directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 28 d'abril de 2024 19:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

Els immigrants de Mataró participen activament de la consulta i també van camí de rècord

Un 15,93% dels nouvinguts ja han votat

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Els organitzadors a Mataró de la consulta sobre la independència han sabut transmetre el seu missatge a la població estrangera, que està participant activament. Mataró, amb més de 120.00 habitants i amb un 16,5% d'immigrants, està registrant les dades de participació més altes de les ciutats grans de Catalunya i a Mataró la població immigrant no s'ha volgut quedar al marge d'aquest rècord. Dels més de 20.000 estrangers que té Mataró, un 15,93% ja ha votat per expressar la seva opinió sobre la independència. Un d'aquests nouvinguts, l'Osama El Hmidi, ha assegurat en un català força fluid que vol la independència i que aquest és també el pensament de molts dels immigrants que resideix a Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
Els immigrants de la ciutat de Mataró també s'han sumat a la festa de la independència. Han votat un 19,93% dels nouvinguts, el que representa que el comportament dels ciutadans estrangers i els ciutadans autòctons és cada vegada més semblant. La diferència de participació entre uns i altres és de només set punts (han votat un 23,40% de mataronins nascuts a l'estat espanyol).

El coordinador de Mataró Decideix, Alfons López Tena, diu que aquesta dada és 'molt important' i la valora de manera 'especialment positiva'. Assolit l'objectiu de convertir Mataró en la primera gran ciutat pel que fa a la participació, López Tena espera ara que el percentatge d'immigrants que han votat superi el 18%, que ara per ara és el rècord que ostenta la ciutat de Vic.

A Mataró, un 16,5% de la població és immigrant, el que representa una població absoluta de més de 20.000 habitants estrangers. D'aquests, la majoria són d'origen marroquí i es concentren en barris perifèrics com Rocafonda, Cerdanyola i Vista Alegre.

Un d'aquests nouvinguts és l'Osama El Hmidi que ha anat a votar abans d'aprofitar el bon temps que feia aquest diumenge a Mataró per passar el dia a la platja. El Hmidi ha assegurat que vol la independència i que aquest és també el pensament de molts dels immigrants que resideix a Catalunya.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.