directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 09:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Arrenca el festival 'Sèm i serem 2010' per reivindicar la cultura contemporània occitano-catalana

Aposta per una relació transfronterera

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Per primera vegada Tolosa de Llenguadoc acollirà el festival 'Sèm i serem'. Una celebració que serveix per exhibir i reivindicar la cultura contemporània occitano-catalana sense oblidar l'arrel tradicional. Enguany el 'Sèm i serem' reunirà, per primer cop, entitats musicals no estrictament occitanes. El festival és pioner en el seu àmbit perquè aposta per una relació transfronterera a banda i banda de l'Estat espanyol i francès, fet que trenca amb la tradició de subsidiarietat institucional i cultural. Les diverses activitats del 'Sèm i serem' van destinades a un públic eminentment francès i tenen la voluntat d'ensenyar que existeix un nou paradigma de l'Europa dels pobles.


Comparteix
   


Etiquetes
Pel que fa a l'esquema d'actes, el Festival proposa un total de 6 jornades distribuïdes al llarg de 3 setmanes (del 26 de maig al 12 de juny). Els actes inaugural i de cloenda reivindiquen la cultura popular occitana com a canal de transmissió de la festa de carrer.

Segons Marçal Girbau, membre de l'organització, aquest any 'el terratrèmol' s'ha restringit a Occitània, però des del 'Sèm i serem' es treballa perquè l'any vinent hi hagi 'rèpliques als Països Catalans'.

Els dos actes centrals del festival seran una trobada transfronterera entre els programadors, promotors i mànagers musicals més actius d'ambdues bandes dels Pirineus (29 de maig) i un concert amb les actuacions de Mousso T i Ortxata Sound System -grup valencià amb membres d'Obrint Pas- (5 de juny).

Carles Belda, membre de les bandes Pomada i Mesclat, ha considerat que aquest tipus d'iniciatives són primordials per 'saber qui són els nostres germans'.

El festival és una iniciativa del Casal català de Tolosa i Convergéncia Occitana amb la col·laboració de Tactik Collectif (Zebda, Motivées), Escambiar i Carrefour Arnaud, Bernard (Faboulous Trobadours), Festival Barnasants, Festival Convivència i del col·lectiu Mix'art Myrys.

Es compta amb el suport econòmic de l'Àrea d'afers exteriors del Departament de la Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya i de la Regió del Miègjorn-Pirenèus.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
josep fletxa barcelona
1 de juny de 2010, 11.40 h

-comença. No 'arrenca'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.