directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 16:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Homs: "Tot el que fem avui només té sentit si ho posem al servei del conjunt del país"

El candidat a les primàries de CDC celebra la decisió del jutge sobre les estelades i assegura que prohibir-les hauria estat "una barbaritat"

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ACN Vic .- El candidat a les primàries de CDC, Francesc Homs, ha celebrat que es consulti per primera vegada les seves bases per decidir el futur del partit i també el candidat per al proper 26-J. Segons Homs, es tracta d'un dia "molt especial" i s'ha mostrat "il·lusionat" per poder iniciar aquesta nova manera de fer dins de Convergència. Homs, que s'enfronta a Sílvia Requena a les primàries, ha votat aquest matí a Vic i ha assegurat tot aquest procés "només té sentit si ho posem, com ho farem, al servei del conjunt del país". 




Comparteix
   


Etiquetes
El candidat també ha valorat la polèmica sobre les estelades. Segons afirma, era una "barbaritat" prohibir l'entrada a l'estadi d'una bandera que considera que és "democràtica, fruit de la llibertat d'expressió i que expressa el sentiment de milions de catalans". "Celebro la decisió del jutge i que les coses s'hagin situat on correspon en un estat de dret i democràtic", ha remarcat.

Requena vota al 'súperdissabte' defensant la necessitat de "cares noves" per "afrontar la constitució d'una nova força política"

ACN Vilanova i la Geltrú .- Sílvia Requena, candidata a les eleccions primàries que CDC organitza aquest dissabte, ha exercit el seu vot fent una crida a la renovació: "si es vol afrontar la innovació i la constitució d'una força política des de l'impuls de l'antiga, té més explicació que hi hagi cares noves", ha afirmat. Requena ha votat a la seu de CDC de Vilanova i la Geltrú al voltant de les onze del matí, i ha aplaudit la celebració d'una "consulta innovadora", la qual considera "necessària per a la democràcia radical". Pel que fa al seu rival, Francesc Homs, Requena ha restat importància als suports públics que aquest ha rebut els darrers dies per part de diversos dirigents de CDC, i ha assegurat que "aquests suports no tenen res a veure amb el vot, que és avui i és secret".

"La societat està canviant i els paradigmes que es dibuixen són de tipus participatiu", ha assegurat Sílvia Requena, després d'haver dipositat les dues butlletes de la consulta del 'súperdissabte' que avui celebra Convergència. La candidata vilanovina ha dit que, pel partit, és un motiu "d'orgull" viure aquesta jornada, que considera "doblement històrica" per l'elecció del candidat al 26-J i per la consulta sobre el futur de la formació.
 
Requena ha reiterat el discurs de la seva candidatura, amb el qual defensa que cal "refundar el partit des de les bases cap a dalt", i ha rebatut la candidatura de Francesc Homs assegurant que "és difícil explicar que vas a fer reformes de magnitud per canviar-ho tot si després no canvies res".
 
Encara sobre el seu rival de la jornada, Sílvia Requena ha atribuït a la proximitat del dia a dia els suports públics que ell ha recollit els últims dies: "som tots companys, però hi ha companys d'Homs que tenen rols institucionals, i ells fan costat a qui tenen més a prop", ha afirmat. Així, ha defensat que "el vot d'avui és secret i diferent de les expressions públiques anticipades".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
JORDI fletxa GRANOLLERS
22 de maig de 2016, 10.56 h

El nou partit només tindrà èxit si proposa la DUI el mateix dia de la seva constitució.
De partits anti independentistes ja en tenim prous, no en volem més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
21 de maig de 2016, 12.21 h

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacional que pogués prohibir una declaració unilateral d’independè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.