directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 00:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC supera per primer cop BComú en intenció de vot a Barcelona

El PSC seria tercera força si hi hagués eleccions municipals, seguit per Cs, el PDeCAT, la CUP i el PPC, segons el baròmetre municipal

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció | ERC supera per primer cop BComú en intenció de vot a Barcelona per dues dècimes, segons el baròmetre municipal del mes de desembre. Els republicans registren un 16,5% d'intenció si hi hagués eleccions municipals ara, amb un increment de dos punts respecte a l'enquesta de fa sis mesos. 
Pla conjunt de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, conversant amb el líder d'ERC, Alfred Bosch, i la tinenta d'alcaldia Laia Ortiz
Pla conjunt de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, conversant amb el líder d'ERC, Alfred Bosch, i la tinenta d'alcaldia Laia Ortiz
© Patrícia Mateos

Comparteix
   


Etiquetes
Els comuns també pugen, però no tant, i es queden amb un 16,3 (15,7% al juny). El PSC guanya suports i se situa com a tercera força amb un 9,3% (3,3 punts més), seguit de Cs, que passa del 5,9 de l'anterior baròmetre al 6,4% d'intenció de vot al desembre.

El PDeCAT quedaria com a cinquena força, baixant una dècima des de juny fins al 5,8; la CUP està per darrere amb el 3,6% (+1,2 punts), i el PP seria últim amb l'1% (dues dècimes menys).

Intenció de vot a Barcelona / Baròmetre municipal

Valoració dels líders polítics
 
Pel que fa a la valoració i grau de coneixement dels líders polítics municipals, Ada Colau, és la més valorada i aprova amb un 5,3. Tanmateix aprova el líder republicà, Alfred Bosch que obté una puntuació de 5,2. L'exalcalde Xavier Trias obté un 4,9 seguit del socialista Jaume Collboni (4,3) i la cupaire Maria José Lecha (4,6). En les últimes posicions estan Carina Mejías de C's que obté una nota de 3,1 i Alberto Fernández Díaz amb un 2,1.
 
Segons el baròmetre municipal els tres líders polítics més coneguts per la població de Barcelona són Ada Colau, Xavier Trias i Alberto Fernandez Díaz. I els que menys Carina Mejías i Maria José Lecha.


Valoració i coneixement dels líders polítics / Baròmetre municipal

Problemes més greus a Barcelona
 
Un 11,3% creu que l'encaix de Catalunya a Espanya és el problema més important a la ciutat de Barcelona, seguit dels aspectes polítics amb un 9.6%. En tercer lloc, els barcelonins els preocupa la contaminació i el medi ambient (9%) i l'atur i condicions de treball (7,3%). El problema del turisme cau del primer lloc al baròmetre del juny fins al cinquè amb un 7,1%.

La situació política actual marca els resultats de l'últim baròmetre municipal. Per això, l'Ajuntament va decidir fer preguntes específiques. En aquest sentit, el 80,5% dels barcelonins rebutja l'empresonament de líders polítics i socials i el 74,9% es mostra contrari a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. També revela que el 62% dels enquestats censura la Declaració Unilateral d'Independència i el 58,7 creu que calia convocar les eleccions del 21-D.


Problema més greu a Barcelona / Baròmetre municipal
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.