La Plataforma ProSeleccions reacciona contra l’espoli esportiu a Catalunya
Ho fa en un vídeo en què denuncia la nova regulació espanyola, amb tres finals possibles que varien en funció del vot que triem el 27S
La Plataforma Pro Seleccions esportives catalanes ha elaborat un vídeo, que compta amb la veu en off de la locutora Agnès Aran, on es denuncia l’intent de professionalitzar l’esport de base per part del govern espanyol a través de la nova regulació: l’augment de l’IVA del 8% al 21%, de les fitxes dels joves, l’obligació de fer contractes als entrenadors voluntaris, l’impost de societats... i sobretot la imposició de la llicència única espanyola.
Comparteix
TweetEtiquetes
Per què avui és més difícil practicar un esport a Catalunya?
Es jugui o no en competicions estatals, l’Estat espanyol ha promogut canvis a la normativa que ara obliga als esportistes, desfavorint l’esport de base, a tenir la llicència federativa espanyola a més a més de l’autonòmica. Això farà que disminueixin els recursos per l’esport de base que hi dediquen les autonomies, pèrdues que no es veuran compensades amb nous recursos o eines.
El vídeo de la plataforma Pro Seleccions, denuncia l’augment de l’IVA a les fitxes federatives, i també la professionalització del voluntariat. Els entrenadors dels equips base són voluntaris que reben una xifra del club per cobrir despeses. Els clubs són associacions sense ànim de lucre que amb la professionalització d’aquest voluntariat, hauran de fer contractes, amb totes les despeses (també de gestió) que això suposa.
L’Estat entén ara els clubs d’esport base com a empreses, que a causa d’una mala llei de mecenatge com la que hi ha a Itàlia, no poden obtenir nous recursos per a cobrir les noves despeses, una situació crítica que fa més difícil practicar un esport a Catalunya.
Tres solucions possibles
El vídeo dóna tres solucions possibles amb tres vídeos addicionals breus, que tracen el desenllaç possible en funció del vot escollit: “votar un partit que ho faci millor que ara”, “votar un partit que vulgui canviar la Constitució”, o bé “votar un partit que vulgui que Catalunya sigui un Estat d’Europa”. Tots els camins condueixen a Roma, però. La independència acaba essent l’única solució possible.