. Clar i contundent, necessitat de refermar la credibilitat, en la seva dura(n) competència amb els republicans, el líder de CiU va deixar clar des del primer minut que la darrera i aparatosa maniobra de distracció, la Gran Bombolla Borbònica, no farà virar ni un mil·límetre el rumb del seu executiu cap a la Consulta del 9N. Els nervis del Govern espanyol i de la premsa dinàstica denoten, clarament, l’encert de la seva posició. Amb Espanya, a aquestes alçades, confiança i credibilitat igual a zero. Com a contrapunt desencertat de darrera hora, no ha mantingut invariable la data de retorn del seu viatge programat de fa temps als Estats Units. El respecte institucional ha de ser mutu i passar per deixar-nos votar.

Monteys, Albert(dibuixant i ex-director d’El Jueves).
Vells temps per a la censura.

Aquestes coses no només passen amb l’islamisme extrem. També, amb el constitucionalisme radical del nostre establishment. En una mostra de fins a quin punt els amics del nou monarca estan disposats a ensorrar la seva imatge abans fins i tot de la coronació, aquest dimecres el mític setmanari satíric no ha arribat al quiosc com de costum. Segons sembla, per tal d’evitar una caricatura crítica a la portada, idèntica, d’altra banda, a la que el dijous El Periódico publicava al gran Miquel Ferreres. En un exercici d’autocensura que fa por, l’empresa editora, RBA (atenció, propietària, si no tinc mal entès de la revista l’Avenç) ha preferit llançar 60.000 exemplars a la bassa. De veritat, de país molt, molt modern. De Segona Transició (vull dir, divisió).
 
Rivera, Albert(líder de Movimiento Ciudadano).
Regeneració juràssica.

Quan grates una mica, els hi surt la beta. No ho poden amagar. Són nacionalistes espanyols per damunt de tot. Per a ells la monarquia borbònica és sobretot un símbol de la unitat d’Espanya. I punt, que no calen més consideracions. Porten anys fent el discurs de la ciutadania (recordeu el seu clàssic “som ciutadans, no súbdits”) i de la regeneració democràtica. I quan arriba el moment de posar-la en solfa. Quan se’ls obre la gran oportunitat, què fan? Ciudadanos, UPyD (i Societat Civil Catalana) s’han tret la careta i han mostrat el seu suport incondicional, absolut, hooligan, al nou monarca. Una escena de vassallatge patètica, de vella política, que no fa sinó unir els seus vots i el seu destí als del PPSOE. Actituds que, en un context d’emprenyament generalitzat com el que vivim, els passaran factura. Ho constatarem ben aviat.
 
Sánchez Camacho, Alicia(presidenta del Partit Popular a Catalunya).
Rècords d’immoralitat.

Si la setmana passada la seva conducta era retratada per Victoria Álvarez, aquesta ha aconseguit per primera vegada la reprovació d’una senadora de designació autonòmica. Una àmplia majoria del Parlament de Catalunya (amb l’abstenció del grup socialista, la formació de José Zaragoza) li ha demanat ara que plegui de la seva representació a la cambra espanyola. És el punt i final a una llarga història d’autèntica vergonya, relacionada amb una forma execrable de fer política a base d’intrigues, dossiers i mentides. Ha coincidit, a més, amb el descobriment de la filiació popular de la suposada agressora de Pere Navarro, en un altre episodi d’intoxicació que fa d’exemple lamentable de les formes més baixes de fer política. Saber que els líders del dependentisme són una colla d’immorals, també referma en les pròpies idees.
 
Serra, Narcís (exvicepresident del Govern espanyol).
Enganyar 39 anys més.

Tancant convulsivament, amb mirada perduda, els ulls a la realitat. L’hem escoltat valorar als mitjans l’abdicació del Borbó i (com en el cas d’altres veterans de l’esquerra catalana, com ara Ramon Espasa) la sensació de vergonya aliena ha estat remarcable. Després de participar activament en el gran engany que ha portat a carregar-se el més bo del tradicional sistema català de caixes, ara aquest gran tafur conclou que no és un moment oportú per qüestionar la monarquia. Mai ho ha estat en quatre dècades i ara que la gran estafa del joancarlisme socialista es posa de manifest, tampoc. Diu l’exministre de defensa català, marcial, que és hora de fer allò que digui el rei. Presentin armes, arrr. Absolutament delirant. Els seguiran quatre i el cabo.
 
Torres-Dulce, Eduardo (fiscal general de l’Estat).
Vida extraterrestre.

Aquest home és un autèntic geni. Per més hores que hagués dedicat un servidor a intentar retratar l’estat de decrepitud del sistema dinàstic espanyol, apuntalat només, de moment, per un PPSOE en caiguda lliure, no hauria assolit en cap cas una descripció tan gràfica com la seva. Afirma el fiscal general, el gran demòcrata que va fulminar el seu col·lega Martín Rodríguez Sol només per expressar la possibilitat de deixar-nos votar, que “todo lo que no está en la Constitución, no exste en la realidad política y social”. És literalment impossible expressar de manera més sintètica i eficient la boja carrera cap a l’ensorrament del tinglado muntat sobre el franquisme per perpetuar els interessos dels de sempre. L’esvoranc obert entre la gent i les institucions. I la rúbrica perfecta, la frase mítica de la reina a l’hora de valorar el canvi de rei: “todo va a seguir igual”.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#39
9 de juny de 2014, 06.35 h

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg
http://lh6.ggpht.com/_KFZuB8FSfnY/TEykePzNRSI/AAAAAAAACTI/_hUKICX2fUc/catalo6.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Jo fletxa Catalunya
9 de juny de 2014, 00.39 h

http://www.publico.es/politica/525635/la-chapuza-expres?src=lmFn&pos=7

El Senado se salta a la torera su reglamento para tramitar de urgencia la abdicación del rey. El propio proyecto de ley incurre en errores de bulto... O intencionados

La abdicación exprés de Juan Carlos I será estudiada por los historiadores y juristas. No sólo por ser un proceso insólito, sino también por la chapuza... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Synera fletxa Barcelona
9 de juny de 2014, 00.31 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI, DIU i DIU
ALS USA ELS HI HA ANAT MOLT BÉ

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Jo fletxa Catalunya
9 de juny de 2014, 00.31 h

Carlos Javier II, el carlista que 'reclama' el trono de Felipe VI

Considerado por la mayoría de los carlistas como heredero al trono español, Carlos Javier de Borbón-Parma aprovecha la abdicación de Don Juan Carlos para reclamar su trozo del pastel. En un comunicado remitido a Vanitatis, en el que se dirige “a todos los españoles y en especial a mis leales carlistas”, Carlos Javier se muestra dispuesto a ocupar el trono español. “Ante los acontecimientos sociopolíticos que se est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Jo fletxa Catalunya
9 de juny de 2014, 00.18 h

#27 El síndrome de Dunning-Kruger és aplicable a tots els apanyols. Diuen que els portuguesos canten a l'imperi que van tenir, però que no es comporten com si encara el tinguessin, però Espanya es comporta com si tingués un gran imperi, però no ocupa ni tota la península Ibèrica, i tendeixen a menys tenir a la resta.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
8 de juny de 2014, 18.38 h

i la Reina Leticia I la avortista, sera la primera reina divorciada i avortista, com mana el Rouco Varela de España-Una!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
8 de juny de 2014, 18.36 h

El retorn del corrupte i lladre Narciso Serra, es el retorn al franquisme pur i dur!!! Serra es molt pitjor que el Millet, ha robar i ha matat (GAL), ha espiat, va col.laborar en el cop d'estat Tejero-Armada-Rey-Siurana-Serra i continua donant lliçons el molt criminal!!! Sort que no té fills, per que un llinatge de gent tant dolenta es dificil de trobar al mon civilitzat.
Diuen, aquests franquistes vomitius, que el poble va votar la constitiució putrefacta-franquista que ens van encolomar, p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Lluis Blanqué Llobet fletxa Montevideo-Uruguai
8 de juny de 2014, 15.09 h

Retrat d'Espanya: el franquisme va ser un merda Amb la guerra civil..El post franquisme altra, i no ha acabat. La transició altra merda. Va haver la gran estafa.La demokrácia espanyola, molt poca demokràcia, la dels poderosos i la dels diners. Catalunya lliure! I també fer neteja per casa i no dic noms per que ja sabeu quins son


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
8 de juny de 2014, 14.59 h


#19 Tot es fals, els power point's ho aguantet tot, fins i tot les mentides que volguem inventar. Catalunya, la regió d'Europa amb més corrupción.

Corregit perquè ho entenguin els analfabets #23 i #25


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
8 de juny de 2014, 12.52 h


#26 YO CONOCÍ A UNA JUEZA, UNA MUJER DE UNA PIEZA, CON IDEAS EN LA CABEZA, Y QUE NO BEBIA CERVEZA !!!!!

ANACLETO-FLATULENCIO ARAGONESES, com et prenem el pèl, reiet. fa pena veure com ens fotem de tu. Però tu t'ho busques, nano !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.