directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 21:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Radicalment centrats en el 9-N

La jungla del procés a dues setmanes del dia D. Alguns personatges d’aquests set dies: Pablo Iglesias, Cristóbal Montoro, Elisenda Paluzie, Mariano Rajoy, José Manuel Soria i Xavier Vidal-Folch.

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Abans d’abordar el pas definitiu (i encara que, francament, ens el podíem haver estalviat), ara correspon posar tota la carn a la graella per a què el procés participatiu del  9-N, si és que ens el deixen fer, que sembla que tampoc, sigui tot un èxit. Als catalans, després d’un any de fer exercici, el cos ens demana votar i per això ens mobilitzarem massivament d’aquí dues setmanes. Una vegada el Govern ha redreçat l’aposta inicial i ha assegurat un mínim de punts de votació (que encara són pocs), cal que ens esmercem a convèncer tothom del nostre entorn, familiars, amics, companys i veïns, que cal demostrar novament al món que autodeterminació ve de determinació. Que nosaltres, tot i l’actitud antidemocràtica del Govern espanyol, no pensem recular. Aquests són alguns dels personatges clau de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Iglesias, Pablo(portaveu i eurodiputat de Podemos).
Perfil aclarit.
Amb les lògiques tensions internes d’una força política en ascens meteòric, aquesta setmana hem viscut l’Assemblea Ciudadana de Podemos a la capital del Regne, encarregada de fixar els fonaments organitzatius de la nova marca de l’esquerra transformadora espanyola. Vist des de Catalunya, però sense el “hooliganisme” d’una Gemma Galdón, a molts ens ha sorprès aquests dies el mutisme de la nova formació al voltant de la suspensió de drets fonamentals a casa nostra, el seu mutisme davant la prohibició de la Consulta del 9-N. Ara, el màxim col·laborador del líder de Podemos, Íñigo Errejón, ha negat a la pràctica la condició nacional de Catalunya, que siguem un subjecte polític, en afirmar que el nostre futur polític és un afer que han de decidir tots els espanyols. Llàstima de renovació.
 
Montoro, Cristóbal (ministre d’Hisenda).
Dèficit de dignitat.
L’aprovació dels Pressupost Generals de l’Estat per a l’any vinent al Congrés espanyol ha provocat moments certament hilarants. Naturalment, tot desenvolupant la doctrina John Stuart Millo, tantes vegades defensada pel diputat gironí al Parlament català, el ministre Montoro ens ha tornat a explicar que Espanya està salvant Catalunya de la crisi. Com pot ser, direu, si la inversió prevista (en percentatge sobre el total, no en xifres absolutes) és la més baixa dels darrers disset anys? Molt senzill: el préstec dels nostres diners que ens fan amb el FLA computa com a inversió. Cornuts i pagar el beure, com diria aquell, això sí que es colmo.
 
Paluzie, Elisenda (degana de la Facultat d’Econòmiques de la UB).
La nostra bomba nuclear.
La setmana ha acabat amb la presentació d’un informe catastròfic, avalat per les principals llumeneres de Societat Civil Catalana, sobre les conseqüències infernals de la independència, aquesta vegada, del punt de vista econòmic. Es tracta de treballar sempre amb les pitjors expectatives possibles i sobre un escenari radicalment impossible: Espanya no podrà aplicar totes les represàlies que haurien d’ensorrar-nos no només perquè s’enfonsaria ella mateixa amb nosaltres, sinó perquè serà obligada a pactar la nostra sortida per part dels creditors que voldran que assumim una part del descomunal deute espanyol. Ens ho explica la professora Paluzie en el seu darrer llibre, presentat aquesta setmana.
 
Rajoy, Mariano (president del govern espanyol).
Pressió internacional.
La descomunal diferència en l’actitud, en el tractament de la Consulta sospesa a velocitat supersònica i el procés participatiu plantejat com a substitutori pel Gran Timoner, no respon potser només a l’argúcia jurídica o al risc d’autèntica capacitat mobilitzadora que pot suposar un i altre. Demostra, probablement, que les reconvencions de les cancelleries mundials estan començant a fer efecte en l’ànim del govern espanyol. Si més no, encara que, en el fons (n’estem convençuts), sigui més fals que Judes, ara ja necessita fer veure que està obert al diàleg, potser molt especialment, en la setmana en la qual es jugava la seva presència temporal al Consell de Seguretat de Nacions Unides.
 
Soria, José Manuel (ministre d’Indústria, Energia i Turisme).
Iguals en la misèria.
El Govern espanyol ha portat aquests dies també al Tribunal Constitucional la disposició del Parlament català que protegia les víctimes de la pobresa energètica de la voracitat de les empreses subministradores de gas i electricitat. Ho ha fet, per protegir els seus negocis, justament abans de l’arribada del fred i amb l’argument que la mesura d’humanitat aplicada a Catalunya atempta al principi d’igualtat entre tots els espanyols. Fa anys que som en una carrera esbojarrada de despossessió de drets, però la misèria moral del partit dels sobresous i de la immensa majoria de les targetes “black”, certament, no coneix cap límit.
 
Vidal-Folch, Xavier (periodista).
Oposició adolescent.
De l’autor d’”aquest referèndum és anticatalà”, ara arriba la crítica a les eleccions plebiscitàries. Es tracta de carregar contra tot per terra, mar i aire. La pregunta dicotòmica o la complicada, justament acceptada pels sobiranistes per acollir els suposats federalistes com ell. La Consulta acordada pel Parlament sota la legalitat catalana i ara l’única sortida que els mateixos partits espanyols deixen al procés: unes eleccions autonòmiques a on calgui comparèixer davant dels ciutadans amb un programa favorable o no a la independència (diferència que, fins ara, era justament el que ells consideraven que legitimava Alex Salmond i el referèndum escocès). La qüestió es criticar-ho tot sense dedicar ni un minut a assenyalar la incompareixença de cap proposta espanyola.
 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
18 de desembre de 2014, 17.46 h



1-La flor perfumada de tu coño
2-Corriéndome en tu boca
3-Caldo de polla
4-Libro de los orgasmos
5-Malditas las mujeres !!!
6-Bolas chinas en tu culo
7-Donde el placer habita
8-Aromas a mierda fresca
9-Una peste muy grande
10-Sesión golfa
11-Porno para mujeres
12-Enamorado de tu cuerpo, de tu sexo
13-Gente de mala nota
14-Basura social
15-Cine para adultos
16-Teniéndote a mi lado
17-La doble penetración
18-Una polla,dos pollas,tres pollas
19-La mujer debe ser dama en la calle y puta en l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
18 de desembre de 2014, 17.44 h

.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
18 de desembre de 2014, 17.43 h

.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
18 de desembre de 2014, 17.41 h

.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
18 de desembre de 2014, 17.40 h

.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
18 de desembre de 2014, 17.38 h

.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
18 de desembre de 2014, 17.37 h

.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
27 d'octubre de 2014, 18.22 h

Comunicado de la Resistencia :


En recientes fechas, en el fin de semana del 12 de octubre, fiesta de los españolistas, hemos asistido a un nuevo giro en torno al camino emprendido por las autoridades catalanas para la realización de una Consulta en la que el Pueblo Catalán debía expresar su voluntad política.

Este cambio de rumbo, ha supuesto un auténtico golpe de timón que amenaza con llevar a pique a la nave en la que todos los que quieren la realización de la consulta se habían ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Vic9Nç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
26 d'octubre de 2014, 19.08 h

En Joan Salvat-Papasseit diu:
Res no és mesquí ni cap hora és isarda,
ni es fosca la ventura de la nit.
I la rosada és clara que el sol surt i s'ullprèn
i té delit del bany:
que s'emmiralla el llit de tota cosa feta.

Res no és mesquí,
i tot ric com el vi i la galta colrada.
I l'onada del mar sempre riu,
Primavera d'hivern -Primavera d'estiu.
I tot és Primavera: i tota fulla verda eternament.

Res no és mesquí,
perquè els dies no passen;
i no arriba la mort ni si l'heu demanada.
I s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Agnés fletxa BCN
26 d'octubre de 2014, 14.37 h

Rajoy, NO;NO;NO;NO;NO;NO;NO;NO;NO, "RESERVADO EL DERECHO DE ADMISIÓN". no el volem per aqui, com a la camacho, la llanos de luna, victoria alvarez, i tot el pp en block. No son benvinguts ni benestats a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.